Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "Ķekava" gadu sāk ar uzvaru un atgūtu līderes godu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Ķekava" gadu sāk ar uzvaru un atgūtu līderes godu
"Ķekava"
Foto: Ritvars Raits

Šovakar Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā notika 2013.gada pirmā spēle, kurā vicečempione "Ķekava" savā laukumā uzņēma "Ulbroka/FS Masters" florbolistus. Ķekavieši uzvarēja ar 10:6 un turnīra tabulā ar 33 punktiem atgriezās 1.vietā.

Ķekavas sporta namā nebija aizritējušas vēl pilnas piecas spēles minūtes, kad mājinieki jau bija paspējuši izvirzīties vadībā ar 2:0. Pēc pirmās trešdaļas "Ķekava" atradās vadībā ar 3:0, bet pēc otrās – ar 5:3. "Ulbroka/FS Masters" labā visus trīs vārtus bija guvis Pēteris Freimanis, divus no tiem – ar soda metieniem. Pēdējā periodā abas komandas guva tieši divas reizes vairāk vārtu, nekā pirmajos divos kopā. Līdz ar to ķekavieši svinēja uzvaru ar 10:6 un ar iegūtajiem 33 punktiem turnīra tabulā atkal pakāpās uz pirmo pozīciju.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Ivars Dišereits, kurš atvairīja 36 no 40 pretinieku metieniem, bet rezultatīvākie bija Alvis Dāle un Ēriks Akulovs – pa trim punktiem. "Ulbroka/FS Masters" sastāvā labākā spēlētāja gods tika triju vārtu autoram Pēterim Freimanim, bet visvairāk punktu savāca Kaspars Šķēls, kuram četras rezultatīvas piespēles.

"Ķekavas" kapteinis Gunārs Klēģers pēc spēles uzsvēra, ka šoreiz ļoti daudz izšķīris pats mača sākums, mājinieki darbojās ļoti aktīvi un ieguva triju vārtu pārvaru. "Ulbroka/FS Masters", kas parasti izteikti spēlē uz pretuzbrukumiem, tāds pavērsiens noteikti nebija izdevīgs. Mača gaitā viesi gan guva sešus vārtus, divus no kuriem ar soda metieniem, bet vēl trīs – realizējot skaitlisko vairākumu, tomēr atņemt uzvaru ķekaviešiem nespēja. Komandas kapteinis noteikti vēlējās uzsvērt sava vārtsarga Ivara Dišereita veiksmīgo spēli, kā arī ķekaviešu labo metienu realizācijas procentu (10 no 44). Katrā ziņā viņa komandas biedriem un skatītājiem spēle esot patikusi, vai patika ulbrokiešiem, viņš nezinot...

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 4.janvāris

"Ķekava " – "Ulbroka/FS Masters" 10:6 (3:0, 2:3, 5:3)

Metienu attiecība:
44:41 (15:8, 13:15, 16:18)
Rezultatīvākie:
"Ķekava " – Alvis Dāle 3 (2+1), Ēriks Akulovs 3 (1+2), Jānis Belasovs 2 (1+1), Jānis Liepa 2 (1+1), Mārtiņš Brigmanis 2 (1+1), Atis Lazdiņš 1 (1+0), Gunārs Klēģers 1 (1+0), Jānis Peičs 1 (1+0), Jānis Bilinskis 1 (1+0), Mārtiņš Druvkalns 1 (0+1), Gints Klēģers 1 (0+1).
"Ulbroka/FS Masters" – Kaspars Šķēls 4 (0+4), Pēteris Freimanis 3 (3+0), Kārlis Bulāns 2 (2+0), Ainārs Juškēvičs 1 (1+0).

Izmantotie resursi:
floorball.lv