Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts Čempionātu ar uzvaru atklāj "Lielvārde", panākums arī "Valmierai", "Pārgaujai" un "Rubenei"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Čempionātu ar uzvaru atklāj "Lielvārde", panākums arī "Valmierai", "Pārgaujai" un "Rubenei"
Pirmos vārtus jubilejas čempionātā guva ķekavietis Ēriks Akulovs (#18)
Foto: Ritvars Raits

Šodien ar spēli Lielvārdē starp pagājušā gada vīriešu Virslīgas finālistēm "Lielvārdi" un "Ķekavu" startēja Latvijas 20.čempionāts florbolā. Ar 6:5 pārāki izrādījās lielvārdieši, kuru labā uzvaras vārtus guva Mikus Valpēters. Vēl "Valmiera" savā laukumā ar 10:4 sakāva "Bausku", SK "Pārgauja" ar 8:7 pārspēja "Kuršus", bet "Rubene" ar 6:5 pieveica "Talsi/Triobet".

Latvijas 20. florbola čempionāta spēli Lielvārdes novada sporta centrā ar simbolisko iemetienu atklāja paraolimpietis Edgars Kļaviņš, kurš tikai pirms piecām dienām atgriezās no Londonas paraolimpiskajām spēlēm. Svinīgs Valsts himnas atskaņojums, komandu savstarpēji apsveikumi un jaunā sezona varēja sākties.

"Lielvārdei" un "Ķekavai" vīriešu Virslīgā šī bija jau astotā spēle pēc kārtas, ja skaita aizraujošo finālsēriju, ko abas šīs komandas saviem līdzjutējiem sagādāja pagājušajā pavasarī. Tiesa, pēc spriedzes un kvalitātes šodienas mačs ievērojami atšķīrās no finālspēlēm, varētu teikt, ka tas bija stipri pavasarīgs. Abu komandu spēlētāji pieļāva daudz kļūdu, cīņas sākumā sevišķi daudz šajā ziņā grēkoja lielvārdieši. Tieši pēc kārtējās viņu neprecīzās piespēles bumbiņu pārtvēra ķekavietis Ēriks Akulovs, kurš nekavējās gūt pirmos jaunā čempionāta vārtus – 1:0. Mača 16.minūtē mājinieki guva divus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 2:1, tomēr pirmajā pārtraukumā abas komandas devās pie neizšķirta rezultāta - 2:2. Pēc otrā perioda mājinieki bija izvirzījušies vadībā ar 5:4, pēdējā trešdaļā ķekavieši spēja panākt izlīdzinājumu – 5:5. Punktu spēlei pielika "Lielvārdes" uzbrucējs Mikus Valpēters, kurš jau 46.minūtē guva, kā vēlāk izrādījās čempionu uzvaras vārtus – 6:5. Visi "Ķekavas" mēģinājumi atspēlēties, arī vārtsarga mainīšana pret sesto laukuma spēlētāju, šoreiz gaidīto rezultātu nedeva - "Lielvārde" uzvarēja ar 6:5, bet par labāko spēlētāju tika atzīts komandas debitants – vārtsargs Armands Puķītis. Viesu rindās tāds pats gods tika vārtsargam Jānim Bramanim.

"Lielvārdes" spēlējošais treneris Mihails Kostusevs, kuram šīsdienas spēle bija debija tādā amatā, atzina, ka šī nebija lielvārdiešu labākā spēlē – tomēr tika pieļauts pārāk daudz kļūdu. Protams, tagad vēl ir tikai pats sezonas sākums, labākās spēles lielvārdiešiem vēl tikai priekšā. Arī treneris atzinīgi novērtēja sava vārtsarga Armanda Puķīša sniegumu, kuram tās bija īstas ugunskristības tāda līmeņa spēlē. Puķīti lielvārdieši piesaistījuši tikai pirms pāris nedēļām, bet ar savu darbu treniņos viņš pierādīja, ka ir cienīgs stāties vārtos – lūk, arī pirmā uzvara.

"Lielvārde" – "Ķekava" 6:5 (2:2, 3:2, 1:1)

Metienu attiecība:
27:37 (11:11, 8:12, 8:14)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Toms Akmeņlauks 3 (2+1), Artūrs Skadiņš 2 (1+1), Mikus Valpēters 2 (1+1), Mihails Kostusevs 2 (1+1), Sandris Delvers 1 (1+0), Edgars Urtāns 1 (0+1), Artis Savins 1 (0+1).
"Ķekava" – Kristaps Jēkabsons 2 (2+0), Ēriks Akulovs 2 (1+1), Jānis Belasovs 1 (1+0), Alvis Dāle 1 (1+0), Toms Mežotnis 1 (0+1).

Augusta nogalē "Valmiera" un "Bauska" savus spēkus samēroja turnīrā "Latvian Open". Toreiz valmierieši savus pretiniekus izslēdza ar rezultātu 6:3. Kā izrādījās, triju nedēļu laikā baušķeniekiem nebija izdevies atrast efektīgu pretlīdzekli "Valmieras" uzbrukumam – šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā mājinieki darbojās vēl pārliecinošāk. Vēl nebija pagājušas deviņas minūtes, kad valmierieši paspēja gūt trīs vārtus – 3:0. Pēc pirmā perioda 3:1, pēc otrā – 6:3, bet pēdējā spēles daļā laukuma saimnieki guva vēl četrus vārtus, kamēr viesi tikai vienus – 10:4. "Valmieras" labā pa 3 (2+1) punktiem guva Mārtiņš Broks un Mārtiņš Kājiņš, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Renārs Arājs. FK "Bauska" sastāvā par labāko tika atzīts Dinārs Vaitaitis.

FK "Bauska" galvenais treneris Ingus Panteļejevs, komentējot savas komandas zaudējumu Valmierā, uzsvēra, ka šoreiz rezultāts neatbilst spēles gaitai, jo baušķenieki uzbrukuši pat vairāk, nekā viņu pretinieki. Viņa audzēkņi neizmantoja savas vārtu gūšanas izdevības, ļoti slikti nospēlēja aizsardzībā, kā arī neievēroja spēles disciplīnu. Bauskas komanda, ja tā var teikt, salūza jau 1. periodā, bet pēc tam vairs nespēja attapties.

"Valmiera" – FK "Bauska" 10:4 (3:1, 3:2, 4:1)

Metienu attiecība:
32:34 (11:17, 14:19, 7:8)
Rezultatīvākie:
"Valmiera" – Mārtiņš Broks 3 (2+1), Mārtiņš Kājiņš 3 (2+1), Toms Gertners 2 (1+1), Ints Vilks 2 (1+1), Kaspars Janēvičs 2 (1+1), Dāgs Rozenbahs 2 (1+1), Gatis Liepiņš 2 (1+1), Ronalds Arājs 1 (1+0), Ivars Laktiņš 1 (0+1).
FK "Bauska" – Ģirts Laugalis 1 (1+0), Jānis Akmentiņš 1 (1+0), Gints Velmunskis 1 (1+0), Toms Mengots 1 (1+0), Pēteris Maziks 1 (0+1), Andis Levītis 1 (0+1), Toms Niedre 1 (0+1).

Stalbes "Pārgauja" čempionāta pirmo spēli savā laukumā uzsāka vareni, jau pirmā perioda laikā izvirzoties vadībā ar 4:0. Pēc otrās trešdaļas mājiniekiem joprojām it kā samērā drošs pārsvars (5:2), bet spēles 50.minūtē tas kļuva gluži vai graujošs – 8:2. Tikai tajā brīdī beidzot it kā pamodās tālu ceļu braukušie liepājnieki, kuri sāka gūt vienu vārtus pēc otriem, 103 sekundes pirms pamatlaika beigām "Kurši" zaudēja vairs tikai ar 7:8. Pēdējās mača minūte pagāja asumiem bagātā cīņā, bet par laimi mājiniekiem rezultāts vairs nemainījās – SK "Pārgauja" uzvarēja ar 8:7. Četrus vārtus stalbiešu labā guva Gvido Lauga, kuram arī labākā spēlētāja gods, ar 4 (1+3) rezultativitātes punktiem izcēlās viņa komandas biedrs Ingus Balodis. "Kuršu" rindās par labāko spēlētāju tika atzīts Miķelis Krūms, kuram 3 (1+2) punkti, tikpat rezultatīvs bija arī liepājnieku uzbrūkošais aizsargs Gints Siliņš.

SK "Pārgauja" galvenais treneris Ilvars Balodis pēc laimīgās uzvaras atzina, ka "visu ūdeni viņa komanda neizlēja, lai gan daudz netrūka". Iespējams, ka pie vainas bijusi spēlētāju pašpārliecinātība, kad rezultāts kļuva jau 8:2. Vēl viens iemesls – treneris laukumā tobrīd sūtījis trešo maiņu, jo kaut kad arī jaunajiem jāgūst pieredze. Jaunieši apjuka un ielaida divus vārtus, pēc tam arī līderiem vairs neveicās, bet labi, ka laimējās izcīnīt trīs punktus.

SK "Pārgauja" – "Kurši" 8:7 (4:0, 1:2, 3:5)

Metienu attiecība:
34:30 (14:7, 10:11, 10:12)
Rezultatīvākie:
SK "Pārgauja" – Gvido Lauga 4 (4+0), Ingus Balodis 4 (1+3), Ivo Balodis 2 (1+1), Lauris Ābols 2 (1+1), Rolands Jānelsiņš 2 (1+1), Anrijs Vents 1 (0+1).
"Kurši" – Gints Siliņš 3 (1+2), Miķelis Krūms 3 (1+2), Kaspars Klamers 2 (2+0), Raitis Bušs 2 (1+1), Oskars Bergmanis 2 (1+1), Mārtiņš Vējš 1 (1+0).

Kocēnu sporta namā notikušajā spēlē pirmie vārtus guva talsenieki (1:0), bet jau pēc pirmā perioda vadībā ar 2:1 atradās "Rubene". 39.minūtē mājinieki pārsvars sasniedza pat četrus vārtus (5:1), tiesa, pirms otrā pārtraukuma "Talsi/Triobet" vienus vārtus atguva – 2:5. Pēdējā trešdaļā talsenieki vienus pēc otriem atguva trīs vārtus – 5:5. Izlīdzinājumu 58.minūtē panāca Matīss Jansons. Tomēr veiksme šovakar bija kocēniešu pusē – 38 sekundes pirms pamatlaika beigām Gatis Akūlovs vārtu guvumā pārvērta Jāņa Bagāta piespēli – 6:5. Tieši Akūlovs tika atzīts par "Rubenes" labāko spēlētāju, bet rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Mārtiņš Zelčs. Talsu komandā labākā spēlētāja gods tika divu vārtu autoram Matīsam Jansonam.

Komandas "Talsi/Triobet" pārstāvis Mārtiņš Maķevics pēc spēles uzsvēra, ka talsenieki pirms sezonas pamatīgu darbu ieguldījuši spēlētāju fiziskajā sagatavotībā, tāpēc svarīgi pirms spēles kārtīgi iesildīties. Šodien tas neesot izdevies, jo dažādu neparedzētu kavēšanos tālajā ceļā dēļ "Talsi/Triobet" Kocēnos ieradās tikai 45 minūtes pirms mača. 17 minūtes pirms spēles sākumā viņiem jau nācās pamest laukumu, jo mājinieki bija sagatavojuši īpašu atklāšanas ceremoniju. Pats Maķevics fiziski labi sācis justies tikai 3.periodā, viņš domā, ka tieši tāpat bijis arī komandas biedriem. Par ielaistajiem vārtiem komandas pārstāvis neslēpa, ka piecus no tiem pretinieki guva pēc rupjām pašu talsenieku kļūdām.

"Rubene" – "Talsi/Triobet" 6:5 (2:1, 3:1, 1:3)

Metienu attiecība:
37:34 (13:10, 12:13, 12:11)
Rezultatīvākie:
"Rubene" – Mārtiņš Zelčs 4 (2+2), Roberts Saulītis 2 (2+0), Ingars Matisons 2 (1+1), Gatis Akūlovs 1 (1+0), Jānis Bagāts 1 (0+1).
"Talsi/Triobet" – Matīss Jansons 2 (2+0), Toms Bitmanis 2 (1+1), Andris Blumbahs 2 (0+2), Artis Raitums 2 (0+2), Normunds Jansons 1 (1+0), Aivis Hammers 1 (1+0).

Izmantotie resursi:
floorball.lv