Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Ajax" pamatvārtsargs dopinga dēļ uz gadu tiek diskvalificēts no futbola

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Ajax" pamatvārtsargs dopinga dēļ uz gadu tiek diskvalificēts no futbola
Andrē Onana. Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes čempiones Amsterdamas “Ajax” un Kamerūnas izlases vārtsarga Andrē Onanas organismā atrasta aizliegtā viela furosemīds, tāpēc viņš uz 12 mēnešiem diskvalificēts no futbola.

Dopings tika atrasts 24 gadus vecā Andrē Onanas oktobrī nodotajā urīna paraugā, taču Amsterdamas “Ajax” un pats vārtsargs grasās vērsties Sporta arbitrāžas tiesā, jo nepiekrīt UEFA piespriestajai diskvalifikācijai. Nīderlandes vienība paudusi, ka Onana vielu organismā uzņēmis neapzināti - viņš juties slikti un gribējis tikt pie aspirīna, bet to sajaucis ar sievas medikamentiem.

Pats Onana sociālajos tīklos norādījis, ka abu medikamentu iepakojums bijis gandrīz identisks un ka diskvalifikācija bijusi nesamērīgi smaga. “Tā bija cilvēciska kļūda. Visi zina, ka piekopju veselīgu dzīvesveidu. Kopš karjeras pirmās dienas vienmēr esmu bijis pret dopingu un nesportisku rīcību. Man nevajag dopingu, lai tālāk attīstītu savu karjeru,” pauda Onana.

Amsterdamas “Ajax” savā paziņojumā atklājusi, ka UEFA piekritusi faktam, ka Onanas organismā aizliegtā viela nonākusi netīšām, taču virsuzraugs paudis viedokli, ka sportista uzdevums ir ikvienā mirklī pārliecināties, lai netiktu uzņemtas vielas, kas atrodas dopinga sarakstos.

Nīderlandes čempionātā Onana šosezon 20 mačos deviņas reizes nosargājis vārtus neskartus. Viņš aizvadījis 18 spēles Kamerūnas izlasē. Tieši Kamerūna 2022. gada janvārī uzņems Āfrikas Nāciju kausu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...