Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Iepriekš traumas guvušie Stupelis un Mucenieks startēs jau šīs nedēļas PČ posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Iepriekš traumas guvušie Stupelis un Mucenieks startēs jau šīs nedēļas PČ posmā
Elvijs Mucenieks:
Foto: X99/Slīterāni

Nesen traumas guvušie latviešu motokrosa kantētāji Kaspars Stupelis un Elvijs Mucenieks piedalīsies jau šajā nedēļas nogalē Francijā paredzētajā pasaules čempionāta motokrosā ar blakusvāģiem otrajā posmā.

Sezonas pirmais etaps pirms pusotras nedēļas Latvijas sportistiem noslēdzās ļoti neveiksmīgi. Mucenieks ar franču pilotu Valentēnu Žirū uzvarēja pirmajā braucienā, bet otrajā izstājās neilgi pirms finiša, atrodoties vadībā. Vien vēlāk tika atklāts, ka Mucenieks pirms sacensībām kritienā lauzis plaukstas kaulu. Tikmēr smagu kritienu pirmajā braucienā piedzīvoja Etjēns Bakss ar latvieti Stupeli - Bakss lauza atslēgas kaulu, kamēr Stupelim tika konstatētas trīs lauztas ribas, ieplīsis kājas muskulis un smadzeņu satricinājums.

Iepriekš šonedēļ Mucenieka pārstāvētā "X99/Slīterāni" komanda pavēstīja par kantētāja braukšanu Francijā.

"Ne jau velti mēs viņu saucam par dzelzs vīru - visu nedēļu lauztā plauksta ir ārstēta, aizvadīti fiziskie treniņi un apņēmība nekur nav zudusi," teikts par Mucenieka startu.

Savukārt ceturtdien braukšanu Francijā apstiprināja arī Stupelis. "Mēģināsim," portālam Sportacentrs.com pauda sportists.

Pasaules čempionāta etapi motokrosā ar blakusvāģiem tagad notiks divas nedēļas pēc kārtas - šonedēļ sportisti sacentīsies Francijā, bet vēl pēc septiņām dienām tiksies arī Spānijā. Kopā šogad pasaules čempionātā būs 13 etapi, divreiz sportistiem viesojoties arī Latvijā.