Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts Pirmā uzvara arī "Lielvārdei", "Ķekavai" un "RTU/Inspecta"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pirmā uzvara arī "Lielvārdei", "Ķekavai" un "RTU/Inspecta"
"Kuršu" fani optimismu nezaudēja arī pēc zaudējuma...
Foto: Ritvars Raits

Ja vakar Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas ceturtdaļfinālu ar uzvaru uzsāka "Lekrings", tad šodien cēsniekiem pievienojās "Lielvārde", kas ar 8:3 sakāva Liepājas "Kuršus", "Ķekava", kas ar 8:4 uzvarēja "Talsi/Triobet", un Rīgas "RTU/Inspecta", kas ar 11:5 bija pārāka par Stalbes "Pārgauju".

Liepājas "Kurši" ir viena no retajām komandām, kurai šosezon jau izdevies uzvarēt "Lielvārdi". Tomēr šodien liepājniekiem, spēlējot viesos, ātri vien zuda cerības uz sev labvēlīgu mača iznākumu – jau pirmā perioda laikā "Lielvārde" izvirzījās pārliecinošā vadībā ar 4:0, otrajā trešdaļā savu pārsvaru palielināja līdz 6:1, bet pēdējā savu handikapu nosargāja, uzvarot ar 8:3. Uzvarētāju sastāvā par labāko spēlētāju tika atzīts Toms Akmeņlauks, kuram 4 (3+1) punkti, rezultatīvi bija arī Mihails Kostusevs ar 4 (2+2) un Mikus Valpēters ar 3 (1+2) punktiem. Liepājnieku labā divus vārtus guva Miķelis Krūms, kuram arī labākā spēlētāja gods. Tiesa, pēdējā periodā Miķelis guva arī ļoti sāpīgu savainojumu.

"Kuršu" spēlētājs un pārstāvis vienā personā Gints Siliņš pēc zaudējuma lielvārdiešiem nebija zaudējis optimismu. Viņš uzsvēra, ka nekāda traģēdija nav notikusi – liepājniekiem ir ko pielikt, ir, ko pamainīt, bet rīt jau būs cita diena un cita spēle. Tas bija tikai viens zaudējums. "Kuršiem" šajā izbraucienā uz Lielvārdi nevar palīdzēt Mārtiņš Gross, bet "uz kruķiem" nu jau ir veseli trīs florbolisti, jo, kā izskatās, arī Miķelis Krūms pēc šodien gūtās traumas rīt savai komandai palīdzēt vēl nevarēs.

"Ķekava" savas mājas spēles aizvada Kocēnu sporta namā, kur šovakar uzņēma "Talsi/Triobet" florbolistus. Tieši ķekavieši bija tie, kuri 5.minūtē sava kapteiņa Gunāra Klēģera personā atklāja rezultātu. Tālāk laukuma saimniekiem gan tik labi negāja – otrajā periodā viņi guva vēl vienus vārtus, kamēr talsenieki veselus četrus, izvirzoties vadībā ar 4:2. Toties pēdējā trešdaļā veiksme pārliecinoši pārgāja "Ķekavas" pusē – jau pirmajās minūtēs talsenieki ievirzīja bumbiņu paši savos vārtos, bet līdz mača beigām vēl piecas reizes to izdarīja arī ķekavieši, sērijā līdz vienas komandas trim uzvarā tiekot pie pirmā panākuma – 8:4. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Gunārs Klēģers, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais, divi vārti Jāņa Bilinska kontā. Labākā gods "Talsi/Triobet" sastāvā tika divu vārtu autoram Jānim Šķutānam, tikpat golu arī Aivim Hammeram.

"Ķekavas" kapteinis Gunārs Klēģers atzina, ka šajā čempionāta stadijā vieglu spēļu vairs nemēdz būt – visi pretinieki ir spēkos ļoti līdzvērtīgi. Ķekavieši mačā pret "Talsi/Triobet" ļoti slikti aizvadījuši otro periodu, var pat teikt, ka drausmīgi... Pārtraukumā izdevies sakārtot savas galvas, lai saprastu, ka šis vairs nav regulārā turnīra mačs, bet gan izslēgšanas spēles. Tas devis vajadzīgo rezultātu. Vārtsargs Jānis Bramanis savu nesen gūto traumu ir sadziedējis, vajadzības gadījumā arī viņš varot ieņemt vietu vārtos.

Rīgas olimpiskajā centrā notikušajā spēlē starp "RTU/Inspecta" un "Pārgauju" pagāja tikai 29 sekundes, kad mājinieki pēc Edžus Bunkas precīza metiena jau varēja uzgavilēt – 1:0. 13.minūtē "RTU/Inspecta" bija panākusi jau 3:0, bet tad sekoja stalbiešu atbilde – otrā perioda pirmajā minūtē pēc Rolanda Jānelsiņa trāpījuma rezultāts kļuva neizšķirts – 3:3. Jāsaka, ka tā bija pēdējā intriga šajā mačā – pēc otrā perioda rīdziniekiem bija divu vārtu pārsvars (6:4), bet visā spēlē ļoti pārliecinoša uzvara ar 11:5. Uzvarētāju rindās par labāko spēlētāju tika atzīts Jānis Jansons, kuram 6 (2+4) punkti, 3 (2+1) punkti Kristiana Lisovska kontā. Par labāko starp stalbiešiem kronēja Aivi Ādmini, kuram 2 (1+1) punkti, tikpat arī Rolandam Jānelsiņam, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Lauris Ābols.

"RTU/Inspecta" sastāvā par labāko spēlētāju atzītais Jānis Jansons bija gandarīts par savas komandas sniegumu. Viņš uzsvēra, ka katrs florbolists nospēlēja tā, kā viņam bija jānospēlē, bet visi kopā – kā īsta komanda, tiešām labi. Uz jautājumu, kad "RTU/Inspecta" ierindā varētu atgriezties Andis Blinds, Jansons atbildēja, ka vārtsargs turpina ārstēt pleca traumu, bet informācijas par viņa atgriešanos vismaz pagaidām neesot.

Izmantotie resursi:
floorball.lv