Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Glens Deiviss atgriežas basketbolā un pievienojas Horvātijas "Zadar"

Rolands Eliņš

Glens Deiviss atgriežas basketbolā un pievienojas Horvātijas "Zadar"
Glens Deiviss. Foto: AFP/Scanpix

Horvātijas basketbola klubs „Zadar” paziņojis, ka ar līgumu līdz sezonas beigām komandai pievienojies Glens Deiviss, kurš iepriekš aizvadīja astoņas sezonas NBA, kļūstot par līgas čempionu Bostonas „Celtics” sastāvā.

Glens Deiviss, kurš NBA pazīstams arī ar iesauku „Big Baby” jeb lielais mazulis, basketbolu profesionālā līmenī nav spēlējis kopš 2014./15. gada sezonas. Pēc šīs sezonas viņam bija nepieciešama potītes operācija, kas lika izlaist krietnu laiku, un 2016. gadā Deiviss paziņoja, ka basketbolista karjerā ieliek pauzi, jo mēģinās pievērsties kino biznesam.

Deiviss basketbola apritē atgriezās ar dalību „BIG3” līgā, trīs pret trīs basketbola turnīrā, kurā lielākoties spēlē bijušie NBA basketbolisti, un Deiviss „Power” komandā kļuva par aizvadītās sezonas uzvarētāju. Viņš spēlēja kopā ar tādiem spēlētājiem kā Kriss Andersens, Korijs Magete un Kventins Ričardsons.

Atšķirībā no lielākās daļas „BIG3” spēlētāju, Deiviss savai basketbolista karjerai oficiālu punktu nebija pielicis un tagad meties jaunā izaicinājumā. Viņš parakstījis līgumu ar Horvātijas klubu „Zadar”, kas spēlē arī Adrijas līgā. „Zadar” ir divkārtēja Horvātijas čempione un seškārtēja Dienvidslāvijas čempione, kas savulaik ar labiem panākumiem spēlējusi Eirolīgā. Aizvadītajā sezonā Adrijas līgā „Zadar” ieņēma sesto vietu.

Deiviss NBA pavadīja astoņas sezonas un par līgas čempionu kļuva jau pirmajā, kad pārstāvēja Bostonas „Celtics” kopā ar Kevinu Gārnetu, Reju Alenu un Polu Pīrsu. Bostonā Deiviss pavadīja vēl trīs sezonas, pakāpeniski uzlabojot savu statistiku, un 2012./13. gadā „Magic” vienībā viņš atzīmējās ar vidēji spēlē gūtu 15.1 punktu un 7.2 atlēkušajām bumbām. Šo līmeni gan neizdevās noturēt un pēc pāriešanas uz „Clippers” Deivisa spēles laiks bija jau krietni mazāks.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/aba/74...

  +1 [+] [-]

, 2018-10-01 18:16, pirms 6 gadiem
Adrijas līgā šogad daudz spēcīgu spēlētāju.

     [+] [-]

, 2018-10-01 18:57, pirms 6 gadiem
Plātījās, plātījās ar to mazumiņu, ko bija sapelnījis un viss? Tagad jāpelna Eiropā, lai vismaz parādus dzēstu?

     [+] [-]

, 2018-10-01 21:40, pirms 6 gadiem
Šitais čūbis vienmēr nāks prātā ar to, ka viņš ielika stīpā ar abām rokām, kur pietrūka ļoti daudz