Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rallijā ''Cēsis 2023'' uzvar norvēģu ekipāža, otrie Emīls Blūms/Didzis Eglītis

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Rallijā ''Cēsis 2023'' uzvar norvēģu ekipāža, otrie Emīls Blūms/Didzis Eglītis
Foto: Cēsu rallijs

''Rallijs Cēsis'' organizatori informē, ka 2023. gada rallijā uzvaru izcīnīja norvēģu ekipāža Karls Peders Nordstrands/Jorns Norums Listerūds. Otro vietu ieņēma latvieši Emīls Blūms/Didzis Eglītis, bet trešo igauņi Timmu Korge/Arro Vahtra.

Pēc pirmās dienas diviem ātrumposmiem līderis bija Timmu Korge / Arro Vahtra, kuriem sekoja Emīls Blūms (+0.94) un Allans Popovs (+20.18). Otrajā dienā absolūtajā kopvērtējuma vadībā izvirzījās Emīls Blūms, kurš dienas pirmajā ātrumposmā par vairāk nekā divām sekundēm apsteidza Timmu Korge / Arro Vahtra. Strauji absolūtajā kopvērtējuma līderiem pietuvojās un cīņā par pjedestālu iesaistījās arī norvēģis Karls Peders Nordstrands, kurš pēc pirmās dienas ātrumposmiem no Emīla atpalika par +23.90 sekundēm. Uzvarot piecos no sešiem otrās dienas ātrumposmiem, ātrs bija minētais Nordstrands, kurš tādējādi izcīnīja uzvaru, par gandrīz septiņām sekundēm apsteidzot Emīlu Blūmu/Didzi Eglīti, kuri vēl bija līderi pēc septītā ātrumposma.

Trešais palika Timmu Korge / Arro Vahtra, bet ceturtais Allans Popovs, kurš aiz sevis atstāja Ediju Bergmani / Ivo Pūķi.

“Pirmajā rallija dienā pieļāvām trīs kļūdas un zaudējām vairāk nekā divdesmit sekundes tā brīža līderiem, bet pateicoties lieliskam komandas darbam, mums izdevās šīs kļūdas labot, un esam izcīnījuši uzvaru šajā rallijā! Jāturpina strādāt pie izaugsmes un vislabākie ralliji ir tie, kuros uzvaram,” savu prieku neslēpj rallija “Cēsis 2023” uzvarētājs Karls Peders Nordstrands.

Emīls Blūms: “Aizvadītas ļoti spraigas sacensības un fantastiska cīņa ar Timmu Korgi. Šajā sportā interesantākais ir tieši šī sīvā cīņa. Vienmēr var ātrāk un labāk, nebeidzamais stāsts, kur atrast šīs sekundes simtdaļas – tehnika, ikdiena, pozitīvas emocijas sacensību laikā. Noslēdzošajā ātrumposmā, kopvērtējuma uzvara tomēr konkurentam, bet tas ir tā, kā tam jābūt – cita veida tehnika. Paldies organizatoriem – fantastiski ātrumposmi, ir uzņemts lielisks sportiskais kurss – trīs nedēļas nogales un trīs uzvaras, tagad neliela atpūta no sacensībām."

Latvijas rallija čempionāta ieskaitē, LRC1 klasē ātrākie bija Karls Peders Nordstrands, LRC3 – Iļja Zakmans / Estere Zakmane, LRC4 un Junioru ieskaitē – Džovanni Trentins / Danilo Fappani, LRC5 – Emīls Blūms / Didzis Eglītis, LRC6 – Jānis Grīnbergs / Aldis Hanzens un LRC7 – Oskar Manametss / Holgers Enoks.

Vēsturisko auto jeb “Historic” ieskaitē apbalvoti tika: RK11 klasē – Kristaps Dzīvītis / Mārtiņš Rudevičs, RK12 klasē – Didzis Meiers / Helvijs Plaudis, un RK13 klasē – Viesturs Tilgas / Jānis Puķītis.

Rallijsprinta absolūtajā kopvērtējumā uzvaras laurus plūca Miks Ķenavs / Gundars Berķis, viņi arī ātrākie RK8 ieskaitē. RK9 ieskaitē nepārspēti palika Džovanni Trentins / Danilo Fappani, bet RK10 ieskaitē - Matiass Nevalainens / Jarko Mītinens

Jaunizveidotā “Baltijas jūras valstu rallija čempionāta” 3. posmā, kuru šogad kā Latvijas posmu pārstāvēja rallijs “Cēsis 2023”, absolūtajā kopvērtējumā pirmo pakāpienu uz podiuma ieņēma Karls Peder Nordstrands / Jorns Norums Listerūds. Otro vietu ieguva Emīls Blūms / Didzis Eglītis un trešo Timmu Korge / Arro Vahtra.

Informāciju sagatavoja:
Cēsu rallija organizatori