Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pirms pēdējām spēlēm: Kurš tiks uz "Euro2012"?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pirms pēdējām spēlēm: Kurš tiks uz "Euro2012"?
Vai Otmārs Hicfelds ar savu Šveices izlasi apbēdinās Melnkalni?
Foto: AFP/Scanpix

„Euro2012” kvalifikācijas turnīrs ir tuvu noslēgumam, tādējādi aizvien skaidrāk iezīmējas to izlašu pulks, kas varētu piedalīties finālturnīrā nākamā gada vasarā. Daudz kas tiks noskaidrots jau tuvākajās dienās, tāpēc piedāvājam ieskatīties, kāda tad ir šī brīža situācija.

A grupa

VIzlaseSPAtlikušie pretinieki:
2.Turcija814Vācija (m); Azerbaidžāna (m)
3.Beļģija812Kazahstāna (m); Vācija (v)

Prognoze: 1. Vācija, 2. Turcija (play-off)

Atgādinām, ka uz Poliju/Ukrainu dosies katras grupas uzvarētāja un labākā 2. vietas iegūvēja, bet vēl četras ceļazīmes sadalīs pārējās astoņas 2. vietu ieguvējas. A grupā 1. vietu garantējusi Vācija, bet 2. vietai ļoti tuvu ir Turcija – tās pozīcijas apdraud vienīgi Beļģija, taču Hidinka vadīto turku izredzes ir daudz augstākas. Pieņemot, ka Turcija savā laukumā pārspēs Azerbaidžānu, bet zaudēs Vācijai, beļģiem nepieciešami seši punkti divās spēlēs, un tas nozīmē arī, ka 11. oktobrī viesos Diseldorfā jāuzveic arī Vācija, kas ir maz ticams.

B grupa

VIzlaseSPAtlikušie pretinieki:
1.Krievija817Slovākija (v); Andora (m)
2.Īrija815Andora (v); Armēnija (m)
3.Armēnija814Maķedonija (m); Īrija (v)
4.Slovākija814Krievija (m); Maķedonija (v)

Prognoze: 1. Krievija, 2. Īrija (play-off)

Sarežģīta situācija ir B grupā. Vadībā ir Krievija, taču, lai nosargātu 1. vietu, jāuzvar ne tikai Andora, bet jāņem arī vismaz punkts pret Slovākiju izbraukumā, jo par diviem punktiem atpaliekošā Īrija pēdējās divās spēļu dienās visdrīzāk izcīnīs sešus punktus, kas nozīmē, ka Krievijai vajag četrus. Tāpat paturēsim prātā Slovākiju – slovāki tikai par trim punktiem atpaliek no Krievijas un nākamajā mačā Bratislavā abas izlases tiksies savā starpā. Slovākijai uzvarot, situācija krasi mainīsies. Interesanti, ka cerības saglabā arī Armēnija, kurai ir labākā vārtu starpība grupā(!) – armēņiem vispirms savā laukumā jātiek galā ar Maķedoniju, un tad vēl nepieciešams brīnums (uzvara) Īrijā – ja izdosies, rokā būs 2. vieta un „play-off”.

C grupa

VIzlaseSPAtlikušie pretinieki:
2.Serbija814Itālija (m); Slovēnija (v)
3.Igaunija913Ziemeļīrija (v)
4.Slovēnija911Serbija (m)
5.Ziemeļīrija89Igaunija (m); Itālija (v)

Prognoze: 1. Itālija, 2. Serbija (play-off)

C grupā 1. vietu jau nodrošinājusi Itālija, bet 2. vieta deguna galā ir Serbijai. Atlikušajās spēlēs pret Itāliju mājās un Slovēniju (it īpaši) viesos derētu kāds punkts. Visreālāk serbiem 2. vietu var atņemt Slovēnija, jo atliek „tikai” savā laukumā uzvarēt savstarpējā mačā un cerēt uz serbu zaudējumu Itālijai, kā arī Igaunijas neveiksmi Ziemeļīrijā. Attiecīgi mūsu ziemeļu kaimiņiem noteikti jāuzvar Ziemeļīrijā, kā arī jācer uz to, ka Serbija neuzvarēs nevienu spēli (ja igauņi uzvar, serbiem divos mačos vajag trīs punktus).

D grupa

VIzlaseSPAtlikušie pretinieki:
1.Francija817Albānija (m); Bosnija un Hercegovina (m)
2.Bosnija un Hercegovina816Luksemburga (m); Francija (v)
3.Rumānija812Baltkrievija (m); Albānija (v)

Prognoze: 1. Francija, 2. Bosnija un Hercegovina (play-off)

D grupā tikai mikroskopiskas izredzes ir Rumānijai (jāuzvar savas abas spēles, kā arī jācer uz abu līderu fatālām neveiksmēm), bet ir praktiski skaidrs, ka pirmās divas vietas ieņems Francija un Bosnija un Hercegovina. Vienīgais jautājums – kādā secībā? Pirmspēdējā dienā abām šīm izlasēm salīdzinoši vieglas spēles, kas ļauj prognozēt, ka, pēdējā kārtā, frančiem un bosniešiem cīnoties savā starpā Parīzē, Francijai joprojām būs viena punkta pārsvars. Bosnijai atliks mēģināt uzvarēt. Francija 1. vietai ir tuvāk, taču bosnieši ir bīstami.

E grupa

VIzlaseSPAtlikušie pretinieki:
2.Zviedrija818Somija (v); Nīderlande (m)
3.Ungārija918Somija (m)

Prognoze: 1. Nīderlande, 2. Zviedrija (play-off)

E grupā ceļazīme rokā jau ir Nīderlandei (teorētiski/mistiski tā var atkrist uz 2. vietu,bet tad tā jebkurā gadījumā kļūs par labāko no visu grupu 2. vietu ieguvējām), bet uz 2. vietu pretendē Zviedrija un Ungārija. Punktu skaits abām vienāds, taču ungāri savstapējās cīņās bijuši mazliet neveiksmīgāki un viņiem palikusi tikai viena spēle, kamēr zviedriem divas. Ungārijas vienīgā reālā cerība – jāuzvar atlikušais mačs mājās pret Somiju un jācer, ka Zviedrija divās spēlēs negūs trīs vai vairāk punktus. Pirmais mačs zviedriem viesos pret Somiju, un šī cīņa jāuzvar. Ja nē, tad nāksies pēdējā kārtā tikt galā mājās ar Nīderlandi vai naivi cerēt uz ungāru klupienu mājās pret somiem...

F grupa

VIzlaseSPAtlikušie pretinieki:
1.Horvātija819Grieķija (v); Latvija (m)
2.Grieķija818Horvātija (m); Gruzija (v)

Prognoze: 1. Horvātija, 2. Grieķija (play-off)

Mūsu F grupā Horvātija un Grieķija garantējušas pirmās divas vietas, taču jānoskaidro 1. vietas ieguvēja. Visdrīzāk visu izšķirs nākamās kārtas mačs Grieķijā, kur mūsu nesenajiem pretiniekiem būs nepieciešama uzvara pār horvātiem. Horvātija būs laimīga arī par neizšķirtu, jo tad pēdējā kārtā atliks „tikai” mājās uzvarēt Latviju. Ja Horvātija tomēr Grieķijā zaudēs, tad jau Biliča komandai nāksies cerēt uz konkurentu klupienu – Grieķijai pēdējā kārtā jāaizvada sarežģīts mačs Gruzijā.

G grupa

VIzlaseSPAtlikušie pretinieki:
1.Anglija717Melnkalne (v)
2.Melnkalne611Anglija (m); Šveice (v)
3.Šveice68Velsa (v); Melnkalne (m)

Prognoze: 1. Anglija, 2. Melnkalne (play-off)

G grupā labākajās pozīcijās ir Anglija, taču sešu punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju Melnkalni ir nedaudz mānīgs, jo, angļiem viņu pēdējā spēlē zaudējot Melnkalnē, visas kārtis jau būtu melnkalniešu rokās – Melnkalnei tad vēl vajadzētu uzvaru Šveicē un 1. vieta (ceļazīme) kabatā. Pieļaujot, ka Anglija Melnkalnē tomēr nezaudēs un tiks pie 1. vietas, reāli apdraudēta jau būs Melnkalnes 2. vieta (patiesībā tā būs arī tad, ja Melnkalne pieveiks Angliju – viss var izšķirties Šveicē), uz kuru kāru aci met Šveice. Šveiciešiem vispirms Velsā jāizcīna vismaz tikpat punktus, cik Melnkalne pret angļiem, un tad svarīgākajā spēlē savās mājās jātiek galā ar Melnkalni.

H grupa

VIzlaseSPAtlikušie pretinieki:
1.Portugāle613Islande (m); Dānija (v)
2.Dānija613Kipra (v); Portugāle (m)
3.Norvēģija713Kipra (m)

Prognoze: 1., Portugāle, 2. Dānija (labākā 2. vietas ieguvēja)
H grupā Portugālei, Dānijai un Norvēģijai ir vienāds punktu skaits, taču pirmajām divām vēl divi mači, bet norvēģiem tikai viens, pie tam sliktāki rādītāji līderu savstarpējos dueļos. Līdz ar to, ja nākamajā dienā Dānija paņem trīs punktus pret Kipru, un to pašu paveic Portugāle pret Islandi, tad Norvēģijai cerības būs zudušas. Visdrīzāk tā arī notiks un 1. vietu savstarpējā spēlē Kopenhāgenā dalīs Dānija un Portugāle – neizšķirts derēs portugāļiem, bet savu skatītāju priekšrocības dāņiem.

I grupa

VIzlaseSPAtlikušie pretinieki:
2.Čehija610Spānija (m); Lietuva (v)
3.Skotija68Lihtenšteina (v); Spānija (v)

Prognoze: 1. Spānija, 2. Čehija (play-off)

Visbeidzot I grupā 1. vieta un ceļazīme jau Spānijas rokās, bet uz 2. vietu tēmē Čehija un Skotija. Pieņemot, ka skoti viesos pārspēs Lihtenšteinu, bet zaudēs Spānijā, čehiem nepieciešams tikai viens punkts – jāspēlē vēl mājās ar Spāniju un Viļņā pret Lietuvu. Leiši, uzvarot Čehiju, var izlīdzēt Skotijai.

Kopsavilkums

Ja visas šeit izteiktās prognozes piepildīsies, tad finālturnīrā spēlēs Polija, Ukraina, Vācija, Krievija, Itālija, Francija, Nīderlande, Horvātija, Anglija, Portugāle un Dānija (labākā no 2. vietām), bet „play-off” varētu cīnīties sekojošas astoņas izlases: Turcija, Īrija, Serbija, Bosnija un Hercegovina, Grieķija, Zviedrija, Melnkalne un Čehija. Prognozes tika izteiktas arī pirms iepriekšējām divu spēļu dienām un jāatzīst, ka viedoklis praktiski nav mainījies – vienīgi H grupā tagad norvēģu 2. vieta atdota dāņiem, kuriem paredzēta arī labākās 2. vietas ieguvējas statuss (pirms tam – Zviedrijai, kura atdeva pozīcijas, zaudējot Ungārijai). Tiesa, ir parādījušās lielas šaubas arī par Melnkalnes pozīcijām G grupā – vai tik Šveice neizraus 2. vietu...

  +1 [+] [-]

, 2011-10-06 09:23, pirms 13 gadiem
Būs interesanti pasekot līdzi.

     [+] [-]

, 2011-10-06 09:56, pirms 13 gadiem
Paldies! Ļoti interesants raksts.

     [+] [-]

, 2011-10-06 10:14, pirms 13 gadiem
Īrija pēdējās divās spēļu dienās visdrīzāk izcīnīs sešus punktus... Kāpēc armēņu uzvara Īrijā būs brīnums? Labākā vārtu starpība, tikko viesos izvarota Slovākija ar visu Hamšiku...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-10-06 11:44, pirms 13 gadiem
Viens no pasaulē labākajiem futbolistiem, kas šobrīd valda vienā no pasaules spēcīgākajiem klubiem.

lkrnpk_2 rakstīja: wtf is Hamšiks?

     [+] [-]

, 2011-10-06 13:19, pirms 13 gadiem
Armēnija pārsteidzoši griež un vai pietiks vēl brīnumiņam, manuprāt pat vērā ņemamas izredzes..