Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Igauņa vārti palīdz JYP spert soli Čempionu līgas fināla virzienā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Igauņa vārti palīdz JYP spert soli Čempionu līgas fināla virzienā
Jiveskiles JYP
Foto: jypliiga.fi

Hokeja Čempionu līgā šovakar aizvadīti pusfinālu pirmie mači. Jiveskiles JYP savā laukumā ar 4:2 pieveica Tršinecas "Ocelari", bet duelī starp Liberecas "Bili Tygri" un Vekšes "Lakers" uzvarētājs netika noskaidrots – 1:1.

12. minūtē vairākumu realizējot 36 gadus vecajam uzbrucējam Martinam Adamšikam, Tršinecas "Ocelari" pēc pirmās trešdaļas atradās vadībā, taču laika posmā no 27. līdz 35. minūtei Jiveskiles JYP guva četrus vārtus pēc kārtas. Laukuma saimnieki divreiz izcēlās vairākumā, bet divas ripas iemeta vienādos sastāvos.

Sāncenšiem izdevās pietuvoties, taču Somijas klubam pirms atbildes spēles pieder divu vārtu pārsvars. Tādējādi izbraukumā derēs arī zaudējums ar vienu vārtu deficītu. Ar diviem precīziem metieniem panākumu kaldināja aizsargs Miko Māenpā, kurš Somijas izlasi pārstāvējis divos pasaules čempionātos. Taču atspēlēšanos ievadīja 24 gadus vecā igauņu uzbrucēja Roberta Robas precīzais metiens.

Otrā pusfinālā Liberecas "Bili Tygri" un Vekšes "Lakers" uzvarētāju neizdevās noskaidrot – 1:1. Viesi otrās trešdaļas 33. sekundē ieguva vadību, pateicoties kanādieša Līama Redoksa rezultatīvajam trāpījumam, taču ar komandas kapteiņa pūlēm izrādījās par maz. Izlīdzinājumu 47. minūtē panāca Lukāšs Jašeks. Lai iekļūtu finālā, "Lakers" jāuzvar savā laukumā.

Atšķirībā no futbola, hokeja Čempionu līgā savā laukumā gūtie vārti nedod nekādas priekšrocības. Ja divu spēļu summā būs neizšķirts, tad komandas aizvadīs desmit minūšu pagarinājumu. Ja arī tas nepalīdzēs noskaidrot uzvarētāju, sekos bullīšu sērija. Finālā būs tikai viena spēle, un tā tiks aizvadīta augstāk izsētās finālistes laukumā.

     [+] [-]

, 2018-01-09 22:55, pirms 6 gadiem
Brože, pamaini virsrakstu. Pēc pašreizējā var padomāt ka mums uzradies jauns hokejists ar uzvārdu Igaunis. Vismaz man tā šķita pirms neizlasiju rakstu. Be nu jā tev jau galvenais piķi no klikšķa nokāst bet ne raksta kvalitāte.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-09 23:44, pirms 6 gadiem
Šogad iesaistīja Rīgas Dinamo lietuviešus, nākamgad jāiesaista igaunis

     [+] [-]

, 2018-01-10 15:56, pirms 6 gadiem
JYP pamatīgi sabēra ripas vienā momentā Ocelari vārtos. Rooba smukus vāŗtus iemeta un virsrakstā vajadzēja jau arī tā rakstīt.