Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "RTU/Inspecta", "Lielvārde" un "Lekrings" izcīna uzvaras

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"RTU/Inspecta", "Lielvārde" un "Lekrings" izcīna uzvaras
Stalbes "Pārgauja"
Foto: Ritvars Raits

Noslēgušās četras no sešām šodien paredzētajām Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlēm: SK "Pārgauja" Stalbē ar 8:7 papildlaikā pārspēja "Ķekavu", "Ulbroka/FS Masters" Ķekavā ar 15:3 sakāva "Ķekavas Bulldogus", Cēsu "Lekrings" Liepājā pārliecinoši ar 11:6 pieveica vietējo komandu "Kurši", Kocēnu "Rubene" savā laukumā tika galā ar "Valmieru" - 5:3, "RTU/Inspecta"ar 10:1 revanšējās "Talsi/Triobet", bet "Lielvārde" ar 7:3 uzvarēja FK "Bauska".

Stalbes sporta zālē spēles rezultātu jau 3.minūtē atklāja mājinieks Ralfs Priedītis (1:0), taču "Ķekava" nekautrējās pārņemt vadības grožus savās rokās – pēc pirmā perioda viesi vadībā ar 3:2, pēc otrā – ar 5:4. Pēdējās trešdaļas vidū ķekavieši panāca jau divu vārtu handikapu (6:4), bet tad īsā laikā trīs vārtus pēc kārtas iemeta "Pārgaujas" spēlētāji, izvirzoties vadībā ar 7:6. Ķekaviešus no zaudējuma pamatlaikā glāba Ginta Klēģera vārtu guvums vienu minūti un vienu sekundi pirms finālsvilpes – 7:7. Tomēr pagarinājumā veiksme atkal bija laukuma saimnieku pusē – Ralfs Priedītis guva savus otros vārtus, atnesot Stalbes komandai uzvaru ar 8:7. Priedītim arī labākā spēlētāja gods, viņam, tāpat kā Oskaram Balodim, šajā mačā 4 (2+2) rezultativitātes punkti. "Ķekavas" sastāvā ar 4 (2+2) punktiem izcēlās Ēriks Akulovs, kurš arī tika atzīts par labāko spēlētāju.

Stalbes "Pārgaujas" galvenais treneris Ilvars Balodis pēc uzvaras pār "Ķekavu" papildlaikā atzina, ka tāds punktu dalījums šīsdienas mačā tomēr bijis vistaisnīgākais. Protams, Stalbes komandai tā viena punkta var pietrūkt, dzenoties pakaļ "Talsi/Triobet" vienībai. Treneris atklāja, ka izslēgšanas spēlēs vislabprātāk gribētu, tāpat kā pagājušajā gadā, mēroties spēkiem tieši ar "Ķekavu", lai šoreiz varētu revanšēties. Protams, līdz izslēgšanas spēlēm vēl jānodzīvo, piemēram, rīt stalbiešiem tieši Talsos būs tā dēvētā "sešu punktu" spēle.

Ķekavas sporta namā notikušajā spēlē jau pirmā perioda laikā "Ulbroka/FS Masters" izvirzījās vadībā ar 6:0. Otrajā trešdaļā vienus vārtus guva arī "Ķekavas Bulldogi", bet ulbrokieši atbildēja ar vēl četriem precīziem raidījumiem – 10:1. Ja pirmā apļa abu komandu savstarpējā spēlē "Ulbroka/FS Masters" uzvar;ēja ar 16:3, tad šoreiz rezultāts bija ļoti līdzīgs – 15:3. Par labāko spēlētāju Ulbrokas komandā tika atzīts Kaspars Šķēls, kuram 5 (4+1) punkti, pa 5 (3+2) punktiek viņa komandas biedriem Aināram Juškēvičam un Pēterim Freimanim. "Ķekavas Bulldogi" sastāvā divus vārtus guva un par labāko tika atzīts Oskars Eglītis.

"Ulbroka/FS Masters" galvenais treneris Ainārs Juškēvičs, kurš pavisam nesen izteicās, ka pats kādu laiku nedosies laukumā kā spēlētājs, pēc šodienas uzvaras pār "Ķekavas Bulldogiem" atzinās, ka šoreiz to darījis piespiedu kārtā, jo vairāki viņa florbolisti ir slimi vai traumēti. Ulbrokieši joprojām cer uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, tāpēc ārkārtīgi nozīmīga viņiem būs rītdienas tikšanās ar Kocēnu "Rubeni".

Cēsu florbolisti vēju pilsētā ieradās kā īsta viesuļvētra, jau pirmo 10 minūšu laikā izvirzoties pārliecinošā vadībā ar 5:0. Pēc pirmā perioda rezultāts bija 5:1, pēc otrā – 10:2, bet 43.minūtē – 11:3. Atlikušajā laikā "Kurši" saņēmās un iemeta vēl trīs bumbiņas cēsnieka Jāņa Sīkas sargātajos vārtos, padarot savu zaudējumu kaut nedaudz pieklājīgāku – 6:11. Uzvarētāju rindās par labāko spēlētāju tika atzīts Ingus Laiviņš, kuram šajā mačā 3 (2+2), punkti, pa trim rezultativitātes punktiem guva Artūrs Jurševskis un Aleksandrs Abramovs. Liepājas komandā labākā spēlētāja gods tika Ingaram Jansonam, kuram divi vārtu guvumi, to pašu iespēja arī Raitis Bušs.

Kocēnu sporta namā jau 2.minūtē spēles rezultātu atklāja valmierietis Jānis Levanovičs – 1:0. Pēc pirmās trešdaļas minimāls pārsvars bija jau "Rubenei" – 2:1. Otrajā trešdaļā "Valmiera" panāca izlīdzinājumu – līdz pat pēdējās trešdaļas sākumam rezultāts bija neizšķirts – 2:2. Trešā perioda pirmajās desmit minūtēs kocēnieši guva trīs vārtus pēc kārtas, panākot 5:2 savā labā. Valmierieši prata atbildēt ar vienu precīzu metienu, bet nespēja izglābties no zaudējuma – 3:5. Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts divu vārtu autors Gatis Akūlovs, bet 3 (1+2) punkti Reinim Mirkšam. "Valmieras" labā 2 (1+1) punktus Ronalds Arājs, kuram arī labākā spēlētāja gods. "Rubene" pēc šīs uzvaras ar 21 punktu pakāpās uz kāroto 8.vietu, kas ļautu piedalīties izslēgšanas spēlēs. Ja šodien Lielvārdē zaudējumu piedzīvos FK "Bauska", tad Kocēnu komanda tur būs vismaz līdz rītdienai. Savukārt, ja baušķenieki šovakar čempioniem atņems vismaz divus punktus, labāko astotniekā pat teorētiski vairs nevarēs iekļūt Valmieras komanda.

Pirmā riņķa spēlē "RTU/Inspecta" Talsos piedzīvoja pamatīgu sakāvi ar 2:7, tāpēc šīvakara mačam bija revanša piegarša. Atriebšanās rīdziniekiem izdevās pēc pilnas programmas – pirmā perioda laikā viņi izvirzījās vadībā ar 4:0, pēc otrā rezultāts bija 6:0, pēdējā trešdaļā "Talsi/Triobet" guva goda vārtus, bet "RTU/Inspecta" uzvarēja vairāk nekā pārliecinoši – 10:1. Uzvarētāju rindās par labāko spēlētāju tika atzīts Edžus Bunka, kurš guva 4 (2+2) rezultativitātes punktus, bet viņu vārtsargs Andis Blinds atvairīja 16 no 17 pretinieku metieniem. Goda vārtus talsenieku labā guva komandas kapteinis Artis Raitums, bet labākā spēlētāja gods tika Mārtiņam Maķevicam. "RTU/Inspecta" tā bija jau septītā uzvara pēc kārtas, rīdzinieki ar 44 punktiem turnīra tabulā ieņem 2.vietu.

Komandas "Lielvārde" spēlējošais treneris Mihails Kostusevs jau pirms spēles ar "Bausku" pārliecināti apgalvoja, ka viņa padotie labi zina, kā cīnīties pret viesiem. Viņam izrādījās taisnība, jo jau pirmā perioda laikā lielvārdieši izvirzījās vadībā ar 3:1, pēc otrā perioda rezultāts bija 6;1, bet visā spēlē viņi svinēja uzvaru ar 7:3. Par labāko spēlētāju "Lielvārdes" sastāvā tika atzīts divu vārtu autors Ervīns Torsters, bet vēl rezultatīvāks bija Mikus Valpēters, kuram "hat-trick". Labākā gods Bauskas komandā tika Andim Levītim, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Pēteris Zeltiņš.

Izmantotie resursi:
floorball.lv