Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Rīt čempione Lestera ievadīs jauno Anglijas Premjerlīgas sezonu

Rīt čempione Lestera ievadīs jauno Anglijas Premjerlīgas sezonu
Jirgens Klops, Žuzē Morinju un Žuzeps Gvardiola
Foto: Sipa/AFP/Scanpix

Jau rītdien ar līdzšinējās čempiones ‘’Leicester City’’ un ‘’Hull City’’ dueli startēs 2016/17. gada Anglijas spēcīgākās futbola līgas sezona.

Aizvadītā sezona

Pērn Premjerlīgas saimi atstāja nebūt ne sastāva ziņā vājā ‘’Newcastle United’’, kā arī ‘’Norwich City’’ un ‘’Aston Villa’’. Ja ‘’Aston Villa’’ atstāja pilnīgi bezcerīgas komandas iespaidu, tad Noridža un Ņūkāsla vēl pēdējās kārtās varēja izrauties no izkrišanas zonas, tomēr veiksme toreiz nebija komandu sabiedrotā. Ko nepaveica abas iepriekšminētās vienības, to izdarīja 17. vietā esošā ‘’Sunderland’’, kas pēdējās piecās kārtās nezaudēja ne punktu, tajā skaitā uzvarot Londonas ‘’Chelsea’’ (3:2), sagraujot tiešo konkurenti ‘’Norwich’’ (3:0), kā arī paņemot punktu no Londonas ‘’Arsenal’’ (0:0), kas sezonas noslēgumā ļāva izrauties divu punktu attālumā no izkrišanas zonas.

Ja runājam par aizvadītās sezonas turnīra tabulas augšgalu, tad, protams, komentārus neprasa pārsteidzošās ''Leicester City'' uzvara turnīrā divas kārtas pirms sacensību beigām. 1. martā Lestera 36. kārtas ietvaros spēlēja neizšķirti 1:1 pret titulēto Mančestras ''United'' un neizmantoja iespēju kļūt pa čempioni priekšlaicīgi, tomēr jau nākamajā dienā par Lesteras triumfu parūpējās Londonas ''Chelsea''. Čempionei uz papēžiem mina ''Tottenham Hotspur'', kas nedrīkstēja atļauties zaudēt ne punktu. Pēc pirmā puslaika viss bija kārtībā - Totenhema bija priekšā 2:0, tomēr londonieši divus vārtus atspēlēja un mačs noslēdzās 2:2, kas automātiski nozīmēja Lesteras vēsturisko triumfu.

Klaudio Ranjēri vadītā Lesteras ''City'' jau no sezonas sākuma demonstrēja solīdu sniegumu un savu formu nezaudēja, neskatoties uz to, ka vairums futbola apskatnieku un skatītāju uzskatīja, ka komandas veiksmīgajai sērijai agri vai vēlu būtu jābeidzas un ikvienam tas bija pārsteigums, ka tā ievilkās līdz pat pēdējai sezonas spēlei. Lesteras fenomena sakarā var minēt šogad pastiprināti uzausušo tematu par taktiskās shēmas 4-4-2 atdzimšanu, kuras pamatā ir nosvērta un pacietīga spēle aizsardzība, kas mijas ar aktīvu presingu aizsardzībā un lieliskas pārejas pretuzbrukumos. Ne velti - Madrides ''Atletico'', kas arī pielieto 4-4-2, šogad Čempionu līgā izslēdza gan ''Barcelona'' gan Minhenes ''Bayern'' un finālā tikai pēcspēles sitienos atzina ''Real'' pārākumu. Jāpiemin arī Eiropas čempionāta debitante Islande, kas ar tieši tādu pašu taktiku tika līdz pat 1/4 finālam, iepriekš sensacionāli uzvarot futbola dzimteni Angliju.

Nevar nepieminēt, ka Lesterai triumfēt palīdzēja nestabilā tradicionālo līderu spēle. Mančestras ''United'', kas ir tituliem bagātākā Anglijas komanda, palika necilajā piektajā vietā, neiekļūstot UEFA Čempionu līgā, savukārt Londonas ''Chelsea'' sniegums komentārus neprasīja, jo komanda sezonas noslēgumā atradās tabulas ekvatorā. Nestabili spēlēja arī Mančestras ''City'', ''Liverpool'' un Londonas ''Arsenal'', ik pa laikam zaudējot lejasgala komandām, kas arī liedza cīnīties par pirmo vietu.

Potenciālie favorīti

Par Premjerlīgas galveno favorīti jaunajā sezonā var uzskatīt Mančestras ''United''. Sarkanie velni šovasar ir veikuši grandiozu sastāva pastiprināšanu, kam papildus nākusi galvenā trenera maiņa - iepriekšējo vadītāju Luī van Gālu nomainīja skandalozais, bet tituliem bagātais portugālis Žuzē Morinju. Atgriežoties pie spēlētāju pārejām - tās nevarētu nosaukt par kvantitatīvām, jo komandai pievienojušies vien četri spēlētāji, taču kāda līmeņa un kvalitātes! Sastāvu papildināja slavenais zviedrs Zlatans Ibrahīmovičs, kurš no Parīzes ''SG'' pievienojās bez transfēra maksas, kas tobrīd jau bija ļoti skaļa pāreja. Mančestrā ieradās arī talantīgais Kotdivuāras centra aizsargs Eriks Beilijs, kā arī bijušais Dortmundes ''Borussia'' flanga uzbrucējs Henrihs Mhitarjans.

Teju visu vasaru populārākais un aprunātākais futbolists pāreju pasaulē bija Pols Pogbā. 23 gadus vecais centra pussargs, kurš ir 191 centimetru garš un ļoti atlētisks un daudzpusējs spēlētājs iekļuva FIFA sezonas izlasē, kā arī palīdzēja Turīnas ''Juventus'' izcīnīt A Sērijas titulu. ''Juventus'' vadība praktiski visu sezonu noliedza baumas, ka francūzis varētu pamest Turīnu, kad pārejas summa figurēja 120 miljonu apmērā, tomēr tad ''United'' piedāvāja prātam neaptveramu cenu - 140 miljonus eiro par futbolistu un no šāda piedāvājuma turnīnieši neatteicās un pārdeva Pogbā Mančestrai. Papildus vasaras papildinājumiem Mančestrā joprojām spēlēs tādi futbolisti kā kapteinis Veins Rūnijs, talantīgais Antonijs Marsiāls, kā arī sastāvā pēc šaušalīgas kājas traumas atgriezīsies malējais aizsargs Lūks Šo. Morinju līdz šim licis noprast, ka īsti negrasās rēķināties ar vācieti Bastianu Švainštaigeru, kurš uz brīdi bija nosūtīts trenēties kopā ar U23 komandu.

Lai arī aizvadītajā sezonā Mančestras ''City'' bija nokomplektējusi spēcīgu sastāvu, tomēr turnīra gaitā vienībai gāja kā pa kalniem. Komanda pirms sezonas pastiprinājusies ar talantīgo aizsargu Džonu Stounsu, Vācijas izlases uzbrucējs Leroju Sanē, kā arī Dortmundes ''Borussia'' balstu pussargu līnijā Ilkaju Gindoanu un Spānijas izlases uzlecošo zvaigzni Nolito. Tie gan nav vienīgie papildinājumi, jo komanda sapirkusi vēl dažus spēlētājus, kā arī virkne atgriezusies no īres.

Ja sezonas gaitā nenotiks neparedzēti pavērsieni un, ja atpakaļ zirgā būs Londonas ''Chelsea'', iespējams, tieši šī komanda cīnīsies par triumfu Premjerlīgā. Komandu pametis Morinju un viņa vietā stājies ārkārtīgi emocionālais itālis Antonio Konte, kurš Eiropas čempionātā aizveda Itāliju līdz 1/4 finālam, taču tajā sāpīgā pēcspēles sitienu sērijā atzina pasaules čempiones Vācijas pārākumu. Konte varētu būt tas, kurš ieviesīs komandā korekcijas un ievirzīs to daudz labākā līmenī. ''Chelsea'' nopirkusi vien divus spēlētājus - bijušo Lesteras līderi centra līnijā Ngolo Kantē un beļģi Mišī Bačuajī. Arī londoniešiem no īres atgriezušies kaudze ar spēlētājiem. Interesanti, kādu pozīciju Konte atvēlēs komandas zvaigznei Edenam Azāram, jo beļģis pēc neveiksmīgas sezonas flanga uzbrucēja pozīcijā, Morinju ietekmē tika pārvietots uz centru, kur sezonas izskaņā demonstrēja solīdu sniegumu.

Favorītu pulkā joprojām, visticamāk, grozīsies Tottenham Hotspur un Londonas ''Arsenal''. Abas vienības šosezon nav bijušas naskas uz spēlētāju iegādēm. ''Hotspur'' pirkumos iztērējusi vien 36 miljonus eiro, savukārt ''Arsenal'' 50 miljonus, taču ''lielgabalnieku'' gadījumā 45 izmaksāja talantīgais Šveices pussargs Granits Džaka. ''Arsenal'' līdzjutēji skeptiski skatās uz galveno treneri Arsēnu Vengeru un nosoda viņu par pasivitāti pāreju laikā, taču, iesākoties sezonai redzēsim, vai šāda stratēģija nesīs komandai panākumus. Jāpiebilst, ka sezonas gaitā Londonas komanda centās pārvilināt abus Lesteras līderus Džeimiju Vārdiju un Rijadu Mahrezu, tomēr viņu centieni bija nesekmīgi. ''Hotspur'' savukārt grasās saglabāt komandas kodolu un turpināt attīstīt mikroklimatu ar līdzšinējo sastāvu.

Par ''melno zirdziņu'' varētu dēvēt ''Liverpool'', kas allaž bijis spēcīgs klubs, tomēr pēdējos gados nav spējis apliecināt savas kvalitātes. Pirms dažām dienām Liverpūle, lai arī draudzības mačā, bet sagrāva spēcīgo ''Barcelona'' 4:0, kas lika nobrīnīties daudziem futbola skatītājiem. Vien fakts, ka Liverpūli trenē viens no labākajiem pasaules futbola treneriem Jirgens Klops, liek citām komandām pastiprināti to respektēt. Komanda šogad iegādājusies bijušo ''Southampton'' uzbrukuma līderi Sadio Manē, kā arī jaudīgo Ņūkāslas pussargu Džordžīno Veinaldumu. Nevar aizmirst arī mūsu igauņu kaimiņa centra aizsarga Ragnara Klavana pievienošanos Anglijas klubam.

Pārējās komandas

Tāpat kā pagājušajā, arī jaunajā sezonā komanda, kas turēsies līdzi līderiem, visdrīzāk, būs ‘’West Ham United’’, kas pagājušajā sezonā ieņēma septīto vietu, tomēr futbols ir neprognozējama spēle, tādēļ grūti spriest, kāds sezonas izskaņā būs komandu izvietojums. Šogad Premjerlīgai pievienojās trīs jaunas komandas – ''Burnley'', ''Middlesbrough'' un ''Hull City''. Interesantākā no šīm trīs vienībām ir ''Middlesbrough'', kas šosezon sastāvu papildinājusi ar bijušo Barselonas pirmo vārtsargu Viktoru Valdesu, kā arī klāt nācis nīderlandiešu centra pussargs Martens de Rūns un spānis Alvaro Negredo, kurš tiks īrēts no Spānijas spēcīgākās līgas kluba ''Valencia''. Komandai pievienojies arī Gastons Ramiress un cits pieredzējis vārtsargs, poļu izcelsmes amerikānis, Breds Guzans.

Protams, ikvienu futbola līdzjutēju interesē, kas turpmāk notiks ar ''Leicester City''. Ranjēri komandas gaitām līdzi sekos daudz lielākās masas, kā, sākoties iepriekšējai sezonai, jo visiem interesē, vai komanda turpinās savu lielisko gājienu vai piedzīvos sāpīgu kritienu. Lesteras sastāvu pametis balsta pussargs Ngolo Kantē, kurš izvēlējies karjeru turpinās ''Chelsea'', taču citādi komandas kodolu izdevies saglabāt, neskatoties uz to, ka pārdoti vēl seši futbolisti. Lestera savukārt ieguvusi Maskavas ''CSKA'' psusargu Ahmedu Musu, kā arī Nampalī Mendiju, kā potenciālo Kantē aizstājēju. Jāpiebilst, ka viens no skaļākajiem komandas ieguvumiem ir poļu talants, 19 gadus vecais Bartošs Kapustka, kurš šogad Eiropas čempionātā pārstāvēja Polijas izlasi. Uz komandu devies arī Luiss Ernandess, kā arī vārtsargs Rons Cīlers.

Jāpiebilst, ka kopš 1992. gada, kad tika dibināta Anglijas Premjerlīga, tajā ir uzvarējuši seši dažādi klubi un tituliem bagātākais ir Mančestras ''United'' (13), pēc tam seko Londonas ''Chelsea'' (4), Londonas ''Arsenal'' (3), Mančestras ''City'' (2) un pa vienam titulam izcīnījušas ''Blackburn Rovers'' un ''Leicester City''.

Premjerlīga, 1 .kārta

DatumsSpēleRez./LaiksVārtu guvēji
13.08.Hull City – Leicester City14:30
Burnley – Swansea City17:00
Crystal Palace – West Brom17:00
Everton – Tottenham17:00
Middlesbrough – Stoke City17:00
Southampton – Watford17:00
Manchester City – Sunderland19:30
14.08.Bournemouth – Manchester Utd15:30
Arsenal – Liverpool18:00
15.08.Chelsea – West Ham22:00

Premjerlīgas pēdējo 10 gadu uzvarētāji

GadsČempions
2017.???
2016.Leicester City
2015.Chelsea
2014.Manchester City
2013.Manchester United
2012.Manchester City
2011.Manchester United
2010.Chelsea
2009.Manchester United
2008.Manchester United
2007.Manchester United

Kura komanda triumfēs Anglijas Premjerlīgā?

  • 144

  • 22

  • 20

  • 31

  • 8

  • 29

  • 19

  • 2


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-12 19:31, pirms 8 gadiem
Traore paraksta jaunu 3 gadu līgumu ar "Chelsea" un uz sezonu pievienojas "Ajax"

  +4 [+] [-]

, 2016-08-12 19:35, pirms 8 gadiem
Tiešām neviens nepārlasa rakstu? Bruno kkāds jauniņais esi? Man tiešām slinkums izrakstīt visas kļūdas, bet dažas jau Tev te nosauc, nemaz nerunājot par stila un pieturzīmju kļūdām. Tāda sajūta, ka latviešu valoda Tev 4. klases līmenī.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-12 20:05, pirms 8 gadiem
Lesteras uzvara čempionata mana sporta lidzjuteja dzive ir lielaka sensacija. Neko lidzigu pedejo 35 gadu laika neatceros un neticu ka piedzivosu sava muža lielaku brinumu.

     [+] [-]

, 2016-08-12 20:06, pirms 8 gadiem
tak kāda jēga rakstīt par tiem favorītiem, ja katru gadu tie ir vieni un to paši?

  +1 [+] [-]

, 2016-08-12 20:07, pirms 8 gadiem
Autors būs reāli pārsteigts, kad uzzinās no kuras pilsētas ir Hotspurs..

     [+] [-]

, 2016-08-12 20:35, pirms 8 gadiem
Daniel rakstīja: Autors būs reāli pārsteigts, kad uzzinās no kuras pilsētas ir Hotspurs..
viņš noteikti domā ka Londonā ir 2 klubi "

     [+] [-]

, 2016-08-12 20:39, pirms 8 gadiem
Ar4ers rakstīja: Autors nesliktu mantu pīpē

Tad nu tā - Ibrahimovičš bija trešais papildinājums MU nevis pirmais.

Jovetičs un Džeko nav atgriezušies no īres. Kā arī Nolito nav uzlecošā zvaigzne jo viņam ir 29 gadi
Kā arīdzan Juve nekādus 140me par Pogbu nedabūja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-12 21:14, pirms 8 gadiem
nu ko....jaaver maki valja un totuuu uz pilnu klapiii

  +1 [+] [-]

, 2016-08-12 21:32, pirms 8 gadiem
LABS! Beidzot atkal futene iet vaļā, pēc mēneša pārtraukuma.

  -2 [+] [-]

, 2016-08-12 23:10, pirms 8 gadiem
United izgāšanās, city par īsu, Arsenal nav vērts pieminēt, Leicester pēc simts gadiem, Chelsea treneris impotents kā arī fani, Totenham , čempioni Laiverpūl!!!

     [+] [-]

, 2016-08-12 23:13, pirms 8 gadiem
liverpool būs trīniekiā!

  +2 [+] [-]

, 2016-08-13 00:39, pirms 8 gadiem
Come on CHELSEA!!!

     [+] [-]

, 2016-08-13 02:14, pirms 8 gadiem
United beidzot jāņem! Šīs vasaras papildinājumi ļoti iespaidīgi un vajadzīgi!( labs centra aizsargs, uzbrucējs, kurš varēs iesist un pussargs, kas veidos spēli)

     [+] [-]

, 2016-08-13 02:26, pirms 8 gadiem
Ceru uz aizraujošu sezonu, bet parasti ne vienmēr kad ir grandioza priekšspēle ir aizraujoša sezona...jā, lieli vārdi, bet nu cerams, lai intriga līdz pēdējai kārtai. Vismaz būs ko skatīties atkal.

     [+] [-]

, 2016-08-13 12:37, pirms 8 gadiem
Tie kas spēlē fantasy.premierleague.com var vēl paspēt pievienoties Sportacentra Troļļu Līgai līgai, kods : 336747-102768