Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā Tīruma startēs ar smagu traumu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pasaules čempionātā Tīruma startēs ar smagu traumu
Elīza Tīruma demonstrē olimpisko medaļu
Foto: krimulda.lv

Soču olimpisko spēļu bronzas medaļniece Elīza Tīruma (24) nedēļas nogalē startēs kamaniņu pasaules čempionātā Siguldā, kaut gan sportistei ir smaga trauma - ceļgala saites plīsums, informē laikraksts "Diena".

Pirms divām nedēļām Pasaules kausa posmā Lillehammerē viņa atsitās pret trases aizsargbarjeru pirmajā braucienā, un kritienā cieta ceļgala saite. Pēdējā laikā sportiste pārvietojas ar kruķiem. Ārsti neiesaka startēt, taču pati Elīza ir apņēmības pilna. Problēmas varētu būt ar stūrēšanu, kur kāja vajadzīga visvairāk, taču neatlaidīgā kamaniņu braucēja gatava grūtības pārvarēt.

"Elīza Tīruma tik ļoti vēlas piedalīties, ka, acīmredzot, to arī darīs, lai gan viņai ir nopietns ceļgala savainojums," atklāj izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis. "Elīza sakoda zobus un teica, ka grib startēt šajās sacensībās. Sākumā ārsti bija kategoriski pret, taču pēc tam, sanākot komisijā, lēma, ka, kārtīgi noteipojot, to celi sasienot un uzliekot šinas, var mēģināt."

Treneris atzīst, ka otra labākā kamaniņu braucēja (Ulla Zirne) krietni atpaliek, līdz ar to no Elīzas gatavības lielā mērā būs atkarīgs rezultāts arī stafetē. Šīs sezonas Pasaules kausa posmu stafetes sacensībās Tīruma divreiz palīdzēja izcīnīt augsto 4. vietu.

Kā zināms, Soču olimpiskajās spēlēs Latvijas stafetes komanda izcīnīja 3. vietu, kur liels bija arī Tīrumas ieguldījums - starp sievietēm viņa uzrādīja piekto labāko rezultātu. Latvijas neatkarības vēsturē Elīza Tīruma ir vienīgā sportiste, kura izcīnījusi medaļu ziemas olimpiskajās spēlēs.

Kamaniņu pasaules čempionāts Sigulā notiks 14.-15. februārī.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

  +4 [+] [-]

, 2015-02-11 10:51, pirms 9 gadiem
Īpaši gudri tas nav,kad tikai pēc karjeras beigām nesanāk nožēlot savu pārsteidzīgo rīcību .Un vēl ar tādu nopietnu traumu labu rezultātu sasniegt nav iespējams.Tāpēc jautājums,kam tas vajadzīgs?

  +3 [+] [-]

, 2015-02-11 10:56, pirms 9 gadiem
Vēl viens kritiens un varēs norakstīt arī nākamo sezonu.

  +3 [+] [-]

, 2015-02-11 11:17, pirms 9 gadiem
Mājās, pasaules čempis,var jau saprast, bet kas var būt svarīgāks par veselību?

  +2 [+] [-]

, 2015-02-11 11:35, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Īpaši gudri tas nav,kad tikai pēc karjeras beigām nesanāk nožēlot savu pārsteidzīgo rīcību .Un vēl ar tādu nopietnu traumu labu rezultātu sasniegt nav iespējams.Tāpēc jautājums,kam tas vajadzīgs?
Tā saucās mīlestība pret sportu, kā arī cieņa pret skatītājiem, kas cerams pulcēsies daudz. Protams, var teikt, ka karjeras, dzīves sakarā, tas nav labākais lēmums, bet ne jau tava dzīve. Ja Elīza grib, tad lai startē. Visu cieņu dāmai.

     [+] [-]

, 2015-02-11 11:43, pirms 9 gadiem
Olimpiādē ieguva medaļu, taču pat netika nominēta Gada balvai.
Tad nu šogad varētu tikt nominēta "Par cīņas gribu".

  +2 [+] [-]

, 2015-02-11 12:10, pirms 9 gadiem
Visu cieņu!
Tik ceru,ka pēcāk nebūs jāklausās kāpēc rezultāts tāds pašvaks...

  +3 [+] [-]

, 2015-02-11 12:12, pirms 9 gadiem
lai viss laimīgi beidzas,
bet līdzjutēji saprastu arī nestartēšanu Siguldā
jaunā vēl, paspēs cīnīties nākošos gadus par Latviju

  +2 [+] [-]

, 2015-02-11 12:35, pirms 9 gadiem
Vot Ta ir SIEVIETE ar lielo Burtu visa ciena,nu uz bronzu varetu pavilkt gan!

  +2 [+] [-]

, 2015-02-11 14:07, pirms 9 gadiem
Visu cienu,lai izdodas