Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Mbapē pēc izgāšanās ČL: "Joprojām ticu PSG projektam un palikšu komandā"

Agris Suveizda

Mbapē pēc izgāšanās ČL: "Joprojām ticu PSG projektam un palikšu komandā"
Kiljans Mbapē. Foto: SIPA/Scanpix

PSG bagāto Kataras īpašnieku ērā vēl nekad nav sasniegusi Čempionu līgas pusfinālu un jau otro reizi trīs gadu laikā izstājās astotdaļfinālā situācijā, kurā šķita, ka viss nepieciešamais jau ir izdarīts. Kluba vadība pēc kaunpilnās neveiksmes pret Mančestras "United" (2:0, 1:3) aicināja nesteigties ar secinājumiem, un radikālus lēmumus pieņemt negrasās arī viena no komandas sejām – Kiljans Mbapē.

"Esmu satriekts, trūkst vārdu," Mbape joprojām nav izskaidrojuma zaudējumam pēdējā minūtē. "Es pēc tam nevarēju gulēt. Tas ir sarežģīti. Tik smagi strādājām, lai šeit nonāktu, bet tikām izslēgti. Esam vīlušies, taču futbols turpinās – centīsimies atkal iet uz priekšu ar paceltu galvu un labi pabeigt sezonu."

Parīziešu uzbrucējs neslēpa, ka tieši Čempionu līga bija galvenais mērķis šajā sezonā: "Runājot atklāti, tas tā arī bija – katru dienu strādājām un līdzjutēji mūs katru dienu atbalstīja tieši Čempionu līgas dēļ. Stadions bija pilns, atbalsts bija lielisks, bija skaista atmosfēra, bet mēs sabojājām visus svētkus."

PSG trešo reizi pēc kārtas izstājās astotdaļfinālā, taču Mbapē, kuram ar klubu ir līgums līdz 2022. gadam, uzskata, ka Parīzē viņam ir nākotne un iespēja piepildīt sapņus: "Būšu komandā arī nākamajā sezonā, tas ir skaidrs. Tas bija skaidrs vēl pirms zaudējuma. Ņemot vērā visas problēmas, kuras radīja izstāšanās, būtu bezjēdzīgi, ja es tagad situāciju pasliktinātu vēl vairāk ar neziņu par savu nākotni. Tā ir skaidra un nelokāma."

"Būs daudz cilvēku, kuri šaubīsies par mūsu nākotni, taču es turpinu ticēt šim projektam un uzvarai Čempionu līgā. Esmu pārliecināts, ka kopā ar šo klubu paveiksim kaut ko labu. Domāju, ka līdzjutēji turpinās mūs atbalstīt, jo viņi vienmēr ir rīkojušies pareizi. Nu ir mūsu kārta rīkoties pareizi. Savā starpā uzdodot pareizos jautājumus, vienmēr ir iespējams panākt progresu nākotnē," turpināja Mbapē.

20 gadus vecais uzbrucējs turpina labot rekordus un kļuva par jaunāko spēlētāju Francijas futbola čempionāta vēsturē, kurš karjerā sasniedzis 50 vārtu robežu. "Ligue 1" Mbapē šosezon 21 spēlē ir guvis 24 vārtus, atrazdamies snaiperu tabulas pārliecinošā vadībā – komandas biedrs Edinsons Kavani un "Lille" līderis Nikolā Pepē atpaliek par septiņiem vārtiem. Čempionu līgā Mbapē astoņās spēlēs guva četrus vārtus, bet visā sezonā viņa rēķinā ir 29 vārti 33 spēlēs.

Čempionu līgas izslēgšanas spēļu karjerā franču uzbrucējs deviņos mačos ir izcēlies septiņas(!) reizes. PSG no "Monaco" franču supertalantu iegādājās par 135+45 miljoniem eiro.

Pēc izstāšanās no Čempionu līgas un Līgas kausa (ceturtdaļfinālā sensacionāls 1:2 mājās pret "Guingamp") parīzieši cīņu turpina vairs tikai divos turnīros. Ja vienā no tiem – Francijas čempionātā – parīziešu netriumfēšanai vairs netic neviens (PSG par 14 punktiem apsteidz "Lille", kas aizvadījusi par divām spēlēm vairāk), tad Francijas kausa pusfinālā PSG uzņems "Nantes".

Izmantotie resursi:
leparisien.fr

  -3 [+] [-]

, 2019-03-10 20:21, pirms 5 gadiem
Nekad CL neuzvares PSG, ir jābūt spēcīgam vietējam čempim lai pierastu pie spriedzes katrā mačā, nevis tāds čempis, kur no 10 spēlēm 1-2 ir jāiespringst, 3 tādas uz puslodzes un 5 vispāŗ var pastaigāies. Tieši tādēļ vienmēr uzvar pirmo spēli un otro pakāš.

     [+] [-]

, 2019-03-10 21:18, pirms 5 gadiem
..domāju, ka Tuhels sakārtos visu, lai nākamgad viss būtu līdzīgi, ar vienu izņēmumu – Parīze 1/8 finālā pavisam noteikti neizstāsies