Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Fenerbahce" cīņā par Eirolīgas titulu nepalīdzēs Datome un Loverņs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Fenerbahce" cīņā par Eirolīgas titulu nepalīdzēs Datome un Loverņs
Luidži Datome. Foto: EPA/Scanpix

Nākamās nedēļas nogalē tiks noskaidrota Eiropas spēcīgākā basketbola komanda – Spānijā norisināsies ULEB Eirolīgas "Final 4". Pagājušās sezonas vicečempionei Stambulas "Fenerbahce" nevarēs palīdzēt vairāki svarīgi spēlētāji.

Kājas savainojuma dēļ izšķirošās spēles nāksies izlaist uzbrucējam Luidži Datomem, kurš piedalījies 34 spēlēs (15 sācis starta pieciniekā), vidēji iemetot deviņus punktus un izcīnot 3,6 atlēkušās bumbas. Itālis ar 41,7% realizēto tālmetienu bija viens no labākajiem snaiperiem komandā. Datome Stambulā spēlē kopš 2015. gada.

Traumas dēļ "Fenerbahce" nespēs palīdzēt arī Žofrijs Loverņs. Franču centrs laukumā devās 22 mačos, četrus no tiem sākot starta sastāvā. Viņš sev atvēlēto laiku izmantoja lietderīgi, vidēji iemetot 8,5 punktus, izcīnot 3,6 bumbas zem groziem un izdalot 1,8 rezultatīvas piespēles. Pagājušajā sezonā Loverņs spēlēja NBA komandā Sanantonio "Spurs".

Šobrīd nav skaidrības, vai Turcijas komandai varēs palīdzēt Jans Veselijs un Nikola Kaliničs. Abi cenšas atgūties pēc traumām.

Pērn "Fenerbahce" sasniedza finālu, bet ar 80:85 zaudēja Madrides "Real". Pusfinālā turki tika galā ar Kauņas "Žalgiri". Šosezon "Fenerbahce" ar bilanci 25-5 bija Eirolīgas labākā komanda.

Izmantotie resursi:
https://www.fenerbahce.org/haberler...