Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

JYP triumfē ČHL finālā, čempionu kauss pirmo reizi brauc uz Somiju

JYP triumfē ČHL finālā, čempionu kauss pirmo reizi brauc uz Somiju
JYP svin vārtu guvumu ČHL finala
https://twitter.com/championshockey

Jīveskiles JYP izcīnīja uzvaru Čempionu hokeja līgas (ČHL) finālā, pārspējot Vekšes „Lakers” ar 2:0, kļūstot par pirmo komandu ne no Zviedrijas, kas tikusi pie turnīra galvenās trofejas.

Regulārajā turnīrā JYP ieņēma otro vietu C grupā ar 11 punktiem sešās spēlēs, bet ceļā uz izšķirošo maču astotdaļfinālā divu maču summā pārspēja citu Somijas klubu „Tappara” – 5:4, divos ceturtdaļfināla mačos tika galā ar čehu „Kometa” – 8:6, bet pusfinālā – Čehijas „Ocelari” ar – 7:6. „Lakers” – finišēja pirmajā vietā E grupā ar 14 punktiem, bet trīs „play-off” sērijās pārspēja Austrijas „Red Bull” – 6:5, Šveices „Bern” – 6:5 un Čehijas „Bili Tygri” – 7:2. Ceturto reizi turnīra finālā piedalījās komanda no Zviedrijas, bet otro reizi par Eiropas spēcīgākas komandas titulu cīnījās Zviedrijas un Somijas vienības.

Pirmajā periodā uz ledus valdīja haoss – komandām daudz kas nesanāca uzbrukumā, un lai gan neliels pārsvars piederēja „Lakers”, tomēr pirmajās 20 minūtēs vārti netika gūti. Pēc pārtraukuma hokejs kļuva interesantāks, „Lakers” arvien biežāk apdraudēja viesu vārtus, taču Jusi Olkinura bija lielisks JYP vārtos. Īpaši daudz darba viņam bija lielajā mazākumā, kas ilga 1:12 minūti. „Lakers” uzbrukums izrādījās bezspēcīgs un savus momentus neizmantoja. Nedaudz vēlāk jau JYP bija skaitliskais pārsvars, un viesiem izdevās atklāt rezultātu, kaut gan pēc vairākuma izspēles tas neizskatījās – Jonass Natinens saņēma ripu laukuma vidū no Miko Kaltevas,, ieslidoja uzbrukuma zona un meta no pustālas distances, pārspējot Viktoru Fastu – 0:1.

Uzbrukušā spēle turpinājās arī noslēdzošajās 20 minūtēs. Perioda vidū JYP neizmantoja pretuzbrukumu, kad divi uzbrucēji izskrēja pret vienu aizsargu un jau nākamajā uzbrukumā ielaida vārtus, kuri gan netika ieskaitīti, jo „Lakers” spēlētājs Martins Lundbergs neatļauti nospēlēja pret JYP vārtsargu. Tuvojoties mača beigām, mājinieki arvien biežāk pavadīja laiku uzbrukuma zonā un divas minūtes pirms sirēnas piespieda Nolanu Jonkmanu pārkāpt noteikumus. „Lakers” nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un sešatā pret četriem izveidoja vairākus bīstamus momentus, taču vienā no epizodēm JYP uzbrucējs Jane Kolehmainens tika pie ripas un ar metienu no savas zonas iemeta to vārtos - 0:2, JYP kļūstot par pirmo ČHL čempioni no Somijas

Šosezon tika mainīts ČHL formāts. Organizatori samazināja komandu skaitu no 48 līdz 32, bet vieta turnīrā tika garantēta tikai iepriekšējās sezonas uzvarētājai un Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa ieguvējai, savukārt pārējās vietas komandas izcīnīja savos čempionātos. Iepriekš tā nebija, jo 26 dibinātajkomandas kvalificējās turnīram automātiski. Šogad ČHL piedalījās 13 valstu klubi, viskuplāk tika pārstāvēti Zviedrijas un Somijas čempionāti – piecas komandas, četri bija no Šveices un Čehijas, trīs – no Vācijas un Austrijas, divi – no Lielbritānijas, bet pa vienam klubam deleģējušas Slovākija, Norvēģija, Baltkrievija, Dānija, Francija un Polija.

Šobrīd vēl nav zināms nākamās sezonas formāts, taču jau šobrīd skaidrs, ka tajā piedalīsies JYP un Kontinentālā kausa ieguvēja Minskas „Yunost”.

Čempionu hokeja līgas fināls

Lakers – JYP 0:2 (0:0; 0:1; 0:1)
Vārti: 34:32 Natinens (Kalteva, vair.) 0:1, 59:40 Kolehmainens 0:2
Metieni: 31:18
Soda minūtes: 6:8
Vārtsargi: Fasts (līdz 59:00; 59:08 – 59:20, no 59:40) - Olkinura

Čempionu hokeja līgas fināli

GadsUzvarētājaFinalisteRezultāts
2015Lulea (Zviedrija)Frolunda (Zviedrija)4:2
2016Frolunda (Zviedrija)Karpat (Somija)2:1
2017Frolunda (Zviedrija)Sparta (Čehija)4:3
2018JYP (Somija)Lakers (Zviedrija)2:0

Izmantotie avoti:
Champions Hockey League

  +2 [+] [-]

, 2018-02-06 22:47, pirms 6 gadiem
Lielisks hokejs! Ceru CHL kādreiz Latvijas klubu ieraudzīt.

     [+] [-]

, 2018-02-06 23:18, pirms 6 gadiem
Ja jau pat poļi piedalās tad arī mums vajadzētu!

     [+] [-]

, 2018-02-07 09:47, pirms 6 gadiem
"kļūstot par pirmo komandu ne no Zviedrijas, kas tikusi pie turnīra galvenās trofejas" - precizējiet raksta tekstu, lai ir kā virsrakstā "čempionu kauss pirmo reizi brauc uz Somiju"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-07 23:24, pirms 6 gadiem
Apsveicu JYP ar titulu