Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Elvi florbola līgā zināmas visas izslēgšanas spēļu dalībnieces

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Elvi florbola līgā zināmas visas izslēgšanas spēļu dalībnieces
FBK "Valmiera/ViA"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Elvi florbola līgā vīriešiem notika trīs spēles - pēc tam, kad FBK "Valmiera/ViA" viesos ar 9:4 sakāva "Lielvārdi", visas astoņas izslēgšanas spēļu vakances ir aizņemtas. Savu pozīciju uzlaboja Liepājas "Kurši", kas savā laukumā ar 8:7 pieveica "Ulbroku/FS Masters", un Kocēnu "Rubene", kas viesos ar 13:2 sagrāva "Jelgavas novadu".

"Valmiera/ViA" uzvar Lielvārdē un nodrošina vietu "play off"

"Lielvārde" šovakar aizvadīja savu regulārā turnīra pēdējo spēli – pat uzvaras gadījumā komandai bija tikai teorētiskas iespējas ieņemt augstāku vietu par piekto, jo abām konkurentēm ("Rīgai" un "Rubenei") ir vēl pa spēlei rezervē. Toties "Valmiera/ViA", izcīnot Lielvārdē uzvaru, pati sev garantētu vismaz 8.vietu, bet savas konkurentes ("Pārgauju" un "Bausku") atstātu bez dalības izslēgšanas spēlēs. Tas, ka valmieriešiem bija lielāka motivācija, bija labi redzams arī laukumā – ja pirmo periodu viesi uzvarēja tikai ar 2:1, tad pēc otrā viņiem bija jau triju vārtu pārsvars (6:3), bet galarezultātā ļoti pārliecinošs panākums ar 9:4. FBK "Valmiera/ViA" pēc šī panākuma ir 37 punkti un 8.vieta ar teorētisku iespēju pakāpties par vienu pozīciju uz augšu.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts vārtsargs Agris Rogainis, kurš atvairīja 23 pretinieku metienus. Rezultatīvākie viņa komandā bija Mārtiņš Kājiņš ar 4 (1+3) punktiem, Elvijs Jankovskis ar trim piespēlēm, kā arī Mārtiņš Broks un Gatis Liepiņš, kuri iemeta pa diviem goliem. Arī "Lielvārdes" sastāvā labākā spēlētāja balva tika vārtsargam – Jānim Salcevičam, kurš arī neitralizēja 23 metienu. Ar diviem precīziem metieniem izcēlās viņa komandas biedrs Artis Savins.

"Lielvārde" - FBK "Valmiera/ViA" 4:9 (1:2, 2:4, 1:3)

"Kurši" pārspēj ulbrokiešus un piesakās uz 6.vietu

Liepājas "Kurši" vienu no saviem smagākajiem zaudējumiem šosezon piedzīvoja viesojoties pie "Ulbrokas/FS Masters" – 2:8. Šodien liepājniekiem, uzņemot Ulbrokas komandu savā laukumā, bija iespēja revanšēties. Tiesa, spēles gaitā tāda iespēja pat vairākas reizes šķita visai apšaubāma. Jau 3.minūtes beigās mājinieki nonāca zaudētājos ar 0:2, bet ātri vien spēja atbildēt ar diviem precīziem metieniem – 2:2. 16.minūtē "Kuršiem" vēlreiz bija divu vārtu deficīts (2:4), tomēr, dodoties pirmajā pārtraukumā, uz tablo atkal bija līdzsvars – 4:4. Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti - "Ulbroka/FS Masters" trešo reizi izvirzījās vadībā (5:4). 46.minūtē rezultāts kļuva 6:4 viesu labā, bet tad sekoja pamatīga laukuma saimnieku ofensīva, kas izpaudās četros pēc kārtas gūtos vārtos – 8:6, pirmo reizi vadībā bija Liepājas komanda. Līdz pamatlaika beigām vēl bija sešas minūtēs, bet ulbrokieši spēja atgūt tikai vienus vārtus. "Kurši" svinēja smagi nākušu uzvaru ar 8:7, kas liepājniekiem turnīra tabulā ļāva ar 41 punktu pakāpties uz 6.vietu, apsteidzot tieši šīsdienas pretiniekus.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts divu vārtu autors Kaspars Klamers, rezultatīvāks par viņu ar 3 (1+2) punktiem bija Gints Siliņš. Labākā spēlētāja balvu ulbrokiešu rindās saņēma vārtsargs Edgars Augstkalns, kurš atvairīja 25 pretinieku metienus. Rezultatīvākais viņa komandā ar 4 (2+2) punktiem bija Edžus Ceriņš.

"Kurši" – "Ulbroka/FS Masters" 8:7 (4:4, 0:1, 4:2)

"Rubenei" pārliecinoša uzvara Jelgavā

Elvi florbola līgas debitantei "Jelgavas novadam" nebija izdevies izcīnīt kaut punktu nevienā no 22 jau aizvadītajām turnīra spēlēm – mačs savā laukumā pret titulēto Kocēnu "Rubeni" nebija izņēmums. Tiesa, spēles rezultātu atklāt izdevās tieši jelgavniekiem – 6.minūtē Gatis Zeps guva vārtus, panākot 1:0. Bet spēles turpinājumā viss ātri vien atgriezās ierastajās sliedēs – pēc pirmā perioda "Rubene" atradās vadībā ar 4;1, pēc otrā – ar 8:2, bet pēdējā trešdaļā guva piecus bezatbildes vārtus un varēja svinēt pārliecinošu uzvaru ar 13:2. Turnīra tabulā kocēnieši ar 52 punktiem nostiprinājās 3.vietā.

Rezultatīvākais Kocēnu komandā ar 6 (2+4) punktiem bija Ritvars Bērziņš, Ingars Matisons un Reinis Mirkšs guva pa pieciem punktiem, bet labākā spēlētāja balvu saņēma divu vārtu autors Kaspars Antons. Divi goli arī Ringolda Kalniņa kontā. Par labāko starp jelgavniekiem atzina Normundu Vorobjovu, kurš gan ar rezultativitāti neizcēlās.

"Jelgavas novads" - "Rubene" 2:13 (1:4, 1:4, 0:5)

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...