Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Zommers glābj, Levandovskim pirmie vārti, čempione "Bayern" neuzvar atklāšanas spēlē

Agris Suveizda

Zommers glābj, Levandovskim pirmie vārti, čempione "Bayern" neuzvar atklāšanas spēlē
Jans Zommers. Foto: imago images/Moritz Müller/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas jaunā sezona atklāta ar Menhengladbahas "Borussia" un Minhenes "Bayern" futbolistu neizšķirtu 1:1. Abi vārti tika gūti pirmajā puslaikā, un pa reizei izcēlās Alasans Pleā un Roberts Levandovskis. Pie klubu stūres debitēja jaunie galvenie treneri Ādi Hiters un Juliāns Nāgelsmans.

Minhenes "Bayern" aizsardzības centrā debitēja par 42,5 miljoniem no "Leipzig" nopirktais francūzis Dajo Upamekano, bet viņam blakus aizsardzības labajā malā pirmajā komandā debitēja 21 gadu vecais Josips Stanisičs, kurš aizvietoja trešdienas treniņā potīti savainojušo Benžamēnu Pavāru. Kamēr "Bayern" tā bija pirmā spēle sezonā, Menhengladbahas "Borussia" jau otrdien aizvadīja Vācijas kausa maču, ar 1:0 pārspējot 3. līgas klubu "Kaiserslautern", un no tās spēles pamatsastāva šovakar cīņu nesāka vienīgi slovāks Lāslo Bēnešs.

Viņa vietā sākumsastāvā devās franču uzbrucējs Alasans Pleā, un tieši viņš jau 10. minūtē guva pirmos vārtus, atalgojot Menhengladbahas aktīvo sākumu. Mājinieki pie centra līnijas atguva bumbu, izveidoja teicamu pretuzbrukumu, un Lārss Štindls kritienā izkārtoja izcilu iespēju Pleā, kurš pēc nesekmīgas iepriekšējās sezonas (seši vārti 29 spēlēs) neatstāja Manuelam Noieram nekādas cerības (1:0).

Minhenes "Bayern" jau drīzumā atbildēja ar vairākām vārtu gūšanas iespējām un puslaika izskaņā savu panāca – pēc Jozuā Kimmiha stūra sitiena uzreiz no gaisa ar kāju sita Bundeslīgas snaiperis Roberts Levandovskis (1:1), kurš iepriekšējā sezonā izcēlās ar 41 vārtiem. Šveices izlases vārtsargs Jans Zommers darīja, ko varēja, lai "Bayern" nepārņemtu vadību, un otrā puslaika vidū glābt nācās arī Noieram, kurš ar lielām pūlēm izvilka bumbu no apakšējā stūra pēc Štindla sitiena. Mājinieki turpināja uzbrukt, no vārtu priekšas neiesita Markuss Tirams, un arī divi kritieni soda laukumā palika bez rezultāta.

Vārti tā arī vairs netika gūti, un Minhenes "Bayern", kas otrdien Superkausā viesosies pie Dortmundes "Borussia", sezonu sāka ar zaudētiem punktiem pret Menhengladbahas "Borussia" (1:1).

Vācijas Bundeslīga, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Borussia M – Bayern1:1 (1:1)Pleā 10' – Levandovskis 42'
Wolfsburg – Bochum16:30
Union Berlin - Bayer16:30
Stuttgart – Greuther Furth16:30
Augsburg - Hoffenheim16:30
Arminia - Freiburg16:30
Borussia D – Eintracht19:30
Mainz - Leipzig16:30
Koln - Hertha18:30

  +1 [+] [-]

, 2021-08-14 00:02, pirms 3 gadiem
Jauki, ka Kreipāns bija par Gladbahu (vai pret Bayern). Komentārs pie epizodes beigās "Oi, oi, oi! Labi, ka Kimmihs neiesita."

  -1 [+] [-]

, 2021-08-14 01:58, pirms 3 gadiem
..labs sākums. kaut nu tā turpinātos.

  -2 [+] [-]

, 2021-08-14 05:41, pirms 3 gadiem
Agrizz kā vienmēr, spēlēs neskatās, bet ka tik ied.. kādu komentu pret Bayern..

     [+] [-]

, 2021-08-14 07:31, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: Agrizz kā vienmēr, spēlēs neskatās, bet ka tik ied.. kādu komentu pret Bayern..
..kad sanāk, skatos, īpaši, ja spēlē pret kādiem, kas tiešām var kaut ko izdarīt tiem bavāru kartupeļiem. šoreiz pat palaidu garām, ka sezona jau sākusies.

     [+] [-]

, 2021-08-14 07:35, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: Agrizz kā vienmēr, spēlēs neskatās, bet ka tik ied.. kādu komentu pret Bayern..
..un šogad esmu nolēmis mazāk heitot, lai šiem sliktāk iet. tā, piemēram, par 3x3 basīti es priekšlaicīgi uzrakstīju, ka LV nebūs (pret krieviem), jo tiem krīt viss, ko met (un man pārmeta, ka pāragri to daru), bet uzreiz pēc tam krieviem sāka nekrist un mūsējie uzvarēja.

     [+] [-]

, 2021-08-14 09:48, pirms 3 gadiem
Ādi Hiters Hail!

(Nezinu, kā labāk latviskot eleganto vārdu Adolf Huetter, bet Ādolfs Hiters ir diezgan uz robežas.)