Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Miris Pasaules kausa ieguvējs ar Anglijas izlasi Džeks Čārltons

Ints Megnis
Ints Megnis

Miris Pasaules kausa ieguvējs ar Anglijas izlasi Džeks Čārltons
Džeks Čārltons pēc Pasaules kausa iegūšanas

Piektdien 85 gadu vecumā devusies Anglijas futbola leģenda Džeks Čārltons, kurš 1966. gadā uzvarēja Pasaules kausa izcīņā, bet 1990. gadā aizveda Īriju līdz sacensību ceturtdaļfinālam.

Bijušajam "Leeds" komandas aizsargam pērn tika diagnosticēta limfoma, tāpat viņš cieta no demences un miris savās mājās, klāt esot ģimenei.

1966. gadā Pasaules kausā Džeks Čārltons Anglijas izlases rindās Vemblija stadionā uzvarēja kopā ar savu brāli Bobiju, kura spēlētāja karjera bija vēl spožāka.

Kā treneris Čārltons vadīja "Sheffield Wednesday", "Middlesbrough" un "Newcastle" komandas, bet spožus mirkļus viņš piedzīvoja pie Īrijas izlases stūres, aizvedot to līdz 1988. gada Eiropas čempionātam, kas bija komandas pirmais finālturnīrs, un 1990. gada Pasaules kausa ceturtdaļfinālam.

"Nevaram izteikt cik esam lepni par viņa dzīvi un prieku, ko viņš sagādāja tik daudziem cilvēkiem dažādās valstīs," paziņojumā raksta Čārltona ģimene. "Viņš bija godīgs, laipns un asprātīgs, vienmēr atrodot laiku cilvēkiem. Viņa zaudējums mūsu dzīvēs atstās milzīgas rētas, tomēr esam pateicīgi par atmiņām."

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...