Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Juniori debijas spēlē piekāpjas "RTU/Inpectai"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Juniori debijas spēlē piekāpjas "RTU/Inpectai"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šovakar Lielvārdes novada sporta centrā savu pirmo spēli Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā aizvadīja Latvijas U19 izlase, kas debijas reizē spēkojās ar "RTU/Inspecta" florbolistiem. Junioru izlases kandidāti sava galvenā trenera Īro Parviainena vadībā nodemostrēja atzīstamu cīņassparu, turnīra līderiem piekāpdamies tikai ar 3:6. Labākie spēlētāji - Jānis Melderis (Latvija U19) un Gvido Lauga (RTU/Inspecta).

Ja "RTU/Inspecta" spēlētāji intervijās atzīst, ka viņu komanda laukumā vēl nav panākusi to savstarpējo saprašanos, kādai būtu jābūt, tad ko lai saka juniori, kuri tikai šorīt sabrauca kopā Lielvārdē no visiem Latvijas nostūriem un paspēja aizvadīt vienu treniņu? Kā izskatās, mūsu jaunie florbolisti ir pietiekami talantīgi, lai uzreiz aizvadītu pietiekami kvalitatīvu maču, lai arī pretī stājās vīriešu Virslīgas līdervienība. Jāpiebilst, ka komandai "Latvija U19", kura Lielvārdē ir laukuma saimnieces lomā, bija ļoti labs līdzjutēju atbalsts. Florbola spēles popularizēšanas pasākumi vietējās skolās, kuros piedalījās izlases kandidāti, sasnieguši savu mērķi – skatītāju bija pat vairāk, nekā uz Lielvārdes komandas spēlēm šosezon.

Rezultātu 8.minūtē atklāja rīdzinieks Gvido Lauga (1:0), bet nepagāja ne divas pilnas minūtes, kad ar to pašu atbildēja junioru kapteinis Jānis Melderis (1:1). Pirmās trešdaļas turpinājumā junioriem divas reizes izdevās izvirzīties vadībā (2:1 un 3:2), bet tas pats Lauga guva vēl divus vārtus, atjaunodams neizšķirtu rezultātu – 3:3. Otrajā periodā sāncenšiem gūt vārtus neizdevās, bet juniorus iegāja pēdējās trešdaļas pats sākums, kad viņiem divas reizes pēc kārtas nācās meklēt bumbiņu savu vārtu tīklā – 3:5. Pamatlaika pēdējās divās minūtēs "Latvija U19" mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet tas šoreiz nāca par labu "RTU/Inspectai" – nepilnu pusminūti pirms finālsvilpes Atis Blinds ar metienu tukšos vārtos pielika punktu šim mačam – 6:3.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Gvido Lauga, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Labākā spēlētāja balvu junioru izlasē saņēma pirmo vārtu autors Jānis Melderis. Balvas pasniedza Latvijas Florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons.

"Latvija U19" – "RTU/Inspecta" 3:6 (3:3, 0:0, 0:3)

Metienu attiecība:
25:27 (9:8, 9:9, 7:10)
Rezultatīvākie:
"Latvija U19" – Jānis Melderis 1 (1+0), Leo Lapiņš 1 (1+0), Matīss Mālnieks 1 (1+0), Kristers Puķītis 1 (0+1), Krišs Treimanis 1 (0+1), Reino Ješēvics 1 (0+1).
"RTU/Inspecta" – Gvido Lauga 4 (3+1), Atis Blinds 2 (1+1), Kārlis Bulāns 2 (0+2), Jānis Jansons 1 (1+0), Mārtiņš Brigmanis 1 (1+0), Juris Gribusts 1 (0+1), Alberts Jēkabsons 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...