Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Valmiera/ViA", "Pārgauja" un "Rīga" - par Virslīgas līderes godu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Valmiera/ViA", "Pārgauja" un "Rīga" - par Virslīgas līderes godu
Foto: floorball.lv

Šovakar Stalbē un Rīgā notiks divas Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēles. Interesanti, ka trīs no četrām komandām uzvaras gadījumā var ieņemt turnīra līderes vietu - "Valmiera/ViA", "Pārgauja" un "Rīga".

Pulksten 20:15 SK "Pārgauja" - "Talsi/Triobet" (Stalbes vsk. sporta zālē)

Stalbes SK "Pārgauja" (4.v.) perfekti uzsācis šo čempionātu – sava jaunā galvenā trenera vadībā viesos ar 9:7 tika sagādāts pagaidām vienīgais zaudējums "Ulbrokai/FS Masters", bet savā laukumā ar 11:6 sakauta Kocēnu "Rubene". Stalbes komandas uzbrukuma līdera lomu jau tradicionāli uzņēmies Lauris Ābols, kuram šobrīd 9 (4+5) rezultativitātes punkti. Tikai par diviem punktiem no viņa atpaliek tikai 17 gadus vecais Olafs Zvīnis.
Arī "Talsi/Triobet" (9.v.) sezonu sāka ar uzvaru (savā laukumā 8:4 pret Virslīgas debitanti "Jelgavas novadu"). Nākamajā spēlē viesos tika atņemts punkts "Rīgai" (7:8 PL) bet trešajā mačā talsenieki savā laukumā ar 4:16 atzina "RTU/Inspecta" pārākumu. Rezultatīvākais ar 7 (4:3) punktiem šobrīd ir Andris Blumbahs, par diviem punktiem atpaliek junioru vecuma uzbrucējs Krišs Treimanis, kura kontā pieci goli.

Pulksten 21:00 FK "Rīga" - FBK "Valmiera/ViA" (Rīgas OSC)

No 6. uz 1.vietu šovakar var pakāpties FK "Rīga", taču tikai pie nosacījuma, ka rīdzinieki uzvarēs, bet "Pārgauja" zaudēs. Rīdzinieki čempionātu sāka ar zaudējumu viesos ulbrokiešiem (5:8), savā laukumā ieguva laimīgus divus punktus no "Talsiem/Triobet" (8:7 PL), kā arī viesos ar 7:5 uzvarēja "Bausku". Ierasto rezultativitāti demonstrē Alvis Dāle, kuram jau 10 (5:5) punkti, tālu neatpaliek arī Toms Bitmanis ar 7 (4+3) punktiem. Rīdzinieku vārtsargam Edgaram Jemeļjanovam ir otrais labākais rādītājs Virslīgā – 88.00 % atvairītu metienu.
Tomēr 1.vietu noteikti mēģinās nosargāt FBK "Valmiera/ViA", kas sezonas atklāšanas spēlē savā laukumā ar 9:6 pieveica komandu "Ķekavas Bulldogs", viesos tikai pagarinājumā ar 9:8 pārspēja Liepājas "Kuršus", kā arī savā laukumā ar 8:1 sagrāva "Jelgavas" novadu. Uzbrukumā vislabāk veicas Mārtiņam Brokam, kuram jau 9 (5+4) punkti, pa 7 punktiem Elvijam Jankovskim un Intam Vilkam.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...