Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ar rallijsprintu "Latvija" tiks noslēgta rallija sezona

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar rallijsprintu "Latvija" tiks noslēgta rallija sezona
Foto: Raimonds Volonts

Latvijas autorallija sezona noslēgsies Rīgā, Biķernieku trasē, kur 21. oktobrī norisināsies minirallijs "Latvija", bet 21. un 22. oktobrī rallijsprints "Latvija", kas paredzēts kā Latvijas rallijsprinta kausa un Latvijas vēsturiskā rallija kausa izcīņas noslēdzošais posms. Rallijsprinta "Latvija" dalībniekiem paredzēti seši asfalta seguma ātrumposmi 62,30 kilometru garumā.

Rallijsprints “Latvija” dalībniekiem un skatītājiem jāņem vērā, ka sacensību programma paredzēta divu dienu garumā. Sestdiena, 21. oktobris, dalībniekiem sāksies ar administratīvo pārbaudi un tehnisko komisiju, pēc kuras sekos iepazīšanās ar sacensību pirmo ātrumposmu. Bet sestdienas noslēgumā plkst. 20.50 paredzēts rallijsprinta “Latvija” starts un sacensību pirmais ātrumposms 10,80km garumā.

Ne mazāk piepildīta sagaidāma arī svētdiena, 22. oktobris, kad rīta pusē dalībniekiem paredzēta iepazīšanās ar atlikušajiem pieciem ātrumposmiem. Svētdienas ātrumposmi sāksies plkst. 10.50, dienas gaitā dalībniekiem veicot 51,50km garu distanci, pēc kuras veikšanas plkst. 17.00 sekos sacensību svinīgā daļa jeb apbalvošana.

Divu dienu garumā Biķernieku trasē redzēsim Latvijas rallijsprinta kausa izcīņas posma dalībniekus divās ieskaites grupās – RK8, kurā ietilpst Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) un Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) tehniskajiem noteikumiem atbilstošas automašīnas ar dzinēja tilpumu līdz 4000 cm3, kā arī RK9, kurā ietilpst LAF tehniskajiem noteikumiem atbilstošas vientilta piedziņas automašīnas ar dzinēja tilpumu līdz 3000 cm3.

Tāpat ātrumposmos startēs arī Latvijas vēsturiskā rallija kausa izcīņas dalībnieki, kuriem paredzētas divas ieskaites grupas – RK11, kurā ietilpst vēsturiskās automašīnas ar dzinēja tilpumu līdz 4000 cm3, kā arī RK12, kurā ietilpst vientilta piedziņas automašīnas ar dzinēja tilpumu līdz 2000 cm3. Atgādināsim, ka Latvijas vēsturiskā rallija kausa izcīņas dalībnieku automašīnām ir jābūt ražotām pirms 1997. gada 31. decembra.

Būtiski pieminēt, ka rallijsprintā “Latvija” paredzēta arī absolūtās ieskaites grupa, kurā iespējams startēt ar jebkādu automašīnu, ja vien tā atbilst FIA un LAF tehniskajiem noteikumiem.

Dalībnieku pieteikumu pieņemšanas termiņš noteikts 2023. gada 13. oktobris, plkst. 18.00.

     [+] [-]

, 2023-10-06 07:22, pirms 7 mēnešiem
Latvijā varētu kāds noorganizēt īstu asfalta ralli, kur nebūtu tikai jāriņķo pa Biķerniekiem.