Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga: "Liverpool", "Stuttgart", "Tottenham Hotspur" jāpiepūlas pēdējā kārtā

Andris Liepa
Andris Liepa

Eiropas līga: "Liverpool", "Stuttgart", "Tottenham Hotspur" jāpiepūlas pēdējā kārtā
Luiss Svaress
Foto: AFP/Scanpix

Šodien UEFA Eiropas līgā tiks aizvadīta pēdējā kārta grupu turnīrā, tādējādi noskaidrojot visas 1/16 fināla dalībnieces.

Vakar noslēdzās UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs un uzzinājām tās astoņas komandas, kas savā grupā ieņēma 3. vietu un pārcelsies uz UEFA Eiropas līgas 1/16 finālu. Tās būs: Kijevas „Dynamo”, „Olympiacos”, „Zenit”, „Ajax”, „Chelsea”, BATE, „Benfica” un „CFR Cluj”. Šodien tiks pabeigts arī Eiropas līgas grupu turnīrs.

Jāsaka, ka ļoti daudz kas jau ir skaidrs – astoņās no 12 grupām ir zināmas abas komandas, kas iekļūs 1/16 finālā. B grupā tās ir „Atletico” un „Viktoria”, C grupā „Fenerbahce” un „Borussia” (M), D grupā „Bordeaux” un „Newcastle”, F grupā „Dnipro” un „Napoli”, H grupā „Rubin” un Milānas „Inter”, I grupā „Lyon” un „Sparta”, K grupā „Metalist” un „Bayer”, L grupā „Hannover 96” un „Levante. Tādējādi nezināmie ir pārējās četrās grupās.

A grupā 1/16 finālu jau nodrošinājusi ambiciozā „Anzhi”, bet atlicis noskaidrot otru laimīgo. Pirms pēdējās kārtas „Liverpool” un „Young Boys” ir vienāds punktu skaits. Labākā situācijā ir angļu komanda, jo pie vienāda punktu skaita tieši tā būs augstāk. Tādējādi „Young Boys” mājās pret „Anzhi” jāiegūst vairāk punktu nekā „Liverpool” pret „Udinese” viesos. Citiem vārdiem, ja Liverpūle nevēlas būt atkarīga no paralēlās spēles, tad ir jāuzvar pašai Udīnē. Nebūs savainotā Džerarda, toties spēlēs Svaress, kuram Premjerlīgā diskvalifikācija un līdz ar to nav, kam taupīties.

E grupā neviena komanda vēl nav nodrošinājusi 1/16 finālu un uz divām vietām pretendē trīs klubi. Vislabākajā situācijā ir „Stuttgart” – lai gan vācu klubs ieņem 2. vietu un atpaliek no līderes par diviem punktiem, šai komandai šovakar savā laukumā jāuzņem pastarīte „Molde” (starp citu, „Ventspils” pāridarītāja). Štutgartei atliek uzvarēt un ceļazīme būs kabatā. Vācu vienību piesardzīgāku dara fakts, ka Norvēģijā tika zaudēts ar 0:2, proti, „Molde” savu vienīgo uzvaru guvusi tieši pret „Stuttgart”. Domājams, šodien vācu komanda revanšēsies, bet, ja gadījumā nē, tad ļoti reāli var palikt bez 1/16 fināla, jo otrajā spēlē „Copenhagen”, kas atpaliek no Štutgartes tikai par punktu, uzņems līderi „Steaua”. Lai dāņu klubs nebūtu atkarīgs no Štutgartes (būtu muļķīgi paļauties uz to, ka „Molde” atņems punktus), pašam jāuzvar rumāņus, turklāt vēlams ar rezultātu, kas ļautu būt labākai nekā „Steaua” savstarpējos mačos (Rumānijā tika zaudēts ar 0:1). Rumānijas komandai šodien der pat rezultatīvs zaudējums ar vienu vārtu starpību (1:2, 2:3 utt.).

G grupā 1/16 fināls nodrošināts „Genk”, bet par otro ceļazīmi neklātienē cīnīsies „Basel” un ungāru „Videoton”. Šveices komandai par diviem punktiem vairāk, bet šovakar viesos jācīnās ar līderi „Genk”. Zaudējuma gadījumā Bāzele būs atkarīga no paralēlās spēles, kurā portugāļu „Sporting” uzņems „Videoton” – ungāru komandai obligāti jāuzvar. Jāpiebilst, ka „Basel” Beļģijā pietiks ar neizšķirtu, jo, ja uzvarēs „Videoton” un punktu skaits būs vienāds, augstāk būs Šveices komanda.

J grupā 1/16 fināls ir garantēts „Lazio”, bet par 2. vietu šovakar savā starpā cīnīsies „Tottenham Hotspur” un „Panathinaikos”. Angļu klubam ir par diviem punktiem vairāk, kas nozīmē, ka savu skatītāju klātbūtnē derēs arī neizšķirts. Viesos 4. oktobrī tika nospēlēts 1:1, bet šodien „Spurs” uzskatāmi par mača favorītiem. Tiesa, Londonas komandai nepalīdzēs ne Dovsons (guva vienīgos vārtus Atēnās), ne vienības līderis Beils, bet vārtos Lorisu nomainīs 41 gadu vecais Frīdels, kurš nav spēlējis gandrīz mēnesi.

6. kārtas spēles

Spēle
Udinese - Liverpool
Young Boys Bern - Anzhi Makhachkala
Hapoel Tel Aviv - Academica Coimbra
Viktoria Plzen - Atletico Madrid
AEL Limassol - Marseille
Fenerbahce - Monchengladbach
Bordeaux - Newcastle U.
Maritimo - Club Brugge
FC Copenhagen - Steaua Bucuresti
Stuttgart - Molde
Dnipro D'petrovsk - AIK Stockholm
Napoli - PSV Eindhoven
Racing Genk - Basel
Sporting Lisbon - Videoton FC
Inter Milan - FK Neftchi
Partizan Belgrade - Rubin Kazan
Athletic Bilbao - Sparta Prague
Lyon - Ironi Kiryat Shmona
NK Maribor - Lazio
Tottenham H. - Panathinaikos
Bayer Leverkusen - Rosenborg
Rapid Vienna - Metalist Kharkiv
FC Twente Enschede - Helsingborg
Levante - Hannover

Grupu tabulas

A,B,C,D grupas

VKomanda SPVKomanda SPVKomanda SPVKomandaSP
1.Anzhi5101.Atletico5121.Fenerbahce5131.Bordeaux510
2.Liverpool572.Viktoria5102.Borrusia(M)582.Newcastle59
3.Young Boys573.Academica554.Marseille553.Brugge54
4.Udinese544.Tel-Aviv514.AEL514.Maritimo53

E, F, G, H grupas

VKomanda SPVKomanda SPVKomanda SPVKomandaSP
1.Steaua5101.Dnipro1291.Genk5111.Rubin513
2.Stuttgart582.Napoli592.Basel582.Inter510
3.Kobenhavn573.PSV543.Videoton563.Neftci52
4.Molde534.AIK514.Sporting524.Partizan52

I, J, K, L grupas

VKomanda SPVKomanda SPVKomanda SPVKomandaSP
1.Lyon5131.Lazio591.Metalist5131.Hannover511
2.Sparta582.Tottenham572.Bayer5102.Levante510
3.Athletic543.Panathinaikos553.Rosenborg563.Twente54
4.Kiryat524.Maribor544.Rapid504.Helsingborg51