Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" iesniegs apelāciju un publicē 14 punktu atbildi FIFA

Agris Suveizda

"Barcelona" iesniegs apelāciju un publicē 14 punktu atbildi FIFA
Lionels Mesi
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Barcelona" savā mājaslapā paziņoja, ka iesniegs apelāciju par piespriesto transfēru aizliegumu un, ja būs nepieciešams, vērsīsies arī Sporta arbitrāžas tiesā. "Barcelona" publicēja 14 punktu atbildi par klubam piespriestajām sankcijām.

"1. Saskaņā ar FIFA publicēto oficiālo paziņojumu sodīta tika arī Spānijas Futbola federācija.
2. Statūti, kurus "Barcelona" esot pārkāpusi, ir paredzēti, lai aizsargātu nepilngadīgos no sporta klubu noteiktas rīcības, kas sevī iekļauj nepieciešamās uzmanības nenodrošināšanu, lai spēlētājs varētu pareizi attīstīties. "Barcelona", pateicoties savas akadēmijas "La Masia" modelim, garantē spēlētāju attīstību.
3. "La Masia" modelis sevī iekļauj izglītojošas treniņu programmas, mājvietu, maltītes, medicīnisko aprūpi, attīstībai nepieciešamo uzmanību. "Barcelona" vispirms veido cilvēku un tikai pēc tam sportistu. Fakts, kuru neņēma vērā FIFA, kas piesprieda sankcijas, ignorējot mūsu treniņu programmas izglītojošo funkciju.
4. Visiem "Barcelona" spēlētājiem vienmēr ir bijušas federālās licences, kā prasīts no attiecīgo federāciju puses. Pilnīgi visiem pilnīgi visos laikos.
5. Daži no spēlētājiem, kurus skāris FIFA lēmums, pat ir saņēmuši izsaukumu no Katalonijas Futbola federācijas, lai kopā ar Katalonijas izlasi piedalītos reģionālajos turnīros.
6. Kopš FIFA uzsāka procesu, iesaistīto spēlētāju federālās licences ir apturētas un viņi nav piedalījušies oficiālās spēlēs. Tādējādi neviens no augstāk minētajiem spēlētājiem nav nereglamentēti piedalījies sporta sacensībās.
7. "Barcelona" nav pārkāpusi nevienu civillikumu, un visi bērni, kuri trenējas "La Masia", ir likumīgi valsts iedzīvotāji.
8. Par spīti tam, ka viņi nedrīkst spēlēt "Barcelona", spēlētājiem, kuru federālās licences FIFA anulēja, ir bijusi iespēja palikt klubā, kas nodrošina viņu izglītību, lai izvairītos no sociālā kaitējuma.
9. Neviens no "Barcelona" spēlētājiem nav saņēmis administratīvo sodu.
10. "Barcelona" vairākkārt ir vērsusies FIFA, izsakot nepieciešamību pārskatīt noteikumus, kas aizsargā nepilngadīgos. Nolūks ir padarīt tos efektīvākus.
11. "Barcelona" attīstības modelis allaž ir izpelnījies atzinību no FIFA. "La Masia" vienmēr ir tikusi izmantota kā labs piemērs.
12. "Ballon d'Or" kandidāti no "Barcelona" ir piemērs mūsu treniņu un attīstības procedūru atzinībai no FIFA puses.
13. "Barcelona" treniņu modelis palīdz daudzu spēlētāju ģimenēm integrēties sabiedrībā.
14. Tikai Katalonijā vien ir aptuveni 15 tūkstoši nepilngadīgu spēlētāju, kuri ir dzimuši ārpus Spānijas un reģistrēti savās attiecīgajās federācijās. Ņemot vērā kritēriju, kuru FIFA ņēma vērā šajā gadījumā, būtu jāuzskata, ka arī viņi atrodas līdzīgā neatļautā situācijā.

Visu augstāk minēto iemeslu dēļ "Barcelona" iesniegs apelāciju FIFA un, ja būs nepieciešams, vērsīsies arī Sporta arbitrāžas tiesā. "Barcelona" arī pieprasīs veikt nepieciešamos pagaidu pasākumus, lai saglabātu kluba tiesības, starp kurām ir arī tiesības parakstīt jaunus spēlētājus transfēru periodu laikā," teikts kluba oficiālajā atbildē.

Jau vēstījām, ka FIFA piesprieda "Barcelona" transfēru aizliegumu nākamo divu reģistrācijas (2014. gada vasaras un 2015. gada ziemas) periodu laikā. Iemesls bija neatļautu līgumu noslēgšana ar desmit nepilngadīgiem spēlētājiem, kas tika veikta laika posmā no 2009. līdz 2013. gadam. Atgādinām, ka par komandas pamešanu pēc sezonas beigām jau iepriekš bija paziņojuši tādi spēlētāji kā Viktors Valdess un Karless Pujols. Līdzīgi kā Valdesam, līgums beigsies arī otrajam vārtsargam Hosē Manuelam Pinto.

Izmantotie resursi:
Official statement from FC Barcelona on the...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-04-03 10:39, pirms 10 gadiem
Nevajag mainīt spriedumu! Barcelona ir jāsoda!

  +2 [+] [-]

, 2014-04-03 10:58, pirms 10 gadiem
FIFA jāsoda par kukuļņemšanu no Krievijas un Kataras! PZD kukuļņēmēji sākuši futbolu čak...., laikam Barselona kukuli nav iedevusi....

  -3 [+] [-]

, 2014-04-03 11:25, pirms 10 gadiem
es ar par šo no sākuma nopriecājos bet izskatās ka arī Atletico un Real tikshot soditi! Barcelona esot tikai pirmaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-04-03 11:33, pirms 10 gadiem
casiljas, kas tu tāds esi, ka vari kādu sodīt? (tā tāda slimīga cilvēka īpašība vispār, par ko katrs var aizdomāties
drošvien, problēma ir visā Spānijas FF sistēmā,kur nav sakārtoti šie punkti, kur klubu ziņā paliek noteikumu interpretēšana, ko var izrunāt un novērst.
Slēpts komentārs: kungs

     [+] [-]

, 2014-04-03 12:47, pirms 10 gadiem
imho tieši tāda jau arī ir akadēmiju ideja - savākt jaunos talantus un izaudzēt augsta līmeņa sportistus. Ajax tieši tā darbojas jau daudzus gadus - savāc visādus jaunos latīņamerikas, āfrikas, utt. talanus pie sevis. pēc tam izaug tādi meistari kā Suaress, Ibrahimovičs, utt.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-03 12:50, pirms 10 gadiem
Kāds, kas saprot vai zina, kas ir šā visa pamatā, var izklāstīt īsumā?

     [+] [-]

, 2014-04-03 13:36, pirms 10 gadiem
Mūsdienu tirgū, kur spēlētājus pārdod un izīrē kā mēbeles, mazāk būtiska ir jaunu spēlētāju piesaiste- nevarēs pirkt, varēs īrēt.
Bet tas, ka tiek izjaukta gadiem pastāvējusī savas valsts talantu aizsardzības sistēma- tas gan ir nopietni. Tā teikt, ar vienu roku "aizstāvot" bērnu intereses, šie paši bērni kļūst par vēl nežēlīgāka tirgus produktiem pēc noteiktā vecuma sasniegšanas...

     [+] [-]

, 2014-04-03 14:36, pirms 10 gadiem
Ibra rakstīja: Kāds, kas saprot vai zina, kas ir šā visa pamatā, var izklāstīt īsumā?
iisumā ir taa - FIFA ir kaut kaads diivains reguleejums jauno speeleetaaju paarejaas, kuru Barca nav ieveerojusi (visticamaak, lielaakaa dalja klubu neieveero, bet, lai FIFA kaut ko dariitu, vajag suudziibu un shajaa gadiijumaa suudzeejaas Korejas futbola federaacija (aciimredzot Barca ar vinjiem nevienojaas).
С определенного времени ФИФА огласил условия, согласно которым футбольные клубы могут подписывать несовершеннолетних игроков из-за рубежа. Чтобы было максимально понятно, я сразу же переведу на пример «Барселоны».
Если родители футболиста переехали в Испанию по причинам, не связанным с футбольной карьерой сына, то «Барса» спокойно может подписывать такого игрока.
Если футболист переехал в Испанию из другой страны Евросоюза, и ему не менее 16 лет, то «Барса» спокойно может подписывать такого игрока.
Если футболист до переезда в Испанию жил в пределах 50 километров от границы с Испанией, то «Барса» спокойно может подписывать такого игрока.
Если какое-либо из этих трех условий не выполнено, то это является нарушением установленных ФИФА правил. Сейчас речь идет о том, что в период с 2009 года по нынешнее время у каталонского клуба таких случаев набралось 10 (десять) штук.
Модераторы лютуют. За что ФИФА лишил...

kopumaa domaaju, ka taa sisteema ir muljkjiiga un Barca uzvarees (vai ar apelaacijaam panaaks, ka shis neattieksies uz vasaras transfeera logu un dariijumus izdosies veikt). un sisteemu kaut kad mainiis.

     [+] [-]

, 2014-04-03 15:01, pirms 10 gadiem
1. The player’s parents move to the country in which the new club is located for reasons not linked to football.

2. The transfer takes place within the territory of the European Union and the player is at least 16.

3. The player lives no further than 50km from a national border and the club with which the player wishes to be registered in the neighbouring association is also within 50km of that border

triis galvenie punkti ko Barca esot paarkaapusi,parakstot liigumus ar jaunajiem speeleetaajiem no Korejas vai citas aarpus EU esoshas valsts
P.S.Real pirms gada vai vairaak neparakstiija 7gadiigu jaunu Argentiinieshu talantu?

     [+] [-]

, 2014-04-03 16:16, pirms 10 gadiem
Real, Atletico, Chelsea, Ajax, Arsenal - tieši tā pat ir piesaistījuši nepilngadīgos talantus. Čelsija pāris gadus atpakaļ uztaisīja skandālu, ka kaut kādam 14 gadīgam latīņamerikānim vecākus vnk iekārtoja darbā Londonā un šie kaut kādā mistiskā loterijā vinnēja dzīvokli. toreiz arī kasījās, ka Čelsija pārkāpusi noteikumus, bet beigās laikam nevarēja nekā pierādīt, jo izpildās iepriekšējā komentārā minētais pirmais punkts - vecāki it kā pārcēlās uz Londonu darba dēļ, nevis dēla karjeras dēļ.

Ar Messi it kā tas pats - vecāki pārcēlās dēla veselības dēļ, tas nekas ka par ārstēšanu maksāja Barselona.

     [+] [-]

, 2014-04-03 17:33, pirms 10 gadiem
Korea's Paik Seung-Ho and Jang Gyeolhee, France's Theo Chendri, Nigeria's (half Dutch) Bobby Adekanye and Cameroon's Patrice Sousia.

Paaris no speeleetaajiem,par kuriem shuumeejas FIFA,interesanti,ko vinji liks tiem dariit,ja nedriikst speeleet vai buut Barcas sisteemaa,suutiis atpakalj uz Koreju vai Kameruunu?

     [+] [-]

, 2014-04-03 17:38, pirms 10 gadiem
[quote 555]
Tad jau sanaak,ka Sanabrijam ar jaapaliek Barcaa,uz Roma nedriikst paariet?

     [+] [-]

, 2014-04-03 18:05, pirms 10 gadiem
NilsK rakstīja: 3. The player lives no further than 50km from a national border and the club with which the player wishes to be registered in the neighbouring association is also within 50km of that border
Kas tas par stulbu noteikumu? Saprotu kā var izskaidrot pārējos, bet šis ir vienkārši debīls. Lai, ja spēlētāju klubs tur gūstā, viņš varētu aizbēgt?

     [+] [-]

, 2014-04-03 18:17, pirms 10 gadiem
Bonbongs rakstīja: Kas tas par stulbu noteikumu? Saprotu kā var izskaidrot pārējos, bet šis ir vienkārši debīls. Lai, ja spēlētāju klubs tur gūstā, viņš varētu aizbēgt?
nu cik saprotu,tad speeleetaajiem,pirms grib parakstiit liigumu ar Barcu,kaadu laiku jaapadziivo vismaz 50km attaalumaa no Spaanijas robezaam

     [+] [-]

, 2014-04-03 19:00, pirms 10 gadiem
kungs rakstīja: tieši bezmugurkaulnieki būtu, ja dejotu pēc amīšu stabules!

te FIFA pareizi visu izdarīja un tieši parādīja mugurkaulu
Zel ka tu neesi ukranis!

     [+] [-]

, 2014-04-03 19:36, pirms 10 gadiem
NilsK rakstīja: [quote 555]
Tad jau sanaak,ka Sanabrijam ar jaapaliek Barcaa,uz Roma nedriikst paariet?
jau paargaaja janvaara transfeeru logaa.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-03 19:55, pirms 10 gadiem
noklausiijos Bortameu preses konferenci,izraadaas ka FIFA savu leemumu pienjeema jau pagaajushaa gada novembrii,bet Barcai un visiem paareejiem savu leemumu pazinjojushi tikai vakar,kaa arii interesants fakts,ka veel peec leemuma pienjemshanas,esot prasiijushi Barcai informaaciju par jaunajiem speeleetaajiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja