Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Dusmojoties par nenotikušo spēli, "Real" atkal piesauc Superlīgas ideju

Rolands Eliņš

Dusmojoties par nenotikušo spēli, "Real" atkal piesauc Superlīgas ideju
Florentino Peress un Krištianu Ronaldu
Foto: AFP/Scanpix

Vakar paredzētā "Celta de Vigo" un Madrides "Real" spēle tika pārcelta vētras un stadiona jumta bojājumu dēļ. Karaliskais klubs to nav uztvēris saprotoši, un tā prezidents Florentino Peress emociju karstumā piedraudējis ar kluba piedalīšanos pavisam citā turnīrā. "Celta" savukārt paudusi izbrīnu par "Real" neiejūtību drošības jautājumos.

"Real" vadība ar kluba prezidentu Florentino Peresu priekšgalā bija ļoti neapmierināta par tās noraidīto lūgumu maču pret "Celta" tomēr aizvadīt, kaut vai citā stadionā. "Real" vadība esot neizpratnē, kādēļ "Celta" stadiona jumtu nav bijis iespējams salabot 36 stundas pirms spēles paredzētā sākuma vai kādēļ vietējās varas iestādes nav devušas piekrišanu aizvadīt spēli ar daļēji slēgtām tribīnēm.

"Real" funkcionāri arī ir dusmīgi, ka neviens Spānijas līgas vadībā neatbalstīja viņu ideju aizvadīt maču citā stadionā, kur drošības līmenis būtu bijis augstāks. Spānijas medijs "AS" ziņo, ka "Real" vadība uzskata, ka citur Eiropā būtu atrasts veids, kā panākt šīs spēles notikšanu. Un "AS" arī ziņo, ka Peresa un "Real" funkcionāru diskusijās atkal tikusi aktīvi piesaukta Superlīgas ideja, proti, dusmās par Spānijas līgas rīcību, Peress esot gatavs atbalstīt elitāras līgas izveidi Eiropas bagātākajiem klubiem, dodot tiem lielākas pašnoteikšanās iespējas.

Par Peresa neapmierinātības iemesliem nav daudz jāšaubās - "Real" jau iepriekš bija viena Spānijas čempionāta spēle pārcelta uz vēlāku laiku, tagad pavasarī būs jāatrod laiks vēl vienai. "Real" ir Spānijas čempionāta līdere, taču cer arī uz tālu aizspēlēšanos Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, līdz ar to brīvu dienu pavasara kalendārā var arī nebūt nemaz tik daudz.

Savukārt Superlīgas ideja Eiropas vadošajos klubos ir aktīvi jau pāris gadus, un tā tiek piesaukta kā alternatīva pastāvošajam režīmam UEFA ietvaros. Vasarās jau risinās Starptautiskais čempionu kauss, kurā spēlē slavenākās Eiropas, ASV, Ķīnas un tagad arī Austrālijas komandas, tiesa, tas šobrīd ir tikai pārbaudes turnīrs.

Taču Eiropas vadošo klubi vadītāji, piemēram, Karls Haincs Rumenige ("Bayern") un Andrea Agneli ("Juventus") publiski ir atbalstījuši potenciālās Superlīgas izveidi un, ja "Real" visā nopietnībā izvēlētos spert šādu soli, sekotāju viņiem droši vien netrūktu. Tiek uzskatīts, ka ar šādas līgas izveidi Eiropas lielie klubi varētu būtiski kāpināt savus ienākumus.

Taču Vigo pilsētā uz "Real" problēmām nolūkojas ar lielu neizpratni. "Celta" kluba vadība ir ļoti neapmierināta ar "Real" nostāju atceltās spēles jautājumā, jo vētras atstājušas krietnus bojājumus šajā reģionā. "Celta" uzskata, ka šoreiz bijis ļoti neētiski uzskatīt futbola spēli par lielāku prioritāti nekā vietējo un no Madrides atbraukušo līdzjutēju, kā arī, protams, pašu spēlētāju drošību stadionā.

Vētra Vigo pilsētā turpinājās visu svētdienas vakaru un radīja vēl lielākus bojājumus stadiona jumtam, kā arī pārējā pilsētā. "Celta" pārstāvji uzsver, ka neredzēju iespēju aizvadīt spēli tā, lai nebūtu šaubu par stadiona apmeklētāju drošību. Jāpiemin, ka piektdien līdzīgu apsvērumu dēļ tika pārcelta "Deportivo" un "Real Betis" spēle.

Izmantotie resursi:
Real Madrid threaten to form European...

  +5 [+] [-]

, 2017-02-06 20:56, pirms 7 gadiem
nu jā var saprast, ka katrs punkts svarīgs ir Real un atrast liekus spēkus sezonas beigās būs grūti, zinot, ka mērķis joprojām ir gan ČL, gan La Liga....
kgan cilvēku drošība šoreiz tomēr ir svarīgāka

  -3 [+] [-]

, 2017-02-06 23:08, pirms 7 gadiem
blondais18 rakstīja: nu jā var saprast, ka katrs punkts svarīgs ir Real un atrast liekus spēkus sezonas beigās būs grūti, zinot, ka mērķis joprojām ir gan ČL, gan La Liga....
kgan cilvēku drošība šoreiz tomēr ir svarīgāka
Auklēšanās ar tiem futbolistiem. Kāpēc ir pieņemts, ka futbola spēles jāspēlē 1-2x nedēļā? Vajag kā amerikāņi - NHL,NBA kur spēlē 3x nedēļā regulāri. Šitiem miljonāriem tas tik vien būtu jādara kā jāatstrādā tās pārmaksātās algas. Vienā spēlē viņi noskrien ap 11km, labi ja.

  -1 [+] [-]

, 2017-02-06 23:32, pirms 7 gadiem
Nemiroff rakstīja: Auklēšanās ar tiem futbolistiem. Kāpēc ir pieņemts, ka futbola spēles jāspēlē 1-2x nedēļā? Vajag kā amerikāņi - NHL,NBA kur spēlē 3x nedēļā regulāri. Šitiem miljonāriem tas tik vien būtu jādara kā jāatstrādā tās pārmaksātās algas. Vienā spēlē viņi noskrien ap 11km, labi ja.
Kā tad Tu domā zālāju sagatavot? Bišk laikam ir grūtāk, kad spēles notiek ārā.. + futbolā nav kā NBA un NHL, kur spēlē ir 1000 reklāmas pa vidu spēlei. 😅 Vēl argumentus vajag?

     [+] [-]

, 2017-02-06 23:34, pirms 7 gadiem
Atšķirībā, ka baskaetbolā un hokejā ir jāskrien 20 min max un tāpat ar pauzēm. futbols izturības ziņā ir daudz grūtāks. basketbols vispār salīdzinoši ir s*ds
labāk, nevajag runāt tādā tonī, kad nezina, ko runā.
Un savas algas viņi ir nopelnījuši.

     [+] [-]

, 2017-02-06 23:35, pirms 7 gadiem
alkohols negatīvi ietekmē

     [+] [-]

, 2017-02-06 23:46, pirms 7 gadiem
Lai nu ko, bet Reāls un Barsa nedrīkstētu par šādām lietām čīkstēt - viņiem pēc algām spriežot, arī ar pilnīgi visiem 11 rezervistiem laukumā vajadzētu varēt tādas Celtas apspēlēt. Lai tad džeki atstrādā savu naudu, nevis čīkst.

     [+] [-]

, 2017-02-07 00:07, pirms 7 gadiem
Perezs kaarteejo reizi sadomaajies ka ir pasaules naba,vienalga veetra tur vai kas,vienalga ka pastaav risks liidzjuteejiem,visam jaanotiek taa lai izdeviigaak Real

     [+] [-]

, 2017-02-07 00:08, pirms 7 gadiem
Carloz rakstīja: Lai nu ko, bet Reāls un Barsa nedrīkstētu par šādām lietām čīkstēt - viņiem pēc algām spriežot, arī ar pilnīgi visiem 11 rezervistiem laukumā vajadzētu varēt tādas Celtas apspēlēt. Lai tad džeki atstrādā savu naudu, nevis čīkst.
Redz, lūk piemērs, kur cilvēks maz ko saprot no sporta. Kāds sakars te kādai raudāšanai?

     [+] [-]

, 2017-02-07 01:25, pirms 7 gadiem
Carloz rakstīja: Lai nu ko, bet Reāls un Barsa nedrīkstētu par šādām lietām čīkstēt - viņiem pēc algām spriežot, arī ar pilnīgi visiem 11 rezervistiem laukumā vajadzētu varēt tādas Celtas apspēlēt. Lai tad džeki atstrādā savu naudu, nevis čīkst.
Komentārs pilnīgi ne pa ķeksi, jā.

     [+] [-]

, 2017-02-07 02:08, pirms 7 gadiem
Real parāda savu īsteno seju - kas mums par jūsu problēmām, mums uzspļaut, tikai uzvara un nauda ir vērtība, pārējais pohuj... Ļoti nesmuki.

     [+] [-]

, 2017-02-07 08:50, pirms 7 gadiem
cacas atkal neapmierinātas

  -4 [+] [-]

, 2017-02-07 09:44, pirms 7 gadiem
Nē nu nekad neesmu šaubījies par Real klubā iesaistīto cilvēku prāta spējām, atraduši par ko raudāt... Un ko tur var vai nevar saprast? Re kur viņi izlidoja no kausa izcīņas, pieņemsim, ka būs vieņiem šīs spēles kausa vietā... Vienīgais žēl, tagad Celta bija lieluskā formā un pilnīgi iespējams būtu Real uzvilkusi, bet no otras puses šiem kausa spēles, tā ka laikam labi ka tā sanāca...

     [+] [-]

, 2017-02-07 09:45, pirms 7 gadiem
Plukainais rakstīja: Kā tad Tu domā zālāju sagatavot? Bišk laikam ir grūtāk, kad spēles notiek ārā.. + futbolā nav kā NBA un NHL, kur spēlē ir 1000 reklāmas pa vidu spēlei. 😅 Vēl argumentus vajag?
Zālāju jebl, cilvēki divās dienās debesskrāpjus saceļ, tas nav nopietns arguments par zālāju. Futbolu ar laikam neesi skatījies kur reklāmas iet uz nebēdu spēles laikā gar laukuma malām, protams, te ir stāsts tikai par lielajām līgām.

     [+] [-]

, 2017-02-07 09:52, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Real parāda savu īsteno seju - kas mums par jūsu problēmām, mums uzspļaut, tikai uzvara un nauda ir vērtība, pārējais pohuj... Ļoti nesmuki.
Perezs tak to ir sen teicis,ka pērk spēlētājus kuri pārdos viņam kreklus ...Nauda stāv pār visu

     [+] [-]

, 2017-02-07 09:54, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Atšķirībā, ka baskaetbolā un hokejā ir jāskrien 20 min max un tāpat ar pauzēm. futbols izturības ziņā ir daudz grūtāks. basketbols vispār salīdzinoši ir s*ds
labāk, nevajag runāt tādā tonī, kad nezina, ko runā.
Un savas algas viņi ir nopelnījuši.
Profiņam tie 10-11km ir grūti? Beidz. Un neskrien viņu tur bez apstājas, dažreiz pat ļoti daudz īsu paužu ar visiem iemetieniem, vārtīšanos+plus Oskars par ''labāko drāmu'' jāpagūst nopelnīt. Slodze nav pārdabiski liela, lai te bimbātu.

  -1 [+] [-]

, 2017-02-07 10:12, pirms 7 gadiem
Nemiroff rakstīja: Profiņam tie 10-11km ir grūti? Beidz. Un neskrien viņu tur bez apstājas, dažreiz pat ļoti daudz īsu paužu ar visiem iemetieniem, vārtīšanos+plus Oskars par ''labāko drāmu'' jāpagūst nopelnīt. Slodze nav pārdabiski liela, lai te bimbātu.
Lielākā atšķirība ir iekš koncentrēšanās. Basketbolā un hokejā ir jākoncentrējas periodiski, tādēļ es brīnos par DR, kur lašariki nespēj pat 30sek atspēlēt, koncentrējoties! Tā skriešana tur bik mazāk, bet- es redzu, ka baigi neesi pats ņēmies ar sportiem un par vārdu "slodze" tev ir vien teorētiski iespaidi.
Skriet- tas ir viens- pavisam kas cits ir kādi 3-5 100m sprinti pa spēli + skriešana+ cīņa - tas galīgi nav, kā basī- aizskrien uz otru galu (20m) biku pabakstās, pauze- skrien atpakaļ- pauze. lol
pamēģini 45min nokoncentrēties vienai lietai- nu tā, ka pavisam tiešām vienai, bez pārtraukumiem. es Tev nesaku, ka vēl pie visa Tev ir jāskrien- vnk nokoncentrējies! tas ir faking nogurdinoši!!!

     [+] [-]

, 2017-02-07 10:16, pirms 7 gadiem
Waldini rakstīja: Nē nu nekad neesmu šaubījies par Real klubā iesaistīto cilvēku prāta spējām, atraduši par ko raudāt... Un ko tur var vai nevar saprast? Re kur viņi izlidoja no kausa izcīņas, pieņemsim, ka būs vieņiem šīs spēles kausa vietā... Vienīgais žēl, tagad Celta bija lieluskā formā un pilnīgi iespējams būtu Real uzvilkusi, bet no otras puses šiem kausa spēles, tā ka laikam labi ka tā sanāca...
Nē nu es nekad neesmu šaubījies, ka Messi bija pasaules "labākais", pateicoties Injestam un Ksavi..
Ronaldoo gan nevajadzēja, lai viņam kāds dupsīti slauka ;ppp

     [+] [-]

, 2017-02-07 10:27, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Lielākā atšķirība ir iekš koncentrēšanās. Basketbolā un hokejā ir jākoncentrējas periodiski, tādēļ es brīnos par DR, kur lašariki nespēj pat 30sek atspēlēt, koncentrējoties! Tā skriešana tur bik mazāk, bet- es redzu, ka baigi neesi pats ņēmies ar sportiem un par vārdu "slodze" tev ir vien teorētiski iespaidi.
Skriet- tas ir viens- pavisam kas cits ir kādi 3-5 100m sprinti pa spēli + skriešana+ cīņa - tas galīgi nav, kā basī- aizskrien uz otru galu (20m) biku pabakstās, pauze- skrien atpakaļ- pauze. lol
pamēģini 45min nokoncentrēties vienai lietai- nu tā, ka pavisam tiešām vienai, bez pārtraukumiem. es Tev nesaku, ka vēl pie visa Tev ir jāskrien- vnk nokoncentrējies! tas ir faking nogurdinoši!!!
Tu esi profiņš, ja jā tad es tev ticu, ja nē tad...teorētiķis parastais vien esi.
Tiem futbolistiem tās 45min kā tev divus pirkstus apmīst, jo tas ir viņu DARBS ko dara diendienā no bērna kājas. Parasto cilvēku te nedrīkst piesaukt. Dzenāt 1x nedēļā vasaras mēnešos ar sev līdzīgiem futeni nav salīdzināmas slodzes pat ar par vājāko Virslīgas komandu.

     [+] [-]

, 2017-02-07 13:27, pirms 7 gadiem
Nemiroff rakstīja: Tu esi profiņš, ja jā tad es tev ticu, ja nē tad...teorētiķis parastais vien esi.
Tiem futbolistiem tās 45min kā tev divus pirkstus apmīst, jo tas ir viņu DARBS ko dara diendienā no bērna kājas. Parasto cilvēku te nedrīkst piesaukt. Dzenāt 1x nedēļā vasaras mēnešos ar sev līdzīgiem futeni nav salīdzināmas slodzes pat ar par vājāko Virslīgas komandu.
Ja neņemam vērā, cik absurda ir šī diskusija pati par sevi, tad... palūkosimies uz to, izmantojot citu veiktus aprēķinus.
1) Atsaucoties uz:
How much live action occurs in each sport? ...
kas arī nav diži melots, jo FIFA sniedz šādus datus par, piemēram, WC2014:
2014 FIFA World Cup Brazil™ - Statistics -...

Ņemsim vidējo.
Tātad, vienas spēles tīrais in-game laiks:
futbols - 53 minūtes
NBA basketbols - 48 minūtes
hokejs - 60 minūtes

2) spēlētājs ar maksimālo slodzi (vismazāk sēž uz soliņa):
futbols - 53 minūtes
basketbols - 42 minūtes (pieņemsim, ka aptuveni)
hokejs - 27 minūtes (pieņmsim, ka aptuveni tik uz ledus pavada vadošie 1.maiņā)

3) spēles nedēļā
futbols - 1 vai 2
basketbols - 3 (pieņemsim)
hokejs - 3 (pieņemsim)

4) in-game laiks uz 1 vadošo spēlētāju nedēļā:
futbols - 53 vai 106 minūtes
basketbols - 126 minūtes
hokejs - 81 minūte

5) futbols (un apaļosim rupji uz 9,5 mēnešiem = 52*0.79=41 nedēļas sezona):
Anglijas otrā līga un zemāk - ar vāju spēli kausa izcīņās - 50 spēles sezonā, 1,22 nedēļā
Anglijas premjerlīga bez eirokausiem, ar vidēji labu spēli kausa izcīņās - 45 spēles, 1,10 nedēļā
Anglijas premjerlīgas vadoša komanda, vai La Liga utt ar uzvaru UEFA Čempionu līgā un labiem panākumiem kausa izcīņās (tuvu maksimumam) - 60 spēles, 1,46 nedēļā

6) vadošo spēlētāju in-game laika nedēļā kopsavilkums vēlreiz:
futbols - 58 minūtes nedēļa ne tik augstā līmenī, līdz 77 minūtēm visaugstākajā līmenī
basketbols - 126 minūtes
hokejs - 81 minūte

Tātad, visaugstākā līmeņa futbolisti aka Real Madrid vadošie spēlētāji nedēļā vidēji aptuveni līdzīgu laiku kā NHL hokejisti pavada, bet diez gan smagi zaudē labākajiem basketbolistiem. Un tas ir ar pieņēmumu, ka minēto laiku uz laukuma visi pavada katrā spēlē, ne spēli neizlaižot.

7) reāli uz laukuma pavadītais laiks nedēļā ar vai bez in-game action:
futbols bez kompensācijas laika - 99 līdz pat 131 minūte pēc šiem aprēķiniem
basketbols - paliks vien tās pašas 126 minūtes
hokejs - paliks vien tās pati 81 minūte

Un galu galā... kāda būtu situācija, ja no 9,5 mēnešiem atņemsim izlašu pārtraukumus + daudz kur esošos ziemas pārtraukumus un nonāksim pie kādiem 8, līdz 8,5 mēnešiem, tad... vai tik cipariņi futbolā, klubu sacensībās nekāps uz augšu ko
Tādēļ, neviens jau nav teicis, ka hokejisti vai basketbolisti maz skrietu un maz sportotu salīdzinājumā ar futbolu, bet... ja mēs ņemam tīro laiku, tad nevar jau nu teikt, ka ari futbolisti maz... sportotu Tīri matemātiski.

Savukārt, atgriežoties pie 1.teikuma - diskusijas absurduma kā tāda... skrietos kilometrus salīdzināt starp basketbolu, hokeju un futbolu ir vnk. muļķības. Laiks ir praktiski vienīgais ko var salīdzināt. Kilometri... aprēķinus jau varēs veikt, bet rezultāts būs kaut kas līdzīgs kā "sarēķināsim cik gadā noskrien 100m sprinteri un cik maratonisti, vai, lai nebūtu tik muļķīgi - salīdzināt, cik m un km minūtē noskrien 400m un 800m skrējēji, nonākt pie secinājuma ka 800m skrējēji ir galīgi garām un vispār ar sportu nenodarbojas

     [+] [-]

, 2017-02-07 13:47, pirms 7 gadiem
Salīdzināt "netīrā laika" "1 spēlētājs uz 1 outfield vietu laukumā" sporta veidu ar "tīrā laika" "3 - 4 outfield spēlētāji uz 1 vietu laukumā" un no tā izdarīt secinājumus par slodzi...
Būs tāpat kā "ieguldām 10 000 000 IT uzņēmuma aktīvos un 10 000 000 veļasmašīnu ražotāja aktīvos" un secinām, ka pēc gada aktīvu atdeve abiem atšķiras par 10 reizēm un veļasmašīnu ražotājs atzīstams kā nekam nederīgs. Sēdies, 2, jo Tu tikko salīdzināji lietas, kuras drīkst salīdzināt, bet kurās nedrīkstēja izdarīt secinājumus, kurus esi izdarījis, jo abiem salīdzināmajiem nav vienādas izejas pozīcijas un ir diametrāli pretēji aktīvu aprites ātrumi un apgrozāmo līdzekļu slodzes apjomi normālos tirgus apstākļos.

Nez... ārzemēs (nevaru gan runāt vispārināti) augstskolas jau mācību procesā, nevienu pie pētījumiem nelaižot, šādas muļķības izdzen.

  -1 [+] [-]

, 2017-02-07 15:28, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Salīdzināt "netīrā laika" "1 spēlētājs uz 1 outfield vietu laukumā" sporta veidu ar "tīrā laika" "3 - 4 outfield spēlētāji uz 1 vietu laukumā" un no tā izdarīt secinājumus par slodzi...
Būs tāpat kā "ieguldām 10 000 000 IT uzņēmuma aktīvos un 10 000 000 veļasmašīnu ražotāja aktīvos" un secinām, ka pēc gada aktīvu atdeve abiem atšķiras par 10 reizēm un veļasmašīnu ražotājs atzīstams kā nekam nederīgs. Sēdies, 2, jo Tu tikko salīdzināji lietas, kuras drīkst salīdzināt, bet kurās nedrīkstēja izdarīt secinājumus, kurus esi izdarījis, jo abiem salīdzināmajiem nav vienādas izejas pozīcijas un ir diametrāli pretēji aktīvu aprites ātrumi un apgrozāmo līdzekļu slodzes apjomi normālos tirgus apstākļos.

Nez... ārzemēs (nevaru gan runāt vispārināti) augstskolas jau mācību procesā, nevienu pie pētījumiem nelaižot, šādas muļķības izdzen.
Labi, Tu vismaz ar kārtīgu analīzi mani apgaismoji. Bet kāpēc viņi nevar spēlēt vēl vairāk? Tīri dēļ slodzes tas nevar būt... mārketingam ar tas nāktu par labu, tu vairāk sēdētu pie tv un skatītos futeni, klubi saņemtu vairāk naudas no pārraidēm utt. Tieši paši pārmaksātie spēlētāji saņemtu vēl vairāk - itkā win win situācija.