Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

"Euro 2016": sāks arī Spānija un Anglija

"Euro 2016": sāks arī Spānija un Anglija
Fransesks Fabregass
Foto: SIPA/Scanpix

Šodien ar deviņiem mačiem turpināsies 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmā spēļu diena. Vakarā laukumā dosies Spānijas un Anglijas futbolisti, tāpat spēles aizvadīs arī Igaunijas un Lietuvas izlases.

Šovakar laukumā dosies C, E un G grupu komandas. To vidū būs arī tādas futbola lielvalstis kā Spānija un Anglija, kuras centīsies veiksmīgi sākt savu ceļu pretī finālturnīram, kas 2016. gadā notiks Francijā.

Spānija Valensijā uzņems Maķedonijas izlasi. Spāņiem pēc neveiksmīgās Pasaules kausa izcīņas šovasar (neizkļuva no grupas) noteikti būtu jāsāk kvalifikācija ar uzvaru. Tradicionāli Spānijai kvalifikācijas spēles nekādas lielās problēmas nesagādā – pēdējais zaudējums piedzīvots pirms astoņiem gadiem Zviedrijā, bet savā laukumā spāņi kādā no kvalifikācijas turnīriem zaudējuši pat pirms 10 gadiem (pret Grieķiju). Maķedonija nekad nav uzvarējusi Spāniju (trīs zaudējumi trijās spēlēs), taču pirms pieciem gadiem Skopjē draudzības spēlē prata noslēgt puslaiku ar 2:0 savā labā (beigās gan 2:3). Spānijas izlase pēc Pasaules kausa izcīņas noteikti izskatīsies krietni savādāka – karjeru izlasē noslēguši vairāki pieredzējuši futbolisti, tāpat ierindā dažādu iemeslu dēļ nebūs visi tie, kurus vēlētos redzēt Visente del Boske. Neskatoties uz to, skaidrs, ka spāņi necer uz ko citu, kā vien uzvaru.

Tikmēr Anglijai šodien sarežģītāks pārbaudījums – izbraukumā jāspēkojas ar Šveici. Angļi pārbaudes mačā ar 1:0 uzvarēja Norvēģiju, taču kritika pār izlasi nerimst, un Roja Hodžsona vadītajai izlasei pozitīvs mača iznākums šovakar būs ļoti nepieciešams. Abām izlasēm nebūs optimālais sastāvs (angļiem būs jāiztiek bez Daniela Staridža).

Pēdējo reizi abas komandas tikās 2012. gada Eiropas čempionāta atlases ciklā. Toreiz Šveicē angļi uzvarēja ar 3:1, taču savā laukumā cīnījās neizšķirti (2:2). Abas izlases šovasar piedalījās Pasaules kausa finālturnīrā, kur šveicieši, atšķirībā no angļiem, pārvarēja grupu turnīra kārtu, pēc tam spraigā cīņā piekāpjoties nākamajiem finālistiem argentīniešiem.

Pirmās spēles šodien aizvadīs arī Igaunijas un Lietuvas futbolisti. Igauņi savā laukumā uzņems Slovēniju – ja igauņi vēlas pacīnīties par kādu no pirmajām trim vietām grupā, pret slovēņiem kāds punkts būtu jāņem. Lietuvieši tikmēr kvalifikāciju sāks ar izbraukuma maču Sanmarīno.

2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācija

Grupu sadalījums

Grupa
AČehijaIslandeKazahstānaLatvijaNīderlandeTurcija
BAndoraBeļģijaBosnija un HercegovinaKipraIzraēlaVelsa
CBaltkrievijaMaķedonijaLuksemburgaSlovākijaSpānijaUkraina
DGruzijaVācijaGibraltārsPolijaĪrijaSkotija
EAnglijaIgaunijaLietuvaSanmarīnoSlovēnijaŠveice
FFēru salasSomijaGrieķijaUngārijaZiemeļīrijaRumānija
GAustrijaMelnkalneLihtenšteinaMoldovaKrievijaZviedrija
HAzerbaidžānaBulgārijaHorvātijaItālijaMaltaNorvēģija
IAlbānijaArmēnijaDānijaPortugāleSerbija

8. septembra spēles

LaiksGrupaSpēle
19:00GKrievija – Lihtenšteina
21:45GAustrija – Zviedrija
21:45GMelnkalne – Moldova
21:45CLuksemburga – Baltkrievija
21:45CSpānija – Maķedonija
21:45CUkraina – Slovākija
21:45EIgaunija – Slovēnija
21:45ESanmarīno – Lietuva
21:45EŠveice – Anglija

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Goal.com

  +2 [+] [-]

, 2014-09-08 11:24, pirms 10 gadiem
Par Lihtenšteinu, Igauniju un Lietuvu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-09-08 12:11, pirms 10 gadiem
Ļoti ceru ka Krievija tiks izsvilpta visos stadionos kuros spēlēs, kā arī ceru ka Krievijai tiks atņemtas PČ rīkošanas tiesības.

  -4 [+] [-]

, 2014-09-08 12:13, pirms 10 gadiem
maarels9 rakstīja: Ļoti ceru ka Krievija tiks izsvilpta visos stadionos kuros spēlēs, kā arī ceru ka Krievijai tiks atņemtas PČ rīkošanas tiesības.
Ceri vien, Krievija katrā stadionā sapirks kādas 3K tituškas un viss stadions bļaus "Rossija, Rossija". Latvijas tituškas bļaus "Nils - Slabākais smērs"

  -2 [+] [-]

, 2014-09-08 12:22, pirms 10 gadiem
Nu ko, dēļ Azpi,Koštas un Faba, gribot negribot būs jāsāk just līdzi arī Spānijai

  +4 [+] [-]

, 2014-09-08 12:28, pirms 10 gadiem
maarels9 rakstīja: Ļoti ceru ka Krievija tiks izsvilpta visos stadionos kuros spēlēs, kā arī ceru ka Krievijai tiks atņemtas PČ rīkošanas tiesības.
Nefanoju par RUS,bet vai tiesam speletaji ir pie ta vainigi?Vainigi ir paris desmiti shozofreniku.

  +5 [+] [-]

, 2014-09-08 13:44, pirms 10 gadiem
Protams, ka spēlētāji nav vainīgi, ka viņu valdība liek slepkavot brāļu tautu, bet ja pasaule ar savām politiskajām dabībām nevar ietekmēt šīs valsts valdību, tad tas jādara vienkāršiem iedzīvotājiem kopumā parādot savu attieksmi pret šo valsti, lai arī pati "nozombētā" krievu tauta sāk domāt par to kas notiek patiesībā.
Bostonietis rakstīja: Nefanoju par RUS,bet vai tiesam speletaji ir pie ta vainigi?Vainigi ir paris desmiti shozofreniku.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-08 15:48, pirms 10 gadiem
Bostonietis rakstīja: Nefanoju par RUS,bet vai tiesam speletaji ir pie ta vainigi?Vainigi ir paris desmiti shozofreniku.
ai, nu tikai nevajag. Ar pāris desmitiem vien tāda sistēma nenoturētos. Tāpat visās kaimiņvalstīs pilns ar viņu pārstāvjiem, provokatoriem. Nemaz nerunājot par Latviju, kur tādiem vēl ir 300 000 elektorāts.

Un šeit spēlē valstu izlases - spēlētāji, kas pārstāv savu valsti, par viņiem fano tās pašas valsts iedzīvotāji. Ne jau tur kkādas random spēlētāju grupiņas viena pret otru spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-08 15:58, pirms 10 gadiem
Par Spāniju!!!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja