Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Aģents: "Doņeckas "Metalurh" Kanjasam atņēma pasi un lika parakstīt līgumu"

Agris Suveizda

Aģents: "Doņeckas "Metalurh" Kanjasam atņēma pasi un lika parakstīt līgumu"
Rohers Kanjass Eiropas līgas grupu turnīrā pret Nīderlandes "Alkmaar"
Foto: AFP/Scanpix

Bijušā Ventspils "Tranzīta" futbolista Rohera Kanjasa aģents Mihails Ļebedevs sarunā ar Kazahstānas medijiem bija ārkārtīgi nikns par Ukrainas Premjerlīgas kluba Doņeckas "Metalurh" lēmumu lauzt līgumu ar kolumbieti. Kā iemesls tika minēts veselības problēmas, taču Ļebedevs uzsvēra, ka Kanjasam vienas nieres trūkums neliedzot spēlēt futbolu.

"Pēc medicīniskās apskates noskaidrojām, ka Kanjasam ir tikai viena niere. Ziņojām par šo problēmu kluba vadībai. Kā zināms, iepriekš jau bijām parakstījuši līgumu ar Kanjasu, taču tas spējas spēkā tikai pēc sīkākas medicīniskās apskates. Šajā situācijā "Metalurh" vadība pieņēma lēmumu, ka Kanjass neaizstāvēs mūsu kluba krāsas," sacīja "Metalurh" ārsts Dmitrijs Ļisicins.

Tomēr kolumbieša aģents Mihails Ļebedevs kategoriski nepiekrīt Ukrainas kluba lēmumam: "Kanjasam katru gadu tiek veiktas pārbaudes Eiropas, Krievijas un Turcijas vadošajās klīnikās, un nekur ne reizi nav atklāts kas tāds, kas apdraudētu viņa veselību un traucētu spēlēt futbolu. Jā, astoņu gadu vecumā viņš saņēma spēcīgu sitienu pa nierēm, kā dēļ viņš daļēji zaudēja vienu nieri. Taču tas viņam netraucēja pārstāvēt Kolumbijas jauniešu izlases, spēlēt visaugstākajā līmenī Krievijas Premjerlīgā, Eiropas līgā un Čempionu līgas kvalifikācijā."

"Gandrīz katram sportistam organismā ir kādas novirzes – trūce, dažādas problēmas ar locītavām un tā tālāk. Taču šīs novirzes viņam ir ļāvušas spēlēt augstākajā līmenī un ne reizi nav bijis tā, ka viņš tādēļ nevarētu piedalīties kādā spēlē," Ļebedevs turpināja. "2013.gada novembrī saņēmām piedāvājumu no Doņeckas "Metalurh". Ar šā kluba sporta direktoru Vardanu Israeljanu Doņeckā izrunājām visus jautājumus un termiņus. Karagandas "Shakhter" tobrīd Izraēlā gatavojās Eiropas līgas spēlei pret Haifas "Maccabi". Visiem ir zināms, ka Izraēlas medicīna skaitās viena no labākajām pasaulē. Piedāvājām, lai "Metalurh" ārsts ierastos Izraēlā un veiktu pārbaudes. Doņeckieši atteicās, bet līgums tika parakstīts."

"Pēc tam sākās kustība no "Metalurh" pārstāvju puses. 14.janvārī no turienes tika atsūtīts papīrs par līguma laušanu, pamatojot to ar medicīniskajiem rādītājiem. Ar mums centās veikt pārrunas par līguma summas pazemināšanu u.t.t. Turklāt Kanjass turpināja atrasties Doņeckas kluba rīcībā, kaut gan šķistu – kam viņiem tādu futbolistu? "Slimais" Rohers piedalījās pārbaudes spēlē pret "Aarau" [šveiciešu rindās tajā spēlēja arī Nauris Bulvītis – A.S.], guva uzvaras vārtus un izskatījās labākais laukumā. Nav saprotams – uz kāda pamata viņš vispār spēlēja?! Pēc tam mums pienāca piedāvājumi par līguma atjaunošanu," Ļebedevs turpināja.

"Galvenais – par Kanjasa transfēru uz Doņeckas klubu mums prasīja noteiktus procentus "Metalurh" vadībai. Futbolistam atņēma pasi un lika atjaunot līgumu," atklāja Ļebedevs. "Kad ierados uz vietas, arī uz mani sāka izdarīt spiedienu. Veicām pārbaudes vēl vairākās klīnikās. Slēdziens – Kanjass drīkst spēlēt futbolu. Taču, kad atteicām "Metalurh" atjaunot līgumu ar spēlētāju, mums no kluba nācās izpirkt viņa pasi! Dokumenti izmaksāja 1450 eiro, kas tika nodoti komandas vadītājam Anatolijam Sorokinam. Viņš manā klātbūtnē zvanīja sporta direktoram, kurš teica, lai neatdod pasi, kamēr nesamaksāsim skaidrā. It kā šāda summa tika iztērēta par Kanjasa izmitināšanu, ēdināšu un trenēšanu. Nekur neko tādu nebiju redzējis – nevienā klubā, nevienā valstī!"

"Protams, būšu tikai priecīgs, ja šī nauda "Metalurh" nāks par labu. Taču kādēļ viņi aplej futbolistu ar samazgām?! Spēlētājs ir vesels un piedalās tāda līmeņa mačos, līdz kādam Doņeckas klubs nemaz vēl nav izaudzis. Labāk būtu parūpējušies par pareizu lietu norises kārtību savā klubā un nebūtu centušies uz transfēru rēķina papildināt savas personīgās kabatas," teica Ļebedevs. "Mediķu rīcība atbilst kluba politikai. Ja futbolists ir slims un ar viņu ir nolemts lauzt līgumu, kādēļ viņš vēl ar to trenējas un piedalās pārbaudes spēlēs? Kāpēc viņam atņem pasi?!"

23 gadus vecais Rohers Kanjass karjeru ārpus Kolumbijas sāka Latvijā, 2010.gada maijā Ventspils "Tranzīta" labā aizvadot četras spēles un gūstot vienus vārtus. Vasarā kolumbiešu pussargs pievienojās Krievijas Premjerlīgas klubam Novosibirskas "Sibir", kā sastāvā piedalījās 14 mačos. Pēc tam Kanjass ar "Sibir" neilgu laiku spēlēja pēc spēka otrajā līgā, pabija arī īrē Polijas "Jagiellonia", bet 2012.gada janvārī parakstīja līgumu ar Eduarda Višņakova bijušo klubu Karagandas "Shakhter". Pēc līguma laušanas ar Doņeckas "Metalurh" Kanjass ir atradis jaunu klubu, šodien panākot vienošanos ar Patrika Tvumasi iepriekšējo vienību "Astana".

Izmantotie resursi:
Спортивный портал Казахстана, Футбол в...

  +1 [+] [-]

, 2014-02-02 17:48, pirms 10 gadiem
Laipni lūgts austrumeiropā!

     [+] [-]

, 2014-02-02 21:23, pirms 10 gadiem
Summa iztērēta par ēdināšanu, izmitināšanu un trenēšanu - nu ir gan arguments. Pirmo reizi dzirdu kaut ko tādu. Ja spēlētājs aizbrauc pārbaudē uz klubu un viņam tur nepatīk, viņš var atteikties parakstīt līgmu, pat ja klubs to vēlas. Šeit vēl nauda jāatgriež...