Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Dāmām sākas pusfināli, kungiem var noslēgties ceturtdaļfināli

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmām sākas pusfināli, kungiem var noslēgties ceturtdaļfināli
Reinis Mirkšs (#20) ar trim vārtu guvumiem lielā mērā izšķīra cīņas likteni sērijas ceturtajā mačā
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar tiks aizvadītas ceturtdaļfinālu piektās spēles, pēc kurām teorētiski šī spēļu stadija varētu arī noslēgties. Tikmēr dāmām priekšā pirmās spēles pusfinālos.

SV: "FK Ķekava" – "Rubene" pulksten 13:00 Lielvārdē
Dāmu turnīra pirmās pusfinālu spēles šodien tiks aizvadītas Lielvārdes novada sporta namā, kur šodien kopumā trīs augsta līmeņa florbola mači. Pirmajā no tiem savā starpā sacentīsies komandas, kas pirms vairākiem gadiem spēkojās finālos, bet pēdējos gados Ķekavas vienība savas pozīcijas ir atdevusi. Regulārajā sezonā 18 aizvadītajās spēlēs "Rubene" iekrāja trīsreiz vairāk punktu par konkurentēm (45:14), kas viņas padara par neapšaubāmām šīs sērijas favorītēm. Tik liels pārsvars "Rubenei" bijis pat neskatoties uz to, ka nebūt ne uz visām regulārā turnīra spēlēm daudzkārtējās valsts čempiones spējušas pilnībā noskaņoties, Pret "Ķekavu" izdevies uzvarēt visās četrās regulārā turnīra spēlēs, kaut gan par vieglu uzvaru var nosaukt vien divas no tām (12:5, 3:0, 7:2, 11:4).

FK "Ķekava" pēdējo uzvaru savstarpējās spēlēs izcīnījusi pirms vairāk kā gada, 2017. gada janvārī esot pārākas papildlaikā ar 6:5. Ņemot vērā to, ka izslēgšanas turnīrā ar krietni augstāku koncentrēšanos spēlē "Rubene", domājams, ka regulārās sezonas uzvarētājām šajā pārī nevajadzētu rasties lielām grūtībām. Tomēr FK "Ķekava" šķiet atguvusies no ilgāka neveiksmju perioda, pēdējās divās regulārā turnīra spēlēs tiekot galā gan ar "Ķekavas bulldogs", gan Igaunijas izlasi.

SV: "Ķekavas Bulldogs" – "NND Rīga" pulksten 16:00 Lielvārdē
Otrs pusfināla duelis varētu izvērsties krietni līdzvērtīgāks gan tādēļ, ka komandas šķīra mazāka starpība turnīra tabulā (40:21), gan tādēļ, ka vienā no šīs sezonas četrām spēlēm par favorītēm uzskatītās "NND Rīga" meitenes iedzīvojās zaudējumā (8:1, 7:9, 6:4, 8:3). Sērijā līdz kādas komandas trijām uzvarām "NND Rīga", protams, uzskatāmas par favorītēm, taču Ķekavas vienība ir noskaņojusies paspēkoties par to, lai pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē aizsniegtos līdz Latvijas čempionāta finālam, kas ļautu uzspēlēt arī Arēnā Rīga.

Ķekavas komandai kā nozīmīgs pastiprinājums regulārās sezonas izskaņā ir visu laiku rezultatīvākās komandas spēlētājas Ingas Ameteres atgriešanās laukumā, kura trijās spēlēs izcēlusies ar 4 (3+1) rezultativitātes punktiem un domājams, ka arī pusfināla sērijā spēs sarūpēt ne mazums galvassāpju Rīgas klubam. Interesanti, ka rīdzinieces savas mājas spēles aizvadīs divos dažādos laukums, pēc divām nedēļām vispirms spēkojoties Oskara Kalpaka pamatskolā, bet pēc dienas sāncenses uzņems Elektrum OC.

VV: "Rubene" – "Lekrings" pulksten 18:00 Kocēnos un Sportacentrs.com (sērijā 3:1)
Ja dāmām izslēgšanas turnīrs vien šodien uzsāks savu ritējumu, tad kungiem teorētiski jau šodien varētu likt punktu pirmajai izslēgšanas turnīra kārtai. To paveikt noteikti alkst "Rubene", kas pēc divām pārliecinošām uzvarām savā laukumā, pagājušajā nedēļā krietni līdzīgākās cīņās spēja izpildīt minimālo programmu, pārvedot vienu panākumu no Cēsīm, tādējādi sērijā esot vadībā ar 3:1. "Lekrings" komandai pēc divu spēļu pārtraukuma laukumā varēs atgriezties viens no šīs sezonas līderiem Toms Rīsmanis, kurš izcietis divu spēļu diskvalifikāciju par dūrienu sāncensim. Cēsnieku galvenajam trenerim Andrim Malkavam noteikti galvu nāksies lauzīt, kuru vārtu vīru sūtīt laukumā, jo kā vienam, tā otram vārtu vīram lieliskas epizodes mijas ar nepārliecinošām darbībām. Tikmēr Jānim Inģistam viss šķiet daudz vienkāršāk, jo ar Āri Aldiņu izcīnītas uzvaras visās spēlēs.

Otrajā spēļu nedēļā "Lekrings" bija acīmredzami progresējis, salīdzinot ar pirmajiem mačiem Kocēnos. Jautājums, vai par šo nedēļu būs izdevies "pielikt" vēl vairāk, jo šodien zaudēt vairs nevar atļauties, turklāt uzvaras nepieciešams izcīnīt arī rīt un nedēļas vidū. Uzdevums ļoti sarežģīts, taču ne neizpildāms.

Skaidrs, ka "Rubene" noteikti nealkst aizspēlēties līdz sērijas septītajai spēlei, jo pēdējos divos gados tieši izšķirošajā septītajā ceturtdaļfināla sērijā noslēdzies viņu ceļš pretim medaļām, pērn zaudējot valmieriešiem, bet vēl pirms gada tika atzīts tieši "Lekringa" pārākums. Cēsnieki riskē otro sezonu pēc kārtas palikt bez pusfināla, kamēr "Rubene" nonākusi tuvu tam, lai pusfinālā spēlētu pirmo reizi kopš 2014./15. gada sezonas.

VV: "Betsafe/Ulbroka" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 19:00 Ulbrokā (sērijā 3:1)
Regulārās sezonas uzvarētāji ļoti viegli tika pie panākumiem sava laukuma mačos, bet pirmajā spēlē Talsos piedzīvoja bezierunu kapitulāciju (2:8), aizvadot vāju spēles otro pusi. Ņemot vērā, ka arī regulārās sezonas mačā Talsos uzvaru izcīnīja laukuma saimnieki, kurzemnieki bija noskaņojušies uzvarēt arī ceturto maču, sākot to lieliski (2:0 un 3:1), tomēr turpinājums nebija tik pārliecinošs, ļaujot Ulbrokai ne vien atspēlēties, bet arī uzvarēt ar 6:4, tādējādi nonākot vienas uzvaras attālumā no pusfināla.

Nedēļas laikā visvairāk apspriestā tēma internetā bija trešās cīņas epizode, kad Juris Gribusts nenokontrolēja savu nūju, trāpot pa seju Krišam Treimanim, kuram tika pārsista acs. Gribusts tika cauri ar divu minūšu noraidījumu, ceturtajā spēlē ar diviem vārtu guvumiem kļūstot par vienu no spēles galvenajiem varoņiem.

VV: "Lielvārde/FatPipe" – "Pārgauja" pulksten 19:00 Lielvārdē un Sportacentrs.com (sērijā 1:3)
"Lielvārde/FatPipe" regulārajā sezonā kļuva par uzvarētājiem, savācot gandrīz divreiz vairāk punktu kā "Pārgauja" (52:30), tomēr izslēgšanas turnīrā ir nonākuši iedzinējos ar 1:3. Stalbes klubs uzvarēja pirmās divas cīņas viesos, bet savā nominālajā laukumā spēja tikt pie vismaz viena panākuma, tādējādi nosargājot sava laukuma priekšrocības. Pavisam nelaikā Lielvārdes klubu piemeklējis vīrusu uzlidojums, kā rezultātā nākas spēlēt nebūt ne labākajā formā. Tomēr ceturtajā spēlē laukumā devās gan Toms Akmeņlauks, gan Aivis Kusiņš, bet varēja redzēt, ka viņi ir patālu no labākās sportiskās formas. Stalbes vienībai vienīgais nopietnais iztrūkums sastāvā ir Gvido Laugas savainojums.

Mačos Cēsīs sevi no labākās puses apliecināja "Pārgaujas" vārtsargs Dāvis Helmuts Zvejnieks, ar savu spēli uz rezervistu soliņa nobīdot krietni pieredzējušāko Renāru Arāju. Kuram uzticēt vārtus šovakar, Stalbes trenerim būs pamatīgs rēbuss. Neformāli vairāki Lielvārdes spēlētāji atzinuši, ka tieši viņiem trāpījies visneparocīgākais pretinieks no regulārās sezonas TOP-4 klubiem, bet spēlētāji nav padevušies un dosies laukumā, lai cīnītos par uzvaru. Pērn abas komandas tikās pusfinālā, kad Lielvārde negribēti nonāca līdz izšķirošajam septītajam mačam, kurā izrādījās pārāki. Šoreiz situācija ir mainījusies un titulētā kluba pārstāvji varētu būt laimīgi, ja sērija ievilktos līdz maksimālajam spēļu skaitam. Pretējā gadījumā sezona būs beigusies...

Cik vīriešu ceturtdaļfinālu pāros būs nepieciešama sestā spēle?

  • 12

  • 14

  • 10

  • 3