Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Cēsu alus/Lekrings" grauj, "Rīga" un "Rubene" uzvar viesos

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Cēsu alus/Lekrings" grauj, "Rīga" un "Rubene" uzvar viesos
Cēsīs notikušās spēles labākie: Pauls Erenbots (no kreisās) un Ivo Popovs
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Šodien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā notika trīs spēles: 13. uzvaru šosezon izcīnīja "Cēsu alus/Lekrings", kas savā laukumā ar 13:3 sakāva Liepājas "Kuršus", FK "Rīga" viesos ar 7:4 pārspēja "Valmieru/ViA", bet Kocēnu "Rubene" ar 6:3 pieveica "Ulbroku/FS Masters".

"Cēsu alus/Lekrings" ar 13 vārtiem izcīna 13. uzvaru

"Cēsu alus/Lekrings", kas turnīra tabulā ieņem 2.vietu, bet tikai tāpēc, ka aizvadījusi mazāk spēļu, šovakar Jaunā gada pirmajā spēlē savā laukumā uzņēma Liepājas "Kuršus", kas Vidzemes turneju sāka jau vakar ar uzvaru Valmierā. Šīvakara mačā liepājnieki tikai pēc pirmā perioda varēja būt kaut cik apmierināti ar savu rezultātu cīņā pret čempioniem – 1:2. Otrās trešdaļas laikā "Cēsu alus/Lekrings" izvirzījās vadībā ar 6:3, bet pēdējā periodā guva septiņus bezatbildes vārtus, sagādājot liepājniekiem sagrāvi ar 13:3. Pēc šī pēc skaita jau 13. panākuma Cēsu florbolistiem turnīra tabulā ir 39 punkti. No līderes "Mogo-RTU/Rockets" viņi atpaliek tikai par trim punktiem, trīs mači cēsniekiem ir rezervē.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Pauls Erenbots, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija rezultatīvākais savā komandā. Ar "hat-trick" izcēlās Aleksandrs Abramovs, pa trim punktiem arī Gintam Bērtulim, Tomam Rīsmanim, Dāvim Vilderam un Mārtiņam Rajeckim. Labākā spēlētāja balva "Kuršu" sastāvā tika Ivo Popovam, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās.

"Cēsu alus/Lekrings" – "Kurši" 13:3 (2:1, 4:2, 7:0)

"Rīga" pēdējā periodā nokārto sev uzvaru Valmierā

Vidzemes olimpiskajā centrā notikušās spēles starp FBK "Valmiera/ViA" un FK "Rīga" rezultātu 8.minūtē atklāja rīdzinieki - 1:0, tā noslēdzās pirmā trešdaļa. Otrā perioda vidū valmieriešiem vajadzēja tikai četras minūtes, lai gūtu trīs vārtus un izvirzītos samērā pārliecinošā vadībā ar 4:1, piespiežot "Rīgu" izdarīt vārtsargu maiņu. Pēdējā perioda sākumā, kad laukuma saimnieki atradās vadībā ar 4:2, viesi trīs vārtus guva divu minūšu laikā, atgūstot vadības grožus – 5:4. "Valmiera/ViA" tā arī ne reizes neizdevās pārspēt Rīgas komandas vārtsargu Edgaru Jemeļjanovu, bet "Rīga" iemeta vēl divus golus un varēja svinēt uzvaru ar 7:4, kas turnīra tabulā tai ļāva ar 32 punktiem atgūt 3.vietu.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma šī mača glābējs Edgars Jemeļjanovs, bet rezultatīvākie bija Toms Bitmanis ar 4 (2+2) punktiem, kā arī 2 (1+1) punktus guvušie Alvis Dāle, Toms Dāle un Edijs Hammers. Par labāko starp valmieriešiem atzina Krišu Lužinski, kurš guva 2 (1+1) punktus, divus golus iemeta Kaspars Janēvičs.

FBK "Valmiera/ViA" – FK "Rīga" 4:7 (0:1, 4:1, 0:5)

"Rubene" pārspēj ulbrokiešus un pakāpjas uz 5.vietu

"Ulbroka/FS Masters" savā sporta kompleksā uzņēma Kocēnu "Rubeni" un jau pirmā perioda laikā nokļuva iedzinējās ar 0:2. Otrajā trešdaļā divus bezatbildes vārtus guva ulbrokieši (2:2), neizšķirts rezultāts (3:3) bija arī 53.minūtē, kad noraidījumu uz piecām minūtēm par rupju spēli saņēma mājinieks Oskars Kirkils. Kocēnieši tādu dāvanu, protams, nekavējās izmanto – ātri vien pat divas reizes nostrādāja saikne Ritvars Bērziņš – Ingars Matisons, pēc kā rezultāts kļuva 5:3 par labu "Rubenei". "Ulbroka/FS Masters" mēģināja vēl ko glābt, mainot vārtsargu pret laukuma spēlētāju, taču risks neatmaksājās – punktu spēlei ar metienu tukšos vārtos pielika Bērziņš – 7:3. Pēc šī panākuma Kocēnu komanda ar 28 punktiem pakāpās uz 5.vietu turnīra tabulā, apsteidzot tieši šīsdienas pretiniekus.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma vārtsargs Āris Aldiņš, kurš atvairīja 20 pretinieku metienus, bet rezultatīvākie bija Ritvars Bērziņš un Ingars Matisons – pa 4 (2+2) punktiem. Par labāko starp ulbrokiešiem atzina vienu vārtu autoru Ēriku Akulovu, par kuru rezultatīvāks bija tikai Ainārs Juškēvičs ar 2 (1+1) punktiem.

"Ulbroka/FS Masters" – "Rubene" 3:6 (0:2, 2:0, 1:4)

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...