Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas čempione CSKA pagarina līgumu ar galveno treneri Itudi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Eirolīgas čempione CSKA pagarina līgumu ar galveno treneri Itudi
Dimitris Itudis. Foto: VTB League

LETA. Šosezon ULEB Eirolīgā triumfējušais Krievijas basketbola klubs Maskavas CSKA uz diviem gadiem pagarinājis līgumu ar komandas galveno treneri Dimitri Itudi, ziņo vienība.

Grieķu speciālists pie CSKA stūres stājās 2014.gada vasarā, šajā laikā aizvedot komandu līdz diviem Eirolīgas čempiontituliem 2016. gadā un šogad. Maskavieši viņa vadībā dominējuši VTB Vienotajā līgā.

Itudis 2016. gadā tika atzīts par Eirolīgas labāko treneri, saņemot bijušā Rīgas ASK trenera Aleksandra Gomeļska vārdā nosaukto balvu. Tāpat grieķis trīs reizes atzīts par Vienotās līgas sezonas labāko treneri.

CSKA stūrmanis aizvadītajā sezonā apsteidza Etori Mesinu un kļuva par uzvarām bagātāko treneri Eirolīgā. Viņš Vecā kontinenta prestižākajā klubu turnīrā uzvarējis 290 un 339 cīņām.

"No savas puses varu teikt, ka tas viss ir pateicoties treneru, komandas personāla un visa kluba darbam. Ceram turpināt ilgtermiņa sadarbību, apmaiņu ar idejām un kvalitatīva basketbola demonstrēšanu," klubs citē Ituda teikto.

48 gadus vecais Itudis pirms darba CSKA vienu sezonu strādāja Turcijas komandā Bandirmas "Banvit". Pirms tam viņš 13 sezonas bija Atēnu "Panathinaikos" galvenā trenera Žeļko Obradoviča asistents, šajā laikā tiekot pie pieciem Eirolīgas tituliem, 11 Grieķijas čempiontituliem un septiņām valsts kausa trofejām.