Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Lakazetam jauns līgums un savainojums, Liona zaudē punktus

Agris Suveizda

Lakazetam jauns līgums un savainojums, Liona zaudē punktus
Aleksandrs Lakazets
Foto: AFP/Scanpix

Kamēr Lionas "Olympique" turpina veiksmīgi darboties ārpus laukuma un vakar oficiāli pagarināja līgumu ar līderi Aleksandru Lakazetu, laukumā Francijas otrā spēcīgākā futbola kluba nedienas turpinās. Starpsezonā piedzīvojusi piecus sausus zaudējumus sešos mačos, šovakar Lionas "Olympique" atkal nespēja gūt vārtus un savā laukumā zaudēja divus punktus pret "Lorient" (0:0).

Lionas "Olympique" diskvalifikācijas dēļ nevarēja palīdzēt kapteinis un balsta pussargs Maksims Gonalons, bet savainojumus ārstē labās malas aizsargs Kristofs Žalē, uzbrucējs Klintons Ndžī un pussargi Klemāns Grenjē un Geidā Fofanā. Toties ierindā paguva atgriezties centra aizsargs Milans Biševacs, bet jaunajā komandā "Ligue 1" spēlē debitēja gan labās malas aizsargs Rafaels, gan uzbrucējs Klaudio Bovū.

Kaut arī vairāk bumbu kontrolēja mājinieki, pirmajā puslaikā bīstamu epizožu skaits pie abiem vārtiem bija līdzīgs. Lionas "Olympique" labākais uzbrukums bija 16. minūtē, kad vispirms pa stabu trāpīja Nabils Fekirs, tad vārtsargs glāba gan pēc Aleksandra Lakazeta pirmā, gan atkārtotā sitiena, turklāt otrajā gadījumā bumba vēlreiz trāpīja pa stabu. Savukārt "Lorient" labākā iespēja bija 37. minūtē, kad viesi aizmuka ātrā pretuzbrukumā, Rafaels Gereiru soda laukumā apspēlēja vārtsargu, taču fantastiski uz līnijas glāba aizsargs Samuels Umtitī, kurš bumbu novirzīja pret pārliktni.

Arī otrajā puslaikā "Lorient" prasmīgi aizsargājās, bet tajās pāris epizodēs, kad mājinieki tomēr tika līdz sitienam, lieliski darbojās viesu vārtsargs Benžamēns Lekomts. Ja ar negūtiem vārtiem un zaudētiem punktiem nebija gana, mača izskaņā Lionas "Olympique" saņēma vēl vienu triecienu - muguras savainojumā iedzīvojās Lakazets, kurš devās pa taisno uz ģērbtuvēm. Tā kā visas spēlētāju maiņas jau bija veiktas, pēdējās minūtes mājinieki pavadīja mazākumā.

24 gadus vecais Lionas "Olympique" uzbrukuma līderis Lakazets, kurš iepriekšējā sezonā ar 27 vārtiem kļuva par visas līgas labāko bombardieri, vakar beidzot apklusināja baumas un vēl uz sezonu pagarināja līgumu, kas tagad ir spēkā līdz 2019. gada vasarai. Lakazeta jaunā gada alga ir 4,1-4,4 miljoni eiro. Tikmēr kluba īpašnieks Žans Mišels Olass tajā pašā preses konferencē paziņoja, ka Lionas "Olympique" budžets šai sezonai paredzēts 180 miljonu eiro apmērā.

Lionieši turpina sastāva komplektāciju, un Olass laikrakstā L'Equipe jau paziņoja, ka ir panākta mutiska vienošanās ar Matjē Valbuenā un viņa klubu Maskavas "Dynamo" par Francijas izlases pussarga pāreju. Ja nekas nenoies greizi, Valbuenā tuvāko dienu laikā parakstīs trīs gadu līgumu, bet "Olympique" šķirsies no pieciem miljoniem eiro. Centra aizsarga meklējumos pozitīvi attīstoties sarunas ar "Roma" spēlētāju Mapū Jangambivā, kura cena varētu būt ap deviņiem miljoniem eiro. Turpinās sarunas arī ar Kijevas "Dynamo" uzbrūkošo pussargu Junesu Belandā.

Ligue 1, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Lille – PSG0:1 (0:0)Moura 57'
Marseille – Caen0:1 (0:1)Delors 27'
Montpellier - Angers0:2 (0:1)Kamarā 5' Sunū 79'
Nice - Monaco1:2 (1:0)Žermēns 8' – Silva 53' Kurzavā 64'
Nantes - Guingamp1:0 (0:0)Sorbons 90'(s.v.)
Bastia - Rennes2:1 (0:1)Ajitē 53' Kamano 72' – Sio 40'
Troyes – Gazelec0:0
Bordeaux – Reims1:2 (1:0)Hazrī 41' – De Previls 80' Sjebašē 87'
Toulouse – St.-Etienne2:1 (1:1)Breitveits 26' Ben Jeders 53' – Perāns 17'
Lyon – Lorient0:0

     [+] [-]

, 2015-08-10 08:29, pirms 9 gadiem
kas tad nu,Valbuenam Krievijas aarees nepatika,kad jau peec gada tinaas prom un pietam par mazaaku pikji nekaa Dinamo vinju nopirka?

     [+] [-]

, 2015-08-10 08:32, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: kas tad nu,Valbuenam Krievijas aarees nepatika,kad jau peec gada tinaas prom un pietam par mazaaku pikji nekaa Dinamo vinju nopirka?
Kāds viņam sakars ar transfēru summu?

     [+] [-]

, 2015-08-10 08:52, pirms 9 gadiem
Grizzly rakstīja: Kāds viņam sakars ar transfēru summu?
kaads sakars,klubi parasti meegjina nopelniit ar transfeeriem,ja kas,un peec vienas sezonas vienu no saviem liideriem(18.speelees 4vaarti un 10piespeeles) taapat,ar zaudeejumiem,neatdod, ja vien speeleetaajs nav kategoriski pieprasiijis transfeeru un atteicies buut komandaa

     [+] [-]

, 2015-08-10 10:26, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: kaads sakars,klubi parasti meegjina nopelniit ar transfeeriem,ja kas,un peec vienas sezonas vienu no saviem liideriem(18.speelees 4vaarti un 10piespeeles) taapat,ar zaudeejumiem,neatdod, ja vien speeleetaajs nav kategoriski pieprasiijis transfeeru un atteicies buut komandaa
Tādi kā krievi? Tu nemeklē tur loģiku. Paskaties cik naudas viņi savulaik uz Anzhi aizgrūda, lai gan tas Kaukāza ziepju burbulis pats slīka.

     [+] [-]

, 2015-08-10 10:29, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: kaads sakars,klubi parasti meegjina nopelniit ar transfeeriem,ja kas,un peec vienas sezonas vienu no saviem liideriem(18.speelees 4vaarti un 10piespeeles) taapat,ar zaudeejumiem,neatdod, ja vien speeleetaajs nav kategoriski pieprasiijis transfeeru un atteicies buut komandaa
Starp citu... Di Marija par visām varītēm nerāvās prom. -12 milj.

     [+] [-]

, 2015-08-10 12:47, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: kas tad nu,Valbuenam Krievijas aarees nepatika,kad jau peec gada tinaas prom un pietam par mazaaku pikji nekaa Dinamo vinju nopirka?
Valbuenā grib prom kopš brīža, kad Dynamo izslēdza no Eirokausiem.