Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Pusfināla sēriju ar uzvaru sāk "Mogo-RTU/Rockets" un "Lielvārde"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pusfināla sēriju ar uzvaru sāk "Mogo-RTU/Rockets" un "Lielvārde"
Moments no spēles starp "Lielvārdi" un "Lekringu"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Ulbrokā un Lielvārdē sākās ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla sērijas. Pirmajā spēlē uzvaru izcīnīja Rīgas "Mogo-RTU/Rockets" un "Lielvārde". Ļoti atšķīrās abu spēļu gaita, jo, ja rīdzinieki, spēlējot viesos, burtiski sagrāva "Ulbroku/FS Masters" (12:5), tad lielvārdieši savā laukumā pret Cēsu "Lekringu" izmisīgi atspēlējās un pie panākuma tika vien papildlaikā - 5:4.

"Mogo-RTU/Rockets" pusfināla pirmajā spēlē sagrauj ulbrokiešus

"Ulbrokas/FS Masters" un "Mogo-RTU/Rockets" pusfināla sērijā sākās Ulbrokas sporta kompleksā. Tieši laukuma saimnieki Nika Ķuzuļa personā bija tie, kuri 11.minūtē atklāja spēles rezultātu - 1:0. Ātri vien Gvido Lauga un Henrijs Uzraugs ar precīziem metieniem izvirzīja vadībā Rīgas komandu (2:1), bet pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts - 2:2. Lūzums šajā cīņā notika jau otrajā trešdaļā, kad "Mogo-RTU/Rockets" guva četrus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 6:2. Pēc otrā perioda viesiem triju vārtu pārsvars (6:3), bet pēdējā spēles nogrieznī rīdzinieki iemeta vēl sešus golus, paši savos vārtos ielaižot tikai divas bumbiņas. "Mogo-RTU/Rockets" svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 12:5, sērijā līdz vienas komandas četriem panākumiem izvirzoties vadībā ar 1:0.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Henrijs Uzraugs, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija rezultatīvākais. "Hat-trick" arī Gvido Laugas kontā, pa trim punktiem guva Mārtiņš Brigmanis un Nils Meļķis. Par labāko starp ulbrokiešiem atzina Ulvi Mētru, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. Divus golus iemeta Kaspars Šķēls, bet 2 (1+1) punkti Artūra Jurševska kontā. Rīt turpat Ulbrokā abas komandas spēkosies vēlreiz.

Jau pirmajā "Lielvārdes" un "Lekringa" duelī trilleris, uzvar vardes

Skatītāju piepildītajā Lielvārdes novada sporta centrā, kur pusfināla sērijas pirmajā spēle krustoja "Lielvārde" un Cēsu "Lekrings", abas komandas maču sāka gan agresīvi, gan tajā pašā laikā arī diezgan piesardzīgi. Pirmajā periodā nedz Lielvārdes vardēm, nedz arī Cēsu lēcējpelēm tā arī neizdevās atklāt rezultātu - 0:0. Toties otrajā trešdaļā iniciatīvu pārņēma viesi, savu aktivitāti pārvēršot arī vārtu guvumos - pa golam iemeta Emīls Dzalbs, Andris Rajeckis un Artis Savins, izvirzot "Lekringu" vadībā ar 3:0. Tikai 44.minūtē savus pirmos vārtus guva mājinieki, kuru rindās ar precīzu metienu izcēlās Toms Akmeņlauks - 1:3. Tiesa, pēc astoņām (!) sekundēm cēsnieks Jānis Melderis atjaunoja savai komandai triju vārtu handikapu - 4:1. Līdz pamatlaika beigām palika tieši 16 minūtes, bet "Lielvārdei" ar to pietika, lai paveiktu šķietami neiespējamo - jau pēc četrām (!) sekundēm savu otro golu šajā mačā iemeta Toms Akmeņlauks (2:4), 48.minūtē ar rezultatīvu raidījumu izcēlās Gints Klēģers (3:4), bet 15 (!) sekundes pirms pamatlaika beigām Kārlis Vitkovskis panāca izlīdzinājumu - 4:4. Arī pagarinājumā veiksme bija laukuma saimnieku pusē - 68.minūtē Toms Akmeņlauks pretuzbrukumā saņēma Kristera Puķīša piespēlēto bumbiņu un raidīja to starp kājām Cēsu komandas vārtsargam Normundam Krūmiņam - 5:4, sērijā - 1:0.

Par labāko starp uzvarētājiem atzina "hat-trick" un, tostarp, izšķirošā gola autoru Tomu Akmeņlauku. Ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Atis Blinds, bet 2 (1+1) punkti Kārļa Vitkovska kontā. Labākā spēlētāja balvu "Lekringa" rindās pasniedza Artim Savinam, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Jau rītvakar turpat Lielvārdē abas komandas tiksies vēlreiz.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

  +1 [+] [-]

, 2016-03-12 22:17, pirms 8 gadiem
kas par spēli