Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Latvija U19" debitēs pret Virslīgas līderiem

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Latvija U19" debitēs pret Virslīgas līderiem
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šovakar savu pirmo spēli Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā aizvadīs Latvijas junioru izlase, kas Lielvārdes novada sporta centrā uzņems turnīra līderus - "RTU/Inspecta" florbolistus. Spēles sākums pulksten 19.00, interneta TV tiešraidē to translēs Sportacentrs.com TV.

Latvijas vīriešu U19 florbola izlase sava galvenā trenera Īro Parviainena, kā arī viņa asistentu Kristiana Bjorkstena, Aigara Belasova un Jāņa Sīkas vadībā gatavojas pasaules čempionātam, kas nākamā gada pavasarī notiks Zviedrijas pilsētā Helsingborgā. Lai junioru izlases kandidātiem būtu augsta līmeņa spēļu prakse, sacenšoties ar spēcīgiem pretiniekiem, no viņiem izveidota komanda ar nosaukumu "Latvija U19", kas šovakar debitēs Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas turnīrā. Juniori Virslīgā aizvadīs tikai vienu apli, mājas spēlēs pa reizei sacenšoties ar katru klubu. Pret saviem klubiem junioriem nebūs jāspēlē.

Uz pirmo sabraukumu Lielvārdē, junioru izlases treneri uzaicinājuši 22 jaunos florbolistus – divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 12 uzbrucējus. Vislielākā pārstāvniecība šoreiz ir no FK "Bauska" – četri spēlētāji. Pa trim junioriem uzaicināti no "Cēsu alus/Lekringa" un "Ulbrokas/FS Masters", pa diviem – no Liepājas "Kuršiem", "Lielvārdes", Kocēnu "Rubenes", "Talsiem/Triobet" un FBK "Valmiera/ViA", bet pa vienam – no "Ķekavas Bulldogs" un Stalbes "Pārgaujas". Nākamajos komandas sabraukumos tiks pārbaudīti vēl arī citi atbilstošā vecuma spēlētāji.

"Latvija U19" spēlētāji:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Uģis Ritvars JirgensonsAFK Bauska
2.Valdis VāversUFK Bauska
3.Rolands KovaļevskisUFK Bauska
4.Reinis KirilkoVFK Bauska
5.Pauls ErenbotsACēsu alus/Lekrings
6.Jānis MederisACēsu Alus/Lekrings
7.Artis JansonsUCēsu alus/Lekrings
8.Ričards DēvitsAKurši
9.Edgars FreimanisUKurši
10.Klāvs OzoliņšUĶekavas Bulldogs
11.Oskars DūdensALielvārde
12.Kristers PuķītisULielvārde
13.Olafs ZvīnisUSK Pārgauja
14.Matīss MālnieksARubene
15.Leo LapiņšURubene
16.Krišs TreimanisUTalsi/Triobet
17.Kristiāns ĶīlisVTalsi/Triobet
18.Kārlis PetrovskisAUlbroka/FS Masters
19.Kristers EglītisUUlbroka/FS Masters
20.Reino JešēvicsUUlbroka/FS Masters
21.Kārlis DedumietisAFBK Valmiera/ViA
22.Ričards EglītisUFBK Valmiera/ViA

Galvenais treneris: Īro Parviainens

"RTU/Inspecta" junioriem pretī stāsies kā vīriešu Virslīgas līdere. Šo godu studenti atguva vakar, kad Vidzemes Olimpiskajā centrā ar 9:3 pārspēja "Valmieru/ViA". Tā bija Rīgas komandas ceturtā uzvara piecās aizvadītajās spēlēs. Rezultatīvākie "RTU/Inspecta" rindās šobrīd ir Kārlis Bulāns ar 12 (6+6) punktiem un Jānis Jansons ar 11 (10+1) punktiem. Vakar savu pirmo spēli šosezon aizvadīja "RTU/Inspecta" vārtsargs Andis Blinds, kurš atvairīja 90.62% pretinieku metienu, uzreiz kļūdams par labāko visā Virslīgā. Tieši Blinds būs tas, kurš sargās galvaspilsētas komandas vārtus arī šīvakara mačā.

Spēles tiešraide: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...