Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga: "Liverpool" pret "Udinese", "Newcastle" pret "Bordeaux", PSV pret "Napoli"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Eiropas līga: "Liverpool" pret "Udinese", "Newcastle" pret "Bordeaux", PSV pret "Napoli"
Eduardu Vargass ("Napoli") 1. kārtā izcēlās ar "hattrick"
Foto: AP/Scanpix

Šodien UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā tiks aizvadīta 2. kārta.

A grupā „Liverpool” 1. kārtā, būtībā spēlējot ar otro sastāvu, viesos ar 5:3 uzvarēja „Young Boys”. Šodien mājās jācīnās ar „Udinese”, kas 1. kārtā 90. minūtē izrāva 1:1 pret Krievijas Premjerlīgas līderi „Anzhi”. Izskatās, ka liekā šajā A grupā būs „Young Boys”, bet pārējās trīs komandas cīnīsies par divām ceļazīmēm uz 1/16 finālu. Tādējādi ambiciozā „Anzhi” mājās (tiesa, UEFA neļauj spēlēt nedrošajā Dagestānā, spēle notiks Maskavā) pret šveiciešiem nedrīkst zaudēt punktus.

B grupā Eiropas līgas titula īpašniece Madrides „Atletico” turnīru sāka ar 3:0 Izraēlā pār „Hapoel” (Telaviva), un šodien cer līdzīgi turpināt mājās pret čehu „Victoria”, kas pagājušajā sezonā piedalījās ČL grupu turnīrā. C grupā abas grupas favorītes 1. kārtā viesos nospēlēja neizšķirti un šodien lūkos gūt pirmo uzvaru. Proti, Francijas „Marseille” uzņems Kipras čempioni AEL, bet „Borussia” (M) mājās cīnīsies pret Turcijas vicečempioni „Fenerbahce" ar Kautu, Krasiču, Sovu sastāvā. Skaidrs, ka turku klubs grib izjaukt franču un vāciešu iecerēto, taču jau 1. kārtā daudz ko sabojāja izlaistā 2:0 vadība pēdējās 10 minūtēs pret „Marseille”.

D grupā savā starpā cīnīsies grupas favorītes „Newcastle” un „Bordeaux”. Labākā situācijā ir Francijas klubs, kas 1. kārtā ar 4:0 sasita beļģu „Brugge”, kamēr ņūkāslieši no Portugāles cīņā ar „Maritimo” atveda vienu punktu (0:0). E grupā jālabojas vācu „Stuttgart”, kas 1. kārtā mājās nospēlēja 2:2 ar „Steaua”, pie tam nācās glābt maču, iesitot 85. minūtē. Šodien vācieši viesos tiksies ar „Ventspils” pāridarītāju „Molde”. Jāsaka, ka arī Bundeslīgā Štutgartei neiet – sešās spēlēs tikai viena uzvara.

F grupā labs duelis gaidāms Eindhovenā, kur tiksies PSV un A Sērijas vicelīdere „Napoli”. PSV 1. kārtā Ukrainā zaudēja „Dnipro” (0:2), tā ka šodien ļoti vēlams ņemt punktus… Bet pretinieks stiprs. „Napoli” ne tikai lieliski spēlē A Sērijā (5-1-0), bet arī Eiropas līgā, 1. kārtā ar 4:0 sakaujot zviedru AIK. Zviedrijas klubs mājās mēģinās izrādīt pretestību „Dnipro”, kas Ukrainas Premjerlīgā tikai mazliet atpaliek no vicelīderes Kijevas „Dynamo” un kuras rindās ir ne tikai spēcīgi leģionāri, bet arī vietējie futbolisti, piemēram, Konopļanka, kurš ar satriecošu sitienu nesen guva vārtus Ukrainas izlases labā Vemblijā pret Angliju.

G grupā 1. kārtā „Sporting” un „Basel” izspēlēja 0:0 neizšķirtu, un agrīnā grupas līdere ir beļģu „Genk”, kas ar 3:0 pārspēja ungāru „Videoton”. Šodien „Genk” klāsies daudz smagāk, jo viesos jācīnās pret „Basel”, kas pagājušajā ČL sezonā savā laukumā noņēma gan „Manchester United”, gan „Bayern” skalpus. Līdzīgi kā Bāzele, trīs punktus cer paņemt arī „Sporting”, spēlējot Ungārijā.

H grupā Milānas „Inter” nonākusi īstā Austrumblokā, cīnoties ar krievu, azerbaidžāņu un serbu klubiem. Sākums padevies smags, jo ievadmačā mājās tikai 90. minūtē izdevās izraut 2:2 pret „Rubin”. Šodien pretinieks būs vājāks, Azerbaidžānas „Neftchi”, taču jāspēlē viesos karstasinīgo skatītāju klātbūtnē. Tikmēr Kazaņā spēkosies „Rubin” un „Partizan”. I grupā abas grupas favorītes šodien spēlēs viesos, un viena no tām pirms divām nedēļām savā laukumā nespēja uzvarēt. Runa ir par spāņu „Athletic”, kas mājās izspēlēja 1:1 ar Izraēlas „Ironi Kiryat Shmona”. Neko darīt, „Athletic” jāmēģina ņemt trīs punkti šodien Prāgā pret „Sparta”. Tikmēr cerību spārnotais Izraēlas klubs mājās tiksies ar Francijas „Lyon”, kura čehus uzveica ar 2:1.

J grupā „Tottenham Hotspur” un „Lazio” pirms divām nedēļām slēdza mierizlīgumu (0:0) un šodien mēģinās izcīnīt pirmo uzvaru. Angļi cīnīsies karstajās Atēnās pret „Panathinaikos”, bet „Lazio” ar Klozi priekšgalā uzņems slovēņu „Maribor”, kas 1. kārtā negaidīti pārliecinoši grieķus sasita ar 3:0. K grupā „Bayer”, ko trenē soms Hīpija, dosies uz viņa dzimtenes kaimiņzemi Norvēģiju, kur spēlēs ar „Rosenborg”. Vācu klubs 1. kārtā netika galā ar ukraiņu „Metalist” (0:0), kamēr „Rosenborg” Vīnē paņēma trīs punktus pret „Rapid”. Austriešiem no zaudējuma izvairīties būs grūti arī šodien Harkovā – „Metalist” jau pērn Eiropas līgā pierādīja savu spēku, grupu turnīru pabeidzot ar bilanci 4-2-0.

L grupā Bundeslīgā tīri labi spēlējošā „Hannover” uzņems „La Liga” vidusmēra komandu „Levante”, kurai gan vienīgajai grupā ir trīs punkti par uzvaru mājās pret „Helsingborg” (1:0). Zviedri pie pirmajiem punktiem lūkos tikt, savā laukumā cīnoties ar Nīderlandes „Twente”.

UEFA Eiropas līga 2012/2013

4. oktobris

LaiksGSpēle
19:00AAnzhi - Young Boys
22:05ALiverpool - Udinese
22:05BAcademica - Hapoel Tel Aviv
22:05BAtletico Madrid - Viktoria Plezn
22:05CMarseille - AEL
22:05CBorussia (M) - Fenerbahce
22:05DBrugge - Maritimo
22:05DNewcastle United - Bordeaux
22:05ESteaua Bucaresti - Kobenhavn
22:05EMolde - Stuttgart
22:05FAIK - Dnipro
22:05FPSV - Napoli
19:00GBasel - Genk
19:00GVideoton - Sporting
19:00HRubin Kazan - Partizan
19:00HNeftci - Inter
20:00ISparta Praha - Athletic
20:00IIroni Kiryat Shmona - Lyon
20:00JPanathinaikos - Tottenham Hotspur
20:00JLazio - Maribor
20:00KRosenborg - Bayer
20:00KMetalist - Rapid Wien
20:00LHannover 96 - Levante
20:00LHelsingborg - Twente

  +1 [+] [-]

, 2012-10-04 10:38, pirms 12 gadiem
Gan jau Eto'O iekapās visu, ko vajag un Anzhi tiks PO.
Poolei arī jātiek. sāk jau nepatikt, ka nekur netiek pēdējos gados.
Tpt kā eng izlase, kas tālāk par PO 1. kārtu nekad nevienā turnīrā netiek.

     [+] [-]

, 2012-10-04 21:00, pirms 12 gadiem
Ooooo Viktorijas pleznai labais koefs

Atlético Madrid v Viktoria Plzen
Stats
1.25 5.50 10.00