Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Arī Belgradas "Partizan" federācijas ultimāta dēļ izstājas no Eirokausa

Agris Suveizda

Arī Belgradas "Partizan" federācijas ultimāta dēļ izstājas no Eirokausa
Nikola Pekovičs

Aizvakar par nespēlēšanu Eirokausā paziņoja Atēnu AEK, visticamāk, Čempionu līgā spēlēs "Zielona Gora", bet nu par izstāšanos no Eirokausa paziņoja Belgradas "Partizan".

"Rakstu jums "Partizan" vārdā un vēlos pateikties par visiem centieniem palīdzēt mūsu klubam atgriezties uz Eiropas skatuves," kluba prezidents Nikola Pekovičs raksta "Partizan" mājaslapā publicētajā vēstulē, kas adresēta Eirolīgas izpilddirektoram Žordi Bertomeu. "Kā jau jūs zināt, mūsu ambīcijas ir spēlēt pret Eiropas labākajiem klubiem un mūsu mērķis ir pēc iespējas ātrāk atgriezties Eirolīgā.

Tomēr pēdējā laika notikumi, kas turpina apvīt Eiropas basketbolu, nepagāja garām arī Serbijai, mūsu basketbola federācijai un mūsu klubam. Pēc tam, kad notikusi virkne tikšanos, "Partizan" ir nonācis situācijā, kurā mums nav citas izejas kā vien izstāties no Eirokausa. Pirms neilga laika Serbijas Basketbola federācija paziņoja par to, ka mūsu klubam stāsies spēkā diskvalifikācija, ja vien neizstāsimies no Eirokausa.

Praktiski tas nozīmētu, ka mēs nedrīkstētu reģistrēt spēlētājus, tādējādi mūsu vienīgā izvēles iespēja ir paklausīt federācijas prasībai, kas patiesībā izpilda FIBA lēmumu. Ceru, ka jūs sapratīsiet, ka šī rīcība nav nekas vairāk kā tikai solis tajā virzienā, lai mēs turpmāk spētu funkcionēt kā klubs."

Atgādinām, ka iepriekš no Eirokausa izstājās arī Itālijas klubi "Reggio", "Cantu", "Sassari" un "Trento", kurus aizstāja "Lietkabelis", "Krasny Oktyabr", Skopjes MTZ un "Fuenlabrada".

Izmantotie resursi:
BC Partizan - Official Website