Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Orjē iet Mordatenko pēdās un tiek atstādināts pirms "Chelsea" spēles

Agris Suveizda

Orjē iet Mordatenko pēdās un tiek atstādināts pirms "Chelsea" spēles
Seržs Orjē
Foto: SIPA/Scanpix

Iepriekšējā mēnesī Latvijas futbola sabiedrību satricināja jauniešu Anastasija Mordatenko un Vladislava Lazareva uzvedība, taču nu ar Periscope saistīts skandāls uzliesmojis arī Francijā. Turklāt ne kādā no zemākajām līgām, bet gan Francijas pašā spēcīgākajā un vienā no pasaulē bagātākajiem klubiem – PSG.

Jau rīt PSG aizvadīs ļoti svarīgu cīņu UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā, dueļa pirmajā spēlē savā laukumā uzņemot "Chelsea", taču mača priekšvakarā Lorāns Blāns palicis bez stabila pamatsastāva spēlētāja – labās malas aizsarga Serža Orjē. Iemesls ir Kotdivuāras izlases futbolista uzvedība sestdienas vakarā, kad viņš populārajā aplikācijā Periscope sarunājies ar savu draugu Mamadū Dukurē, kurš arī ir futbolists.

Abu saruna tiešsaistē tika pārraidīta aptuveni 90 minūtes, un tās laikā Dukurē iejutās intervētāja lomā, uzdodot Orjē dažādus jautājumus. Kotdivuārietis tostarp komandas galveno treneri Lorānu Blānu nosauca par geju (oriģinālā - une fiotte, fr. val.), bet, atbildot uz jautājumu, vai Blāns laiza Zlatana Ibrahīmoviča ģenitālijas, Orjē atbildējis: "Viņš ņem tās visas." Tāpat Orjē aizvainojis arī vairākus komandas biedrus, piemēram, Anhelu Di Mariju, Salvatori Sirigu un citus.

Sākotnēji Orjē apgalvojis, ka viņš tiek apmelots un ka video ir montāža, taču vēlāk kotdivuārietis atzinās nodarītajā un atvainojās: "Mana rīcība bija nepiedodama. Pieļāvu lielu kļūdu, un esmu šeit [Orjē atvainojās ar BeIN starpniecību], lai atvainotos trenerim, komandas biedriem un faniem. Īpaši vēlos atvainoties trenerim – varu tikai pateikties viņam par visu, ko viņš manā labā darījis kopš manas ierašanās. Esmu viņam ļoti daudz parādā. No sirds atvainojos par visu pateikto un no sirds nožēloju."

PSG svētdienas vakarā publiskā paziņojumā apstiprināja, ka uz nenoteiktu laiku atstādina Orjē. Atšķirībā no Lazareva un Mordatenko, kuri "Ventspils" kreklā, visticamāk, vairs nekad nespēlēs, Orjē varētu izkļūt sveikā ar salīdzinoši sausām kājām. L'Equipe vēsta, ka Orjē varētu nākties izlaist vien dažas spēles, atstādināšanas perioda laikā viņš, protams, nesaņems algu un tāpat kotdivuārietim acīmredzot nāksies šķirties no līgumā paredzētā ētikas bonusa 160 tūkstošu eiro apmērā. Klubam pietuvinātais laikraksts Le Parisien gan vēsta, ka PSG vēl nav pieņēmis galīgo lēmumu un vēl nav noraidījis iespēju Orjē no komandas izslēgt uz visiem laikiem. Kotdivuārieša uzvedība, protams, aizvainojusi arī virkni komandas biedru, kuri, pēc neoficiālais informācijas, vairs nevēlas spēlēt ar Orjē vienā komandā.

Orjē, kuram decembrī apritēja 23 gadi, PSG pievienojās 2014. gada vasarā. Ņemot vērā sarežģīto situāciju ar FFP noteikumu izpildi, PSG ar "Toulouse" noslēdza īres darījumu ar obligātu izpirkumu desmit miljonu eiro apmērā. Orjē šosezon Francijas čempionātā aizvadījis 19 spēles, guvis divus vārtus un kļuvis par nozīmīgu figūru PSG pamatsastāvā. Viņa prombūtnē aizsardzības labajā malā varētu spēlēt nīderlandietis Gregorijs van der Vīls vai brazīliešu centra aizsargs Markinjuss.

Rīt sākumsastāvā noteikti neizies arī pussargi Marko Verrati un Havjers Pastore, kuri nupat atgriezušies ierindā pēc savainojumu sadziedēšanas, taču nav izslēgta viņu iešana uz maiņu. Verrati šorīt parakstījis jaunu līgumu ar PSG, kas tagad ir spēkā līdz 2020. gada vasarai.

Izmantotie resursi:
Serge Aurier embroiled in seismic Periscope...
Serge Aurier mis à pied conservatoire -...
Ligue 1 -

PSG -

...

 +11 [+] [-]

, 2016-02-15 11:07, pirms 8 gadiem
Pērtiķēns pats varēs laizīt olas, lai izpirktu grēkus

  -1 [+] [-]

, 2016-02-15 11:08, pirms 8 gadiem
Mordatenko tik neatstādināja pirms spēles ar Chelsea.

  +8 [+] [-]

, 2016-02-15 11:11, pirms 8 gadiem
Smadzeńu vietā banānu biezenis

  +8 [+] [-]

, 2016-02-15 11:14, pirms 8 gadiem
Grūti iedomāties, kā pēc šādiem murgiem viņš varēs turpināt spēlēt PSG.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-02-15 11:28, pirms 8 gadiem
nevajag sarunāties caur visādiem periskopiem

  +2 [+] [-]

, 2016-02-15 11:36, pirms 8 gadiem
Galvā pilnīgs vākums kexam

  +4 [+] [-]

, 2016-02-15 12:01, pirms 8 gadiem
musashy rakstīja: Grūti iedomāties, kā pēc šādiem murgiem viņš varēs turpināt spēlēt PSG.
Es arī to nevaru iedomāties. Ventspilnieku gadijumā jau tur bija vienkārši pjanijs bazars, būtībā var teikt, nothing special, bet par šādiem izteikumiem es trenera vietā uz laukuma puisi vaira nelaistu, lai arī kāds ģēnijs viņš nebūtu. Tāpat spēlētājiem gan jau rokas niez vismaz melnās lūpas bišku uzbiezināt ja ne zobiem retināšanu veikt.
Pat, ja komandas naudas maisi uzskata, ka džekam ir jāspēlē, grūti stādīties priekšā, ka spēlētāji un treneris to vienkārsi aizmirst pēc naudas soda un smieklīgas atvainošanās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-15 15:04, pirms 8 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Augsta ranga komentars! +1
Grupa OLAs ar jaunu klipu izlaidussas.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-15 18:22, pirms 8 gadiem
Papuass paliek Papuass, tas ar āfrikāņiem vienmēr ir tā bijis, ar ļoti retiem izņēmumiem tiem vienmēr ir disciplīnas problēmas, tādēļ man prieks, ka Barsā tādu vairs nav un domājams, ka arī nebūs, jo ar talantu un spēlētprasmi vien neizbrauksi normālā komandā. (PS. Atminieties, kāpēc no Barsas tika atdoti tādi supertalanti kā Eto'o un Y.Ture.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-15 19:02, pirms 8 gadiem
Idiotismam nav robežu. Pats vien vainīgs.

     [+] [-]

, 2016-02-15 22:01, pirms 8 gadiem
kur var atrast mordatenko video, visur , kur meklēju izdzēsts?