Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bijusī Kipras čempione AEL bankrotē jau sezonas ievadā

Andrejs Siliņš

Bijusī Kipras čempione AEL bankrotē jau sezonas ievadā
Limasolas AEL līdzjutēji
Foto: AEL Facebook profils

13-kārtējā Kipras čempionvienība basketbolā Limasolas AEL, ko savulaik vadīja arī latviešu treneris Igors Miglinieks, sākoties jaunajai valsts čempionāta sezonai, paziņojusi par kluba bankrotu.

AEL sezonu sāka ar tehnisko zaudējumu (0:20), un tikai pēc tā kluba vadība paziņoja, ka nopietnu finansiālo problēmu dēļ nespēj uzturēt komandu. Līdz ar to Kipras čempionāts turpināsies ar septiņu komandu līdzdalību.

AEL klubs dibināts 1966. gadā, 48 gadu laikā tiekot pie 13 Kipras čempiontituliem, deviņiem Kipras kausiem un astoņiem superkausiem, kā arī 2003. gadā izcīnīja FIBA Izaicinājuma reģionālo kausu, kļūstot par vienīgo Kipras komandu, kas jebkad triumfējusi kādā no Eiropas kausu turnīriem.

Pēdējās sezonās klubam bija finansiālas problēmas, un tas atspoguļojās arī rezultātos. Pagājušajā sezonā AEL zaudēja visās 15 spēlēs sezonā, paliekot pēdējā vietā.

No 2005. līdz 2007. gadam par kluba galveno treneri strādāja latviešu speciālists Igors Miglinieks.

AEL sporta klubam ir arī futbola nodaļa - pagājušajā sezonā izcīnīt vicečempiones tituls, bet jaunajā sezonā pēc septiņām kārtām komanda ieņem ceturto vietu 12 vienību konkurencē.