Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Nīderlandei ir spēlētāji no Premjerlīgas un Bundeslīgas. Mums būtiski ir pārslēgties ātruma ziņā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kazakevičs: "Nīderlandei ir spēlētāji no Premjerlīgas un Bundeslīgas. Mums būtiski ir pārslēgties ātruma ziņā"
Dainis Kazakevičs
Foto: www.com-cup.com

Latvijas U21 izlases futbolisti šovakar 2019. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ietvaros viesos spēkosies ar Nīderlandi. Mača tiešraide portālā Sportacentrs.com. Galvenais treneris Dainis Kazakevičs uzsvēra, ka jāmācās no kļūdām, un norādīja, ka pretinieku rindās ir daudz spēlētāju no vadošajiem čempionātiem.

"Treniņnometnē ir ļoti būtiski spēt pārslēgties ātruma ziņā. Mēs pie tās strādājam, lai jau no spēles pirmajām minūtēm domāšanas, darbību un lēmumu pieņemšanas ātrumā spētu atrasties ar pretiniekiem vienādā līmenī, kas gan ir diezgan sarežģīti, jo pretiniekiem tādas spēles ir ikdiena, bet mums – izņēmums," pauda Dainis Kazakevičs, kura komanda iepriekšējā cīņā viesos ar 0:3 zaudēja Anglijai.

"Skaidrs, ka mūsu uzdevums ir atbalstīt puišus, iedrošināt nebaidīties kļūdīties, spēlēt ar bumbu un pieņemt lēmumus. Un tad, kad kļūdās, būt gataviem uz to reaģēt, jo no kļūdām mācāmies. Svarīgi ir tas, kā mēs reaģējam uz kļūdām. Ja ātri pārslēdzamies no uzbrukuma darbībām uz aizsardzību, darām to ātri un kvalitatīvi, tad esam spējīgi pietiekami ātri bumbu atgūt kontrolē un iegūt izdevību kārtējo reizi veidot uzbrukumu.

Protams, jārēķinās arī ar to, ka ir nepieciešama diezgan liela psiholoģiskā noturība, jo ja spēlējam pret tādām augsta līmeņa komandām, kas parasti pret mums dominē, mums jābūt pacietīgiem un gataviem veikt lielu darba apjomu, lai sagaidītu savas iespējas un mēģinātu tās izmantot," teica Kazakevičs. Latvijas U21 izlase pašlaik atrodas priekšā Nīderlandei, kas divās spēlēs tikusi pie viena punkta un viesos ar 0:2 zaudēja skotiem.

"Viņiem ir labi izpildītāji laukuma vidusdaļā – de Jongs un Ramselārs, kuri ir ļoti labi pozicionālu uzbrukumu veidošanā. Viņiem ir arī agresīvi un ātri uzbrūkošie spēlētāji - uzbrucēji Bergvijns, Tils un Kastanērs. Ir iespējams izmaiņas viņu sastāvā, kas saistītas ar dažu spēlētāju parādīšanos, kuri nebija septembra nometnē un kas var mums sagādāt papildu raizes tieši uzbrukuma grupā.

Piemēram, Džastins Kluiverts no Amsterdamas "Ajax". Principā jebkurš no pretinieku komandas spēlētājiem ir labi zināms. Tur ir spēlētāji no Anglijas Premjerlīgas, Vācijas Bundeslīgas, arī no Nīderlandes čempionāta. Viņiem ir spēlētāji no lieliem labiem klubiem, kas regulāri spēlē UEFA Čempionu līgā un Eiropas līgā," atgādināja galvenais treneris. Latvijas U21 izlases mačs pulksten 19:00 būs redzams portālā Sportacentrs.com.

Izmantotie resursi:
Dainis Kazakevičs: Mums jārēķinās ar maksimāli...

  +1 [+] [-]

, 2017-10-06 16:17, pirms 7 gadiem
vienīgais ko viņš māk ir gudri dirs*!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-10-06 20:53, pirms 7 gadiem
LiveTV / WebPlayer