Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga: otrais randiņš

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Eiropas līga: otrais randiņš
"Anderlecht" argentīnietis Matiass Suaress ir rezultatīvākais turnīra spēlētājs
Foto: AFP/Scanpix

Šodien UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā tiks aizvadīta 4. no 6 kārtām, kas nozīmē, ka savā starpā tiksies tās pašas vienības, kas cīnījās 3. kārtā – nosacīti sauksim to par otro randiņu. Vairākas komandas pēc šī vakara mačiem var priekšlaicīgi garantēt vietu 1/16 finālā un otrādi – ir komandas, kas var zaudēt pēdējās cerības.

A grupā liela spēle notiks Kazaņā, kur „Rubin” uzņems lieliskā formā esošo „Tottenham Hotspur”, kura gan Eiropas līgā ne vienmēr spēlē ar visiem labākajiem futbolistiem. Londonā krievs Pavļučenko sagādāja „Rubin” minimālu 1:0 zaudējumu, un tagad Kazaņai jārevanšējas, citādi aizmuks ne tikai „Spurs” (uzvaras gadījumā angļi nodrošinās 1/16 finālu), bet arī grieķu PAOK, kas šobrīd apsteidz „Rubin” par punktu, bet šovakar spēlēs Īrijā pret pusprofesionāļiem „Shamrock Rovers”, kuru kontā vēl nav neviena punkta. B grupā pēdējā cerība iesaistīties cīņā par TOP2 ir ukraiņu „Vorskla”, kas uzņems „Standard” – tieši pret šo beļģu vienību ukraiņi tika pie pirmā punkta (viesos mazliet negaidīts 0:0), radot augsni turpinājumam. Otrajā grupas spēlē Dānijas čempione „Copenhagen” tiksies ar vācu „Hannover” – Vācijā bija 2:2, bet šī vakara uzvarētāja (ja tāda būs) strauji pietuvosies 1/16 finālam.

C grupā trīs uzvaras trīs spēlēs ir PSV, kas šodien uzņems Telavivas „Hapoel”, kurai savukārt nav ne punkta. Jau tagad var apgalvot, ka PSV būs 1/16 finālā, kamēr Izraēlas vienība netiks, taču uz papīra tas vēl nav nodrošināts – holandiešiem vēlreiz jāpierāda savs pārākums šovakar. Svarīgāka cīņa notiks Varšavā, kur tiksies tiešās konkurentes par 2. vietu – „Legia” uzņems rumāņu „Rapid”. Bukarestē mazliet negaidīti ar 1:0 uzvarēja poļi, iegūstot trīs punktu pārsvaru pār „Rapid”, un šodien Varšavā „Legia” varētu būt itin apmierināta arī ar neizšķirtu. D grupas tabula izskatās amizanti – līderei portugāļu „Sporting” ir deviņi punkti, kamēr pārējām trim komandām (arī Itālijas „Lazio”) pa diviem punktiņiem. „Sporting” kā vienīgā no 48 grupu turnīra dalībniecēm pamanījās jau pēc 3 no 6 kārtām nodrošināt sev vietu 1/16 finālā un šodien Rumānijā pret „Vaslui” var garantēt arī 1. vietu. Svarīgajā otrajā grupas spēlē „Lazio” savā laukumā spēlēs ar „Zurich” – vai A Sērijā teicami spēlējošie itāļi beidzot pamodīsies arī Eiropas līgā?

E grupā visiem pa priekšu iet angļu „Stoke City”, kas šodien viesos spēlēs ar pastarīti Telavivas „Maccabi” (Anglijā bija 3:0 mājinieku labā). Svarīgā cīņā par 2. vietu Stambulas ellē „Besiktas” alks revanšēties Kijevas „Dynamo” par sāpīgo zaudējumu Ukrainā (0:1, ielaisti vārti kompensācijas laikā) – šobrīd „Dynamo” iekrājis divu punktu pārsvaru un priecāsies arī par neizšķirtu. F grupā līdere ir spāņu „Athletic Bilbao”, kas šovakar nodrošinās 1/16 finālu, ja uzvarēs viesos „Salzburg”. Austrieši cer sagādāt sensāciju šajā grupā, nostumjot uz 3. vietu vienu no turnīra galvenajām favorītēm PSG (šobrīd abām šīm komandām vienāds punktu skaits). Franči apgrūtināja sev dzīvi iepriekšējā kārtā, netiekot galā ar pastarīti „Slovan” – šovakar slovāki ieradušies uz atbildes vizīti Parīzē.

G grupā Harkovā līdere „Metalist” (ļoti spēcīgs klubs, kas Ukrainā draud izjaukt ierasto līderu duetu) uzņems bez punktiem esošo zviedru „Malmo” – ukraiņi var vēl vairāk nostabilizēties 1. vietā. Svarīgākā grupas spēle notiks Austrijā, kur „Austria” uzņems „AZ Alkmaar” – holandieši savā laukumā ar diviem gūtiem vārtiem pēdējās 10 minūtēs izrāva 2:2 neizšķirtu pret austriešiem mājās, saglabājot viena punkta pārsvaru cīņā par 2. vietu. Austrijā ies grūtāk ar šī mazā pārsvara sargāšanu. H grupā tiksies grupas līderes „Birmingham City” un „Club Brugge”, kas, neskatoties uz super sekmēm Eiropas līgā, nupat atlaidusi treneri par zaudējumiem citos turnīros. Negaidītas problēmas šajā grupā radušās Portugāles „Braga” (spēlēja finālā iepriekšējā turnīrā), kurai šovakar noteikti jāņem trīs punkti mājās pret pastarīti „Maribor” (viesos slovēņiem tika iedots pirmais punkts).

I grupā, kurā neskaidrību piedod Andra Vaņina „Sion” tiesas process pret UEFA, centrālajā mačā „Atletico” uzņems līderi „Udinese”, kas mājās pret spāņiem izrāva uzvaru. „Celtic” un „Rennes” atpaliek no minētajiem diviem klubiem un šovakar savstarpējā mačā noskaidros to vienu (neizšķirts būtu katastrofa abām), kas vēl iesaistīsies cīņā par 2. vietu. J grupā izkristalizējušās abas, kas varētu tikt TOP2, - „Schalke” un Haifas „Maccabi”. Vācieši šodien uzņems Kipras AEK un uzvaras gadījumā varēs justies pavisam droši, savukārt „Maccabi” vēl gaida smaga barjera – viesos jāspēlē ar rumāņu „Steaua”, kas atpaliek par četriem punktiem. „Steaua” jāuzvar un tad vēl būs iespējas atņemt Izraēlas vienībai 2. vietu.

K grupā līdere „Twente” savā laukumā spēlēs ar Dānijas „Odense”, kuru holandieši viesos sagrāva ar 4:1. Otrajā spēlē „Fulham” lūkos revanšēties poļu čempionei „Wisla” par 0:1 zaudējumu Varšavā. „Odense”, „Fulham” un „Wisla” visas cīnās par 2. vietu. L grupā „Anderlecht” ir maksimālie deviņi punkti un šovakar mājās pat neizšķirts pret Austrijas „Sturm” nodrošinās 1/16 finālu. Beļģu kluba rindās spēlē rezultatīvākais turnīra futbolists M.Suaress (5 vārti), kurš guvis vārtus ikvienā no trim mačiem. Bez punktiem ir AEK, kas zaudēs pat teorētiskas cerības, ja vien šovakar netiks galā ar 2. vietā ejošo „Lokomotiv”. Krievu kluba primārais uzdevums ir nepielaist tuvāk „Sturm”.

2011./12. gada Eiropas līgas grupu turnīrs, 4. kārta

GSpēleGSpēle
ARubin Kazan - Tottenham H.GAustria Vienna - AZ Alkmaar
AShamrock Rovers - PAOK SalonikiGMetalist Kharkiv - Malmo FF
BFC Copenhagen - HannoverHBirmingham C. - NK Club Brugge
BVorskla Poltava - Standard LiegeHBraga - Maribor
CLegia Warsaw - Rapid BucurestiICeltic - Rennes
CPSV Eindhoven - Hapoel Tel AvivIAtletico Madrid - Udinese
DFC Vaslui - Sporting LisbonJSteaua Bucuresti - Maccabi Haifa
DLazio - ZurichJSchalke - AEK Larnaca
EBesiktas - Dynamo KyivKFC Twente Enschede - OB Odense
EMaccabi Tel Aviv - Stoke C.KFulham -Wisla Krakow
FRB Salzburg - Athletic BilbaoLAEK Athens - Lokomotiv Moscow
FParis S.G. - Slovan BratislavaLAnderlecht - Sturm Graz

A un B grupa

VKlubs SPVKlubs SP
1Tottenham Hotspur (Anglija)371Standard (Beļģija)35
2PAOK (Grieķija)352Hannover (Vācija)35
3Rubin (Krievija)343Kobenhavn (Dānija)34
4Shamrock Rovers (Īrija)304Vorskla (Ukraina)31

C un D grupa

VKlubs SPVKlubs SP
1PSV (Nīderlande)391Sporting (Portugāle)39
2Legia (Polija)362Vaslui (Rumānija)32
3Rapid (Rumānija)333Zurich (Šveice)32
4Hapoel Telaviv (Izraēla)304Lazio (Itālija)32

E un F grupa

VKlubs SPVKlubs SP
1Stoke City (Anglija)371Athletic (Spānija)37
2Dynamo (Ukraina)332PSG (Francija)34
3Besiktas (Turcija)353Salzburg (Austrija)34
4Maccabi Telaviv (Izraēla)314Slovan (Slovākija)31

G un H grupa

VKlubs SPVKlubs SP
1Metalist (Ukraina)371Birmingham (Anglija)36
2AZ (Nīderlande)352Club Brugge (Beļģija)36
3Austria (Austrija)343Braga (Portugāle)34
4Malmo (Zviedrija)304Maribor (Slovēnija)31

I un J grupa

VKlubs SPVKlubs SP
1Udinese (Itālija)371Schalke (Vācija)37
2Atletico (Spānija)342Maccabi Haifa (Izraēla)36
3Celtic (Skotija)323Steaua (Rumānija)32
4Rennes (Francija)324AEK Larnaca (Kipra)31

K un L grupa

VKlubs SPVKlubs SP
1Twente (Nīderlande)371Anderlecht (Beļģija)39
2Fulham (Anglija)342Lokomotiv (Krievija)36
3Odense (Dānija)333Sturm (Austrija)33
4Wisla (Polija)334AEK (Grieķija)30

  -1 [+] [-]

, 2011-11-03 17:33, pirms 13 gadiem
Championship komanda ir līderi eiropas līgā!!!