Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Šariča tēvs draud: Ja Dario nelaidīs laukumā, meklēsim citu klubu

Andrejs Siliņš

Šariča tēvs draud: Ja Dario nelaidīs laukumā, meklēsim citu klubu
Dario Šaričs
Foto: SIPA/Scanpix

20 gadus vecā horvātu supertalanta Dario Šariča tēvs Predrags Šaričs paudis neapmierinātību ar sava dēla limitētajām spēlēšanas iespējām Stambulas "Anadolu Efes" rindās un draudējis meklēt citu klubu, ja situācija tuvākajā laikā nemainīsies.

208 centimetrus garais un 104 kilogramus smagais Šaričs šovasar pēc pieciem gadiem dažādos dzimtās Horvātijas klubos parakstīja līgumu uz trim gadiem (pēc sistēmas 2+1) ar turku grandu Stambulas "Anadolu Efes". Vēlāk Šariču ar 12. numuru draftēja Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubs Orlando "Magic", uzreiz gan tiesības uz spēlētāju aizmainot uz Filadelfijas "76ers".

Šaričs jau iepriekš pauda vēlmi vēl kādu laiku uzspēlēt Eiropā pirms došanās pāri okeānam. Allaž aktīvs viedokļa līderis bijis arī Dario tēvs Predrags Šaričs, kurš pavasarī paziņoja, ka viņa dēlam Eiropā vēl jāpavada vairāki gadi, lai aizbrauktu uz NBA kā gatavs komandas līderis.

Lai gan šķita, ka "Anadolu Efes" ar Šariču saista lielas cerības jau pirmajā sezonā, komandas galvenais treneris Dušans Ivkovičs ir citās domās. 70 gadus vecais seru leģendārais speciālists Šaričam piešķīris ļoti limitētu lomu komandā. Pat vēl vairāk - pirmajā jaunās Turcijas līgas sezonas spēlē pret "Royal Gaziantep" horvāts vispār neizgāja laukumā.

"Baidos, ka ir laiks brīdinājumam. Dario ir depresija, nekas nav skaidrs," sacīja spēlētāja tēvs Predrags. "Ja "Efes" turpinās viņu atstāt malā, meklēsim kādu klubu, kas būs gatavs izpirkt viņa līgumu. Dario ir jāspēlē. Viņam nav jāvēro spēles no malas. Viņš ir vesels. Ivkoviča gājieni mani padara traku."

Pagājušajā sezonā Šaričs ar Zagrebas "Cibona" izcīnīja Adrijas līgas un Horvātijas čempionāta čempiontitulus, pats tiekot atzīts par Adrijas līgas sezonas un "Final Four" vērtīgāko spēlētāju, kā arī Horvātijas līgas finālsērijas MVP.

Izmantotie resursi:
Jutarnji.hr - portal Jutarnjeg lista za...

     [+] [-]

, 2014-10-14 23:27, pirms 10 gadiem
Aiziet ! - lai ballīte sākas !

  +1 [+] [-]

, 2014-10-14 23:33, pirms 10 gadiem
šodien kā reiz Verpakovskis stāstīja par balkānu raksturu un minēja, ka tie noteikti nebūs tie, kas pacietīs sēdēšanu uz beņķa.

     [+] [-]

, 2014-10-15 00:20, pirms 10 gadiem
mammal rakstīja: šodien kā reiz Verpakovskis stāstīja par balkānu raksturu un minēja, ka tie noteikti nebūs tie, kas pacietīs sēdēšanu uz beņķa.
Horvāts nav tik daudz balkāns kā Ivkovičs, kuram kā serbam noteikti īsti neiet pie sirds kaut kāda tur 20 gadīga spēlētāja tēva čīkstēšana.

Vajadzēja iet uz NBA. Nekur viņš tagad prom netiks, cik zinu tad izpirkuma summa ir iespaidīga.

     [+] [-]

, 2014-10-15 00:34, pirms 10 gadiem
Šeit gan ir cits stāsts, šis ir viens no talantiem,kāds eiropas basketbolā ir reizi 20gados, jautājums ir tikai kas notiks talaāk,vai Būs Darko Milicica nakotne vai ari Tonija Kukoca! Bet šim džekam ir jabūt superzvaigznei vienozimigi!
mammal rakstīja: šodien kā reiz Verpakovskis stāstīja par balkānu raksturu un minēja, ka tie noteikti nebūs tie, kas pacietīs sēdēšanu uz beņķa.

     [+] [-]

, 2014-10-15 14:25, pirms 10 gadiem
Pareizi ir, ja ņem tādu spēlētāju, kurš ir supertalants, tad viņš ir jāiespēlē un jādod šances. Savādāk spēlētājs nepaliks labāks. Ivkovičš sūdus taisa.

     [+] [-]

, 2014-10-15 15:49, pirms 10 gadiem
Nav jau brīnums, ka serbs, horvātu laukumā nelaiž.