Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "Valmiera" atņem punktu čempioniem

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Valmiera" atņem punktu čempioniem
Foto: floorball.lv

Otro klupienu pēc kārtas Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā piedzīvojusi turnīra līdere "Lielvārde". Ja savā iepriekšējā mačā valsts čempioni ar 4:9 zaudēja komandai "RTU/Inspecta", tad šovakar Vidzemes olimpiskajā centrā tikai pagarinājumā spēja pieveikt vienu no pastarītēm - "Valmieru". Uzvaras vārtus lielvārdiešiem iemeta Juris Gribusts.

Jau lielvārdiešu pirmā šīs sezonas spēle pret "Valmieru" nebija nekāda pastaiga – čempioniem trīs reizes iznācās atspēlēties, līdz beidzot tika izcīnīta uzvara ar minimālu pārsvaru – 6:5. Atbildes mačā, kas notika valmieriešu laukumā, "Lielvārde" pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 3:0 un 4:1, tomēr otrā perioda sākumā rezultāts kļuva neizšķirts - 4:4. Pēc otrās trešdaļas viesiem bija divu vārtu pārsvars (7:5), bet pēdējā perioda sākumā pat triju – 8:5, tomēr pēdējās 10 pamatlaika minūtēs veiksme uzbrukumā smaidīja tikai laukuma saimniekiem – 53.minūtē Matīss Salmiņš panāca 6:8, bet pēdējās septiņās minūtēs divus vārtus guva Mārtiņš Kājiņš, atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 9:9. Pagarinājuma 2.minūtē sava spēlējošajā trenera Mihaila Kostuseva piespēli uzvaras vārtu guvumā pārvērta lielvārdietis Juris Gribusts – 10:9.

"Lielvārdes" rindās par labāko spēlētāju tika atzīts tieši Juris Gribusts, kuram šajā mačā divi gūti vārti, bet rezultatīvākie bija Mihails Kostusevs ar 5 (3+2) un Aivis Kusiņš ar 4 (2+2) punktiem. Par labāko "Valmieras" sastāvā atzina Jāni Levanoviču, kuram 4 (2+2) punkti, bet viņa komandas biedriem Mārtiņam Kājiņam un Ronaldam Arājam pa 3 (2+1) punktiem. "Lielvārde" pēc šīs spēles ar 44 punktiem saglabā 1.vietu turnīra tabulā, bet valmieriešiem 12 punkti un tikai 11.vieta.

"Valmieras" spēlētājs Gatis Liepiņš, kuram šajā mačā viens vārtu guvums, aizvadīto cīņu komentēja šādi: "Spēli iesākām ļoti vāji, džeki vēl domās bija ģērbtuvē. "Lielvārdei" izdevās izmantot katru mūsu kļūdu un pārvērst to vārtu guvumā. Trešā maiņa bija vienīgie, kas kapājās jau no spēles sākuma un pavilka arī pārējos līdzi, tāpēc spēle izlīdzinājās. Sakrita pāris vārtu un sajutām, ka varam cīnīties, tāpēc gājām uz priekšu, nedodot nekādas atlaides sāncenšiem. Prieks, ka komanda spēja saņemties un atspēlēties no -3, tomēr papildlaikā "Lielvārde" atkal izmantoja mūsu kļūdu. Apsveicu "Lielvārdi"!"

Šī mača rezultatīvākais spēlētājs Mihails Kostusevs bija krietni lakoniskāks: "Šobrīd mūs komanda nopietni gatavojas izslēgšanas spēlēm, cenšoties sapilnveidot savu fizisko formu. Tā kā "play-off" zonā jau esam iekšā, nūjas mums šobrīd ir otrajā plānā. Tiesa, tas ļoti atspoguļojās mūsu cīņā ar valmieriešiem, taču ar to mēs bijām rēķinājušies."

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 7.februāris

"Valmiera" – "Lielvārde" 9:10 PL (3:4, 2:3, 4:2, 0:1)

Metienu attiecība:
35:50 (10:17, 11:14, 14:18, 0:1)
Rezultatīvākie:
"Valmiera" – Jānis Levanovičs 4 (2+2), Matīss Salmiņš 3 (2+1), Ronalds Arājs 3 (2+1), Mārtiņš Kājiņš 2 (2+0), Gatis Liepiņš 1 (1+0), Mārtiņš Broks 1 (0+1), Dāgs Rozenbahs 1 (0+1), Pēteris Bērziņš 1 (0+1).
"Lielvārde" – Mihails Kostusevs 5 (3+2), Aivis Kusiņš 4 (2+2), Juris Gribusts 2 (2+0), Sandris Delvers 1 (1+0), Toms Akmeņlauks 1 (1+0), Sandris Virsnītis 1 (1+0), Edgars Urtāns 1 (0+1), Ervīns Torsters 1 (0+1), Artis Savins 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv