Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.

Jautājumā par olimpiskās trases būvniecību Kortīnā Fogelis norādīja, ka aizvadītās nedēļas nogalē notika koordinācijas sanāksme ar spēlēs pārstāvēto federāciju un Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) līdzdalību.

Viņš aptiprināja, ka Itālija ir pieņēmusi lēmumu būvēt trasi Kortīnā, taču pastāv arī plāns B, ja netiks ievērotas kontrolatzīmes laika grafikā. Tādā gadījumā par sacensību vietu var kļūt kāda no trim trasēm ārpus Itālijas robežām.

"Lēmumam būtu jābūt ne vēlāk kā maija beigās," saka FIL prezidents.

Jautājumā par Krievijas sportistu līdzdalību nākamajā kamaniņu sporta sacensību sezonā Fogelis apstiprināja, ka tā aizritēs bez krievu sportistiem.

"Jauns lēmums šajā jautājumā būs ne ātrāk kā pēc gada. Šobrīd ir spēkā lēmums par sacensību rīkošanu bez Krievijas sportistiem," teica Fogelis.

Viņš minēja, ka gandrīz gatavs ir nākamās sezonas sacensību kalendārs, kurā, iespējams, būs vēl daži precizējumi.

"Nākamgad Pasaules kausa posmi būs arī Ziemeļamerikā un Āzijā. Šobrīd tiek precizētas vēl pēdējās nianses par posma rīkošanu Pekinas olimpisko spēļu trasē. Ceram, ka tā būs pastāvīga vērtība mūsu sacensību kalendārā," teica Fogelis.

Viņš atzīmēja teicamo Pasaules kausa posma sacensību organizāciju Siguldā nedēļas nogalē un izteica cerību, ka tā būs arī šajā nedēļas nogalē, kad Siguldā notiks Pasaules kausa pēdējais posms un tiks apbalvoti Pasaules kausa kopvērtējuma laureāti.

"Prieks, ka dažus kristāla globusus jau ir izcīnījuši mājinieki," teica FIL prezidents.

Piektdien Siguldas trasē notiks Nāciju kausa sacensības, kas ir kvalifikācija Pasaules kausa posmam, bet sestdien un svētdien bez sacensībām vīriešu un sieviešu vieniniekos un divniekos notiks arī komandu stafete.

  -1 [+] [-]

, 2024-02-26 19:03, pirms 2 mēnešiem
Pa kuru laiku viņš tur iefirējies??? :O

     [+] [-]

, 2024-02-26 19:04, pirms 2 mēnešiem
Kāda kontrolatzīme var būt maijā, ja itāļi vēl neko nav sākuši būvēt? Parakstīti papīri par nodomu būvēt?(

  +1 [+] [-]

, 2024-02-26 21:05, pirms 2 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Kāda kontrolatzīme var būt maijā, ja itāļi vēl neko nav sākuši būvēt? Parakstīti papīri par nodomu būvēt?(
Lipmans pastāstīs kā vajag lietas bīdīt...

  -1 [+] [-]

, 2024-02-26 21:06, pirms 2 mēnešiem
p.s. paskatoties uz Z.Ekmaņa nosauļoto seju, paliek ar vien skaidrāks, kapēc sportistiem trūkst naudas...

     [+] [-]

, 2024-04-19 08:12, pirms nedēļas
tes