Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis devies uz ASV popularizēt blakusvāģu motokrosu

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupelis devies uz ASV popularizēt blakusvāģu motokrosu
Kaspars Stupelis

Etjēna Baksa un Kaspara Stupeļa blakusvāģu motokrosa ekipāža ir devusies uz ASV, lai tur popularizētu šo sporta veidu. Paredzams, ka jau šīs nedēļas nogalē viņi sniegs paraugdemonstrējumu braucienus superkrosa sacensību laikā.

Pasaules čempionāts blakusvāģu motokrosā notiek tikai Eiropā, tāpat arī absolūtais vairums dalībnieku nāk no dažādām Eiropas valstīm. Lai mēģinātu vairot šīs disciplīnas popularitāti Amerikā, pašreizējais pasaules čempions Etjēns Bakss un viņa kantētājs Kaspars Stupelis jau ieradušies ASV.

"Kalifornija ir motokrosa meka, gribu to sajust un izmēģināt, gribu to beidzot izdarīt," stāsta Bakss. "Gan man, gan Kasparam šī būs unikāla iespēja, kas varbūt dota tikai reizi dzīvē. Tas sen bijis mans sapnis, un sapņus vajag piepildīt."

Sportisti jau atrodas Losandželosā un Amerikā uzkavēsies līdz 12. janvārim. Šīs nedēļas nogalē viņiem plānota tikšanās ar žurnālistiem, bet sestdien, 7. janvārī braucēji veiks paraugdemonstrējumus plaši apmeklētā un populārā "Monster Energy AMA Supercross" čempionāta pirmajā posmā Anaheimas trasē.

"Arī man šis ir sapņa piepildījums," stāsta Stupelis. "Jau 20 vai 30 gadus tiek runāts, ka dažām spēcīgākajām komandām būtu jādodas uz Ameriku un jāparāda, uz ko tās ir spējīgas, bet neviens to nekad vēl nebija izdarījis. Esmu priecīgs būt komandā, kas to beidzot paveiks."

Divu pasaules čempiona titulu īpašnieks Bakss un trīskārtējais pasaules čempions Stupelis ir apvienojušies vienā ekipāžā pēc divu sezonu pārtraukuma un šogad kopīgiem spēkiem turpinās startēt pasaules čempionātā.

     [+] [-]

, 2018-01-03 15:43, pirms 6 gadiem
Veiksmi!