Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Laikraksts: Liegums piedalīties agresorvalstu sportistiem neļauj Oberhofai pretendēt uz OS sacensību rīkošanu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Laikraksts: Liegums piedalīties agresorvalstu sportistiem neļauj Oberhofai pretendēt uz OS sacensību rīkošanu
Oberhofas ledus trase. Foto: FIL-luge.org

LETA--DPA. Liegums Krievijas un Baltkrievijas sportistiem startēt Vācijā neļauj Oberhofas ledus trasei pretendēt uz 2026. gada olimpisko spēļu sacensību rīkošanu, atsaucoties uz Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) vēstuli, informē Tīringenes laikraksts "Freies Wort".

Oktobrī Itālijas Olimpiskās komitejas prezidents Džovanni Malago SOK Sesijā paziņoja, ka Milānas un Kortīnas 2026.gada ziemas olimpisko spēļu sacensības kamaniņu sportā, skeletonā un bobslejā notiks ārpus Itālijas.

Šobrīd interesi uzņemt attiecīgās sacensības izrādījušas Francijas pilsēta Laplaņa, Šveices pilsēta Sanktmorica, Austrijas pilsēta Insbruka, kā arī Vācijas Kamaniņu sporta federācija, kas piedāvā sacensības uzņemt Oberhofas trasē.

SOK, atbildot uz laikraksta "Freies Wort" lūgumu pēc komentāra, rakstījusi, ka dažas valstis politisku iemeslu dēļ liedz atsevišķiem sportistiem piedalīties sacensībās.

"Valstis, kurās ir spēkā šādi ierobežojumi, nevar tikt apsvērtas kā kandidātes. Cik zināms no oficiāliem paziņojumiem, Vācijā ir šādi ierobežojumi," laikraksts citē SOK rakstīto.

Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere, kuras viena no atbildības nozarēm ir sports, aprīlī paziņoja, ka Vācija varētu liegt Krievijas sportistiem iebraukšanu valstī, ja tiktu pieņemts lēmums par viņu atjaunošanu starptautisko sacensību apritē.

Oktobrī SOK locekle bijusī Horvātijas prezidente Kolinda Grabara-Kitaroviča, kura vada turpmāko vasaras olimpisko spēļu rīkotāju konsultatīvo komisiju, SOK sesijā paziņoja, ka valstis, kas politisku iemeslu dēļ neļauj sportistiem startēt noteiktās sacensībās, riskē netikt pie tiesībām uzņemt kādas no nākošajām olimpiskajām spēlēm.

Milānas un Kortīnas kandidatūra balsojumā par 2026. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu pārspēja Stokholmu, kas ledus trases sporta veidu uzņemšanu bija uzticējusi Siguldai.

  +4 [+] [-]

, 2023-11-07 18:52, pirms pusgada
Vēl viens pierādījums, ka ir plāns visai drīz atbriezt vateņus atpakaļ sporta forumos.

  +3 [+] [-]

, 2023-11-07 19:14, pirms pusgada
Ar ziemas sporta veidiem viņiem šādus plānus par agresoru atgriešanu būs grūtāk īstenot. Kamēr visādās paukošanās, peldēšanās, cīņas sportos federācijas jau atļāvušas neitrālos sportistus, nav nekas tāds ziemas sporta veidu sakārā. Renes veidos Vācijai ir ļoti liela ietekme, slēpošanas veidos un biatlonā skandināviem, kam ir striktāka nostāja.

     [+] [-]

, 2023-11-08 07:57, pirms pusgada
beigās neviens nesarīkos, ja uzstās ka urlas jāatgriež apritē