Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Kanoists: "Pie svešajiem panācu taisnīgumu, savējie iegrūda nazi mugurā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kanoists: "Pie svešajiem panācu taisnīgumu, savējie iegrūda nazi mugurā"
Andrejs Kraitors
Foto: kayak-canoe.ru

2015. gada Eiropas čempions 200m kanoe airēšanā Andrejs Kraitors (Krievija) uzvarēja cīņā ar svešzemju sporta funkcionāriem un tika pielaists Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kaut gan iepriekš bija atstādināts par figurēšanu Maklarena sarakstā. Tikmēr krievu federācija izdomāja, ka sportistam vēlreiz jāpiedalās iekšējā atlasē.

Starptautiskā kanoe airēšanas federācija (ICF) sākotnēji nepielaida Krievijas kanoe airētāju Andreju Kraitoru olimpiskajām spēlēm, jo viņš figurēja Maklarena sarakstā. Sportists šo lēmumu pārsūdzēja Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), bet tikmēr krievu federācija sameklēja citu sportistu (Ivans Štiļs), kurš Kraitora vietā varētu startēt Rio spēlēs. ICF pārskatīja savu lēmumu un tomēr deva zaļo gaismu, līdz ar to gandarītais kanoists atsauca savu pieteikumu CAS. Krievu federācija nolēma, ka 4. augustā notiks iekšējā atlase, kur par olimpisko ceļazīmi cīnīsies Kraitors un Štiļs, taču pirmais uz šo pasākumu neieradās.

Andrejs Kraitors: "Naktī uz otrdienu saņēmu ziņu, ka ICF pārskatīja man lietu un atsauca apsūdzību. No priekiem lēkāju, bet tikmēr mūsu federācija nolēma, ka vēl būs iekšējā atlase. Es biju šokā. Tas ir visu sportisko principu pārkāpums. Vairākas dienas patstāvīgi cīnījos par savu godu, turklāt laika starpības dēļ tas pārsvarā notika naktīs. Kad panācu taisnīgumu cīņā ar svešajiem, savējie man iegrūda nazi mugurā. Tas ir daudz apbēdinošāk nekā kaut kāds Maklarena saraksts. Treniņu bāzē puiši apsveica un jautāja: kā tu iekšējā atlasē iesi uz trīs braucieniem 200m, ja trīs dienas neesi gulējis? Tas taču ir bezpriģels! Iekšējā atlasē netaisos piedalīties."

Sportista jurists Jurijs Zaicevs: "Pieteikums tiesā kļuva par iemeslu, lai ICF detalizētāk izskatītu Kraitora lietu. ICF pēc atkārtotas izskatīšanas tomēr pielaida olimpiādei. Līdz ar to tika atsaukts pieteikums CAS, jo tas vairs nav vajadzīgs. Nav saprotams, kāpēc Andrejam tagad vēlreiz jācīnās par ceļazīmi uz olimpiādi ar cilvēku, kurš valsts čempionātā bija otrais. Tas ir sportisko principu un Olimpiskās hartas pārkāpums, jo Andrejs jau bija kvalificējies kā Krievijas čempions un apstiprināts olimpiskajā izlasē. SOK komisija šonakt pielaida Kraitoru olimpiādei. Visi filtri ir pārvarēti, palikusi tikai problēma ar federāciju Krievijā."

Cik izmaksā tiesāšanās CAS? "Ļoti dārgi, pat nevēlos nosaukt summu. Airētājam tā ir pārāk iespaidīga," atzīst Andrejs Kraitors. Tikmēr krievu vieglatlētu vadītājs atklāj, ka individuālā tiesāšanās CAS vieglatlētam izmaksā aptuveni 15 tūkstošus Šveices franku (apmēram 13 830 eiro).

Izmantotie resursi:
sport-express.ru
rsport.ru

  +2 [+] [-]

, 2016-08-04 13:31, pirms 8 gadiem
Lūk, tie ir krievi, mēģina apšmaukt ne tikai citu valstu konkurentus, bet redz arī savējo!

  -4 [+] [-]

, 2016-08-04 14:21, pirms 8 gadiem
KANOISTS, really???
SC taa censhaas paarzviedrot visus lasiitajus, bet Latviski nemaak uzrakstiit.
Buutu vismaz uzrakstijushi Kanoee aireetaajs vai kanoeists.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-04 14:29, pirms 8 gadiem
kanoists ir reāls -->> Tēzaurs

  -1 [+] [-]

, 2016-08-04 17:05, pirms 8 gadiem
Krievi un nazis muguraa- roka un cimds, sviests un maize.
Bet vot kas ir kanoists?

     [+] [-]

, 2016-08-04 17:46, pirms 8 gadiem
gravitons rakstīja: KANOISTS, really???
SC taa censhaas paarzviedrot visus lasiitajus, bet Latviski nemaak uzrakstiit.
Buutu vismaz uzrakstijushi Kanoee aireetaajs vai kanoeists.
KANOEISTS??? Tu debils esi? Uzreiz redzams, ka tev pat elementāras saprašanas par vārdu veidošanu latviešu valodā nav, bet tas jau netraucē mēģināt pamācīt, vai ne?
Kanoe airētājs. Ja grib vienā vārdā, tad protams, ka kanoists, nevis kaut kāds kanoeists

     [+] [-]

, 2016-08-04 18:53, pirms 8 gadiem
gravitons rakstīja: KANOISTS, really???
SC taa censhaas paarzviedrot visus lasiitajus, bet Latviski nemaak uzrakstiit.
Buutu vismaz uzrakstijushi Kanoee aireetaajs vai kanoeists.
Jauns Endzelīns