Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" dramatiskā cīņā uzvar favorītus

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotīve" dramatiskā cīņā uzvar favorītus
Andžejs Ļebedevs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Polijas 1. spīdveja līgā pie ceturtā panākuma savā trekā izdevies tikt Daugavpils "Lokomotīvei", kas ļoti spraigā cīņā ar 47:43 pieveica vienu no līgas favorītkomandām Grudzjoncas "GTŽ". Lielisks daugavpiliešu rindās bija Andžejs Ļebedevs.

Daugavpils pilsētas svētki tika noslēgti spīdveja trekā, kur "Lokomotīve" tikās ar labi nokomplektēto "GTŽ". Viesu uzdevums šosezon ir tikai viens - tikt Ekstralīgā. Ar tā izpildi, pagaidām, tik labi neklājas, taču tas nemaina faktu, ka komandas rindās brauc divi "Grand Prix" seriāla braucēji - zviedrs Peters Ljungs un Hans Andersens. Abi vēl vakar piedalījās Dānijas Lielajā balvā.

Daugavpiliešiem savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Vadims Tarasenko, bet Keneta Hansena vietu ieņēma Vjačeslavs Giruckis. Giruckim šīs sacensības nebija veiksmīgas, savu vienīgo punktu viņš izrāva finiša taisnē pret pretinieku junioru. Komanda gan nobrauca labi, kaut gan netrūka nepatīkamu brīžu.

Šīs noteikti var saukt par līdzšinējās sezonas labākajām sacīkstēm. Spraiga cīņa bija teju visos braucienos, pie tam nereti mūsējie veica apdzīšanas manevrus finiša taisnē. To paveica Giruckis, Kjasts Podžuks un Ļebedevs. Kopumā mūsējie iesāka labi, lēnā garā iekrājot pārsvaru. Pirmo uzvaru "GTŽ" izcīnīja tikai 6. braucienā, no 12:18 panākot 16:20. Považnija un Ļebedeva duelis ar dubultuzvaru 8. braucienā panāca 28:20, bet turpinājumā jau 35:25!

Diemžēl nākamajos braucienos poļi tika pie divām dubultuzvarām, pienākot klāt līdz 38:40. Labi, ka šodien izcils bija Ļebedevs ar filigrānu braukšanu uzvarot 14. braucienā. Pēdējā piegājienā Makss kopā ar Podžuku kopējiem spēkiem nosargāja 3:3 un pārpildītās Daugavpils tribīnes (6 tūkstoši skatītāju) varēja sākt gavilēt - 47:43.

Pārsvars varēja būt arī lielāks, ja pēdējā aplī vienā no braucieniem Považniju (tobrīd bija stabili otrais) nebūtu pievīlusi tehnika. Līdzīga situācija bija arī Ivanam Pļešakovam, kad viņš brauca stabili trešais.

Uzvara mums ļauj saglabāt izredzes tikt labāko četriniekā.

Ļebedevs šodien atveda 14+1 punktu, 11 - Podžukam, 9 - Maksam, 7 - Považnijam, 4 - Karavackim (cīnījās kā lauva), bet Pļešakovam ar Girucki pa vienam.

Viesiem sensacionāli bez punktiem palika ukrainis Andrejs Karpovs, bet līdera lomu uzņēmās Deivijs Vats, kuram 11 punkti. Deviņi Andersenam, bet Ljungam par vienu mazāk.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-10 21:27, pirms 12 gadiem
Malači!!! nav ko piebilst vairs, tā tik uzvara bija... cīņa notika no paša sākuma lidz beigām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-10 22:17, pirms 12 gadiem
simex rakstīja: Ļebedzevs pārvērtēts ?
Lebedevam savas vēl neilgās karjeras laikā vispožākās sacīkstes, ļoti stabila un ātra braukšana pret tādiem braucējiem tadā vecumā!!!... atliek novēlēt tā tik turpināt..