Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Balodis ar trim punktiem sekmē sezonas pirmo panākumu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Balodis ar trim punktiem sekmē sezonas pirmo panākumu
Ivo Balodis pēc izcīnītās uzvaras
Foto: ht.no

Ivo Baloža rezultatīvā spēle ļāvusi ar uzvaru jauno Norvēģijas florbola virslīgas sezonu sākt “Harstad IBK” komandai, kas savās mājās ar 5:4 pieveica “Akerselva”. Citiem latviešiem sekmes ne tik labas.

Šajā sezonā “Harstad” komandā spēlēs četri latvieši – Toms Kirmužs, Ivo Balodis, Roberts Līviņš un Arnijs Kuratņiks. Sezonas pirmajā spēlē “Harstad” izdarīja teju divtik daudz metienu kā pretinieki (28:15), taču uzvara nāca smagā cīņā, jo viesi trīs minūtes pirms pamatlaika beigām spēja panākt izlīdzinājumu un uzvarētāju vajadzēja noskaidrot pēcspēles metienu sērijā, kurā pārāki bija laukuma saimnieki – 5:4 (1:1, 2:1, 1:2, 1:0). Sekmīga spēle Balodim, kuram vārtu guvums un divas piespēles. Līviņam vārtu guvums un piespēle, bet Kirmužs piecas minūtes pirms mača beigām ar vārtu guvumu panāca 4:3. Vienīgi Kuratņiks sezonas ievadā palika bez punktu guvumiem. Nākamo spēli “Harstad” aizvadīs 23. septembrī, kad savās mājās uzņems “Greaker”.

Filipsones klubs izkrīt no cīņas par kausu

Janas Filipsones pārstāvētais Zviedrijas otrās spēcīgākās līgas klubs “Jonkopings IK” šodien turpināja cīņu Zviedrijas kausa 2.kārtā, kurā komandai jācīnās par pirmo vietu četru komandu konkurencē. Ņemot vērā, ka vakar tika zaudēts vienai Superlīgas komandai, šodien bija nepieciešama uzvara pār citu stiprākās līgas komandu “Endre IF”. Lai gan mača ievadā “Jonkopings IK” panāca 3:0 vadību, turpinājums bija gaužām bēdīgs un mačs tika zaudēts ar 3:8 (2:0, 1:3, 0:5). Latviešu vārtsardze šoreiz palika rezervē. Turnīra noslēgumā “Jonkopings IK” rīt aizvadīs vēl vienu spēli, tiekoties ar sava līmeņa komandu “Vaxjo IBK”.

Melderes klubs ielaiž 19 vārtus

Pamatīgu sagrāvi Šveices kausā piedzīvojis Kates Melders pārstāvētais 1.divīzijas (trešās spēcīgākās līgas) klubs “Floorball Zurich Lioness”, kas savās mājās ar 0:19 (0:5, 0:7, 0:7) kapitulēja vienai no valsts spēcīgākajām komandām “Kloten-Dietlikon Jets”. Līdza ar to Melders komanda izstājusies no cīņas par kausu. Pirms tam pirmās kārtas spēlē “lauvas” ar 16:3 bija uzveikušas “Floorball Koniz Bern”. Šveices čempionāta 1.divīzija Melderes komandai sāksies 24. septembrī ar spēli pret “UHC Bremgarten”, kuru rindās spēlēs arī Anna Ankudinova.

Ķikuts debitē ar uzvaru, Dumpis vēl nespēlē

Pērn par Somijas U-22 čempionu dramatiskā veidā kopā ar “Indians” komandu kļuva Markuss Dumpis, kurš arī šajā sezonā turpinās pārstāvēt šo komandu. Pirmajā spēlē viņš gan nebija kopā ar komandu, taču spēlēja Mikus Eduards Ķikuts, kurš spēlēja otrajā maiņā. Latvietis ar punktu guvumu neizcēlās, bet “Indians” savās mājās pārliecinoši ar 12:4 (7:1, 1:2, 4:1) apspēlēja “Oilers NG”, izšķirošo pārsvaru iekrājot jau spēles pirmajā periodā. Nākamā spēle komandai ieplānota 16. septembrī viesos pret TPS un domājams, ka tajā spēlē laukumā dosies arī Dumpis.

Kenstavičs debijas mačā paliek rezervē

Sezonas pirmo maču aizvadījis “Nokian KrP” U-19 klubs, kura rindās šajā sezonā spēlēs “FS Masters” audzēnis Artis Kenstavičs. Čempionāta ievadā 17 gadus jaunais florbolists gan bija komandas ceturtajā maiņā, bet vienība viesos ar rezultātu 4:7 (0:2, 1:3, 3:2) piekāpās “EraViikingit”. Jau rīt komandai nākamā spēle, kad jātiekas ar “Josba”, kas turnīru sāka ar panākumu.