Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Reķis rezultatīvs pārsteidzošā uzvarā pār Vācijas līgas līdervienību

Rolands Eliņš

Reķis rezultatīvs pārsteidzošā uzvarā pār Vācijas līgas līdervienību
Arvīds Reķis
Foto: Hockeyweb.de

Latvijas hokeja leģionāri šodien izcēlās ar rezultatīvām piespēlēm Čehijas, Vācijas un Baltkrievijas čempionātos.

Čehijas čempionātā Ralfs Freibergs izdarīja rezultatīvu piespēli „Zlin” komandas vienīgo vārtu guvumā, palīdzot izvirzīties vadībā pret „Mlada” Spēles turpinājums viņa un Roberta Bukarta pārstāvētajai komandai neizdevās veiksmīgs un tika piedzīvots zaudējums 1:3. Freibergam šī bija 18. rezultatīvā piespēle šosezon 43 mačos. Viņš spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu plus viens, kamēr Bukarts bija neitrāls.

Tikmēr Oskaram Cibuļskim un Andrim Džeriņam minimāla uzvara „Mountfield” sastāvā, ar 1:0 pieveicot „Pirati”. Abi Latvijas hokejisti palika ar neitrālu lietderības koeficientu, bet Džeriņš uzvarēja sešos no 16 iemetieniem.

Vācijā DEL līgā Arvīds Reķis „Panther” sastāvā izcīnīja uzvaru 4:1 pret turnīra līderi „Munchen”. Reķa komanda visus četrus vārtus guva spēles pēdējās sešās minūtēs, un latviešu aizsargs atzīmējās ar rezultatīvu piespēli uzvaras vārtu guvumā. Viņa komanda ieņem tikai 12. vietu kopvērtējumā, taču no „play-off” zonas atpaliek tikai trīs punktus.

Šveices Nacionālajā līgā Ronalds Ķēniņš un „Zurich” izbraukumā ar 1:3 piekāpās „Zug”. Ķēniņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem un palika ar neitrālu lietderības koeficientu. Ar tieši tādu pašu rezultātu zaudējumus arī Ivara Punnenova „Ice Tigers”, kas viesos zaudēja „Biel”, tiesa, Punnenovs palika rezervē.

Baltkrievijā Edijs Brahmanis ar rezultatīvu piespēli palīdzēja „Gomel” ar 5:2 viesos apspēlēt Minskas „Yunost”, turklāt Brahmanis piespēlēja tieši uzvaras vārtu guvumā. Brahmaņa komanda līdz ar to samazinājusi starpību līdz kopvērtējuma labāko trijniekam līdz vienam punktam. Neveiksmi tikmēr cieta Laura Bajaruna pārstāvētā „Zhlobin”, ar 1:4 zaudējot Grodņas „Neman”.

Dānijā bez punktiem palika Roberts Jekimovs, kurš „Frederikshavn” sastāvā piedzīvoja zaudējumu 2:3 pret līgas pēdējās vietas īpašnieci „Hvidovre”. Latvijas uzbrucējs spēli aizvadīja trešajā maiņā.

Francijas čempionātā vārtu guvums Sergejam Pečuram, taču tas neglāba viņa un Edmunda Augstkalna pārstāvēto „Strasbourg” no zaudējuma papildlaikā „Bordeaux” ar 4:5. Pečuras vārti izvirzīja Strasbūras komandu vadībā mača 54. minūtē, bet pārsvars netika nosargāts. Rolands Vīgners iemeta veselus divus vārtus „Mulhouse” uzvarā pār „Nice” (4:3), bet viņa komandas biedram Artūram Ševčenko rezultatīva piespēle. Tikmēr „Lyon” rezultatīvā mačā pieveica „Epinal”, uzvaru gūstot Mārim Jučeram, kamēr Artūrs Mickevičs un Renārs Demiters punktus neguva „Lyon” sastāvā, bet Rolands Gritāns neizcēlās „Epinal” rindās.