Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Šmita treneris Pešičs nosaukts par ACB līgas sezonas labāko treneri

Andrejs Siliņš

Šmita treneris Pešičs nosaukts par ACB līgas sezonas labāko treneri
Rolands Šmits un Svetislavs Pešičs. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Par Eiropas prestižākā vietējā čempionāta Spānijas ACB līgas sezonas labāko treneri nosaukts Rolanda Šmita treneris spāņu superklubā "Barcelona" - pieredzējušais serbu stratēģis Svetislavs Pešičs.

"Barcelona" aizvada vienu no labākajām sezonām pēdējos gados - ACB līgas regulārajā turnīrā komanda izcīnīja 27 uzvaras 34 mačos, ierindojoties otrajā pozīcijā aiz Madrides "Real". Karaļa kausa izcīņā "Barca" triumfēja izcili intriģējošā un neviennozīmīgiem tiesnešu lēmumiem bagātā finālā pret "Real", savukārt ULEB Eirolīgā komanda pēc divu gadu pārtraukuma atgriezās izslēgšanas turnīrā, tiesa, apstājās ceturtdaļfinālā.

Pešičam šī bija pirmā pilnā atgriešanās sezona pie Barselonas komandas stūres (strādāja ar klubu arī no 2002. līdz 2004. gadam, palīdzot izcīnīt Eirolīgas čempiontitulu), jo pagājušajā sezonā speciālists pārņēma vienību sezonas otrajā daļā. Tiesa, klīst runas, ka kluba vadība nesteidz pagarināt līgumu ar Pešiču arī uz nākamo sezonu, jo trenera un vadības starpā esot atšķirīgi uzskati par atsevišķiem sportiskajiem jautājumiem.

Pešiča sīvākais konkurents balsojumā esot bijis Madrides "Real" galvenais treneris Pablo Laso, kura komanda izcīnīja uzvaru ACB līgas regulārajā turnīrā. Tiesa, ACB līga pagaidām neatklāj balsojuma rezultātus. Pešičs deviņdesmitajos gados trīsreiz atzīts par Vācijas Bundeslīgas labāko treneri, bet Spānijas līgas labākā trenera gods serbu speciālistam tiek pirmo reizi karjerā.

69 gadus vecais Pešičs par treneri strādā no pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu sākuma, vadot komandas Serbijā, Vācijā, Spānijā, Itālijā un Krievijā. Tāpat Pešičs Vācijas un Dienvidslāvijas izlašu galvenais treneris - ar vāciešiem izcīnīts 1993. gada Eiropas čempiontituls, bet ar dienvidslāviem 2001. gada Eiropas un 2002. gada pasaules zelts.

ACB līgas ceturtdaļfinālā "Barcelona" sērijā līdz diviem panākumiem spēlēs pret Badalonas "Joventut". Pusfinālā šī dueļa uzvarētāja tiksies ar Vitorijas "Baskonia" un "Zaragoza" dueļa uzvarētāju.

23 gadus vecais latviešu spēka uzbrucējs Rolands Šmits aizvada debijas sezonu "Barcelona" rindās. ULEB Eirolīgā 207 centimetrus garais basketbolists piedalījās 14 mačos, vidēji 11 ar pusi minūtēs gūstot 4,4 punktus un izcīnot 2,0 atlēkušās bumbas, bet ACB līgā Rolandam 22 spēlēs vidēji 13 minūšu laikā 5,2 punkti un 2,7 bumbas zem groziem.

Izmantotie resursi:
ACB.COM

     [+] [-]

, 2019-05-29 16:00, pirms 5 gadiem
Pelnīti!

  +1 [+] [-]

, 2019-05-29 16:24, pirms 5 gadiem
Generālim un pajolam ir cits viedoklis! Nepārtraukti noliek šo treneri...