Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Morinju: "Atzīstu savas kļūdas spēlētāju izvēlē"

Rolands Eliņš

Morinju: "Atzīstu savas kļūdas spēlētāju izvēlē"
Žuzē Morinju
Foto: AP/Scanpix

Mančestras „United” galvenais treneris Žuzē Morinju pēc zaudējuma derbijā pret „City” atzina, ka pieļāvis kļūdu, sākumsastāvā sūtot Džesi Lingārdu un Henriku Mhitarjanu.

„Godīgi sakot, ja es zinātu to, ko zinu tagad, būtu 2-3 spēlētāji, kurus es pamatsastāvā nelaistu,” sacīja Žuzē Morinju. „Taču šis ir futbols. Dažreiz spēlētāji pieviļ savus trenerus, dažreiz viņi sagādā lieliskus pārsteigumus.”

Morinju vakardienas mačā sākumsastāvā sūtīja Džesi Lingārdu un Henriku Mhitarjanu, kamēr rezervē palika Antonī Marsiāls un Huans Mata. Gan Lingārds, gan Mhitarjans pēc pirmā puslaika tika nomainīti.

„Viņi laukumā nepaveica to, ko es vēlējos. Tā ir viņu vaina, taču arī mana vaina, jo es tomēr esmu treneris un es vienmēr esmu vainīgs,” turpināja Morinju. „Nevēlējos nomainīt viņus pēc 20 nospēlētām minūtēm, jo nevēlējos „iznīcināt” spēlētājus. Otrajā puslaikā veicām maiņas, mainījām arī pašu spēli, taču nesaņēmām par to atlīdzību rezultāta izskatā.”

Morinju pēcspēles intervijā arī uzsvēra, ka daži spēlētāji nav klausījuši viņa instrukcijām. Īpaši tika piesaukts aizsargs Erika Beilija vārds: „Puslaika pārtraukumā teicu puišiem, ka gandrīz vai izskatās, ka viņi speciāli cenšas rīkoties pretēji manis teiktajam. Teicu Beilijam, lai nekad nepiespēlē vienā konkrētā virzienā, jo „City” tieši tur izdarīja papildu spiedienu. Viņš šādu piespēli veicas vismaz 20 reizes.”

Vienīgos vārtus „United” sastāvā guva Zlatans Ibrahīmovičs, kurš pēc spēles izvēlējās veltīt uzslavas savam partnerim Markusam Rešfordam: „Pirmkārt, atcerieties, ka viņam ir tikai 18 gadi! Viņam vēl daudz laika. Domāju, ka nepieciešams šobrīd pret viņu izturēties kā spēlētāju, kuram vēl daudz laika attīstīties un spēlēt, nevis runāt par viņa talantu, potenciālu un pašreizējo stāvokli. Nav jau tā, ka Rešfordam jau šodien jāiekaro visa futbola pasaule – klubs to zina, treneris to zina un arī viņš pats to zina. Pienāks laiks, un viņš to izdarīs, bet tagad nepieciešama pacietība.”

Savukārt „City” treneris Žuzeps Gvardiola par labu atzina jaunā vārtsarga Klaudio Bravo debiju, norādot, ka viņš bijis lielā mērā atbildīgs par sekmīgi aizvadīto pirmo puslaiku. Gvardiola arī atzīmēja, ka pēc ielaistajiem vārtiem Bravo saglabājis mieru un turpinājis savu spēli izgājienos no vārtiem.

„Mēs vēl neesam gatavi sacensties ar labākajiem klubiem Eiropā,” atzina Gvardiola. „Ne šādi spēlējot... Pagaidām darbojamies labi, taču nepieciešama palīdzība uzbrukumā. Taču pagaidām šī komanda ir kopā tikai divus mēnešus, tāpēc noteikti būs uzlabojumi.”

Izmantotie resursi:
Jose Mourinho has regrets over Man United team...
Man Utd v Man City: Pep Guardiola defends...

     [+] [-]

, 2016-09-11 14:14, pirms 8 gadiem
Saaaaaap

  +1 [+] [-]

, 2016-09-11 15:32, pirms 8 gadiem
Vakar viņu noraka viņa paša izbrāķētais De Bruins!

  +2 [+] [-]

, 2016-09-11 15:33, pirms 8 gadiem
Peps pasaudzeja Bravo. Ta teikt "neiznicinaja".. tadus podus calis gaza, ka pat komenteteji nespeja kluset. Vai nu ari Peps ir tas kadrs, kas , vinaprat, vienmer visu dara pareizi.

  +3 [+] [-]

, 2016-09-11 21:18, pirms 8 gadiem
Skatos Murinjo joprojām turpina mest savus spēlētājus zem vilciena. Cik mēnešus jūs šim tirliņam dodat pirms šie paši spēlētāji viņu noraks?

     [+] [-]

, 2016-09-12 11:28, pirms 8 gadiem
Vislielākais prieks man ir par apziņu, ka komandas spēle ir tikai agrā veidošanas stadijā, un jau tagad ar to pietiek, lai dominētu spēles, pagaidām aptuveni 1 puslaika ietvaros.
Vēl jāatceras, ka nāks klāt Gunduāns, Kompanī, vakar diskvalificētais Aguero un janvārī arī Žezus. Arī Bravo būs trenējies vairāk kā 2 dienas kopā ar aizsargiem.