Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas florbolistes PČ izlozē iegūst pretim Zviedriju un Čehiju

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas florbolistes PČ izlozē iegūst pretim Zviedriju un Čehiju
Latvijas sieviešu florbola izlase. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas sieviešu florbola izlase izlozē pirms šī gada decembrī gaidāmā pasaules čempionāta ceturtdien nokļuva vienā apakšgrupā ar Zviedriju, Čehiju un Slovākiju.

Pasaules čempionāts notiks no 7. līdz 15. decembrim Neišateles pilsētā Šveicē. Pirms izlozes Latvija bija izlikta ar piekto numuru, kas deva vietu otrajā grozā. Līdz ar to bija zināms, ka tai pretim ielozēs divas komandas no pirmā un vienu no otrā groza. Zviedrija ir uzvarējusi iepriekšējos sešos pasaules čempionātos un pirms izlozes bija izlikta ar pirmo numuru, kamēr Čehija iepriekšējos trijos turnīros bijusi ceturtā, tāpēc arī pirms izlozes saņēma šo numuru. Savukārt Slovākija bija izlikta ar sesto numuru.

Latvia ar Slovākiju tikās arī nesenajā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, ciešot zaudējumu ar 3:5, tomēr tobrīd abas komandas jau bija kvalificējušās finālturnīram.

Pasaules čempionāta florbolā dāmām apakšgrupas

A grupaB grupaC grupaD grupa
SomijaZviedrijaNorvēģijaASV
ŠveiceČehijaDānijaAustrālija
PolijaLatvijaIgaunijaSingapūra
VācijaSlovākijaJapānaTaizeme

Pasaules čempionātā visu apakšgrupu komandas aizvadīs viena apļa turnīru. A un B grupu pirmās divas vietas automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kamēr A un B grupu trešā un ceturtā vieta spēlēs ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām "play-off" kārtā par vietu ceturtdaļfinālā.

2001. gadā pasaules čempionāts florbolā dāmām notika Latvijā, savukārt vienīgo reizi pusfinālā mūsu izlase bijusi 2007. gadā, kad turnīru noslēdza kā ceturtā.

     [+] [-]

, 2019-02-15 09:58, pirms 5 gadiem
Kāpēc izlasē nespēlē labākās? Biļinska, Isjomina, Torstere ...